To Taste of Athens είναι o παράδεισος των foodies

Το μεγαλύτερο γαστρονομικό φεστιβάλ στον κόσμο επιστρέφει στην Αθήνα. Από τις 19 έως τις 22/9 δεκατέσσερα αθηναϊκά εστιατόρια μαγειρεύουν εξαιρετικές σπεσιαλιτέ και τις παρουσιάζουν σε μια cool, ελεύθερη γευσιγνωσία στο Ζάππειο.

To Taste of Athens είναι o παράδεισος των foodies

Πέρυσι έκανε το ντεμπούτο του στο «Σταύρος Νιάρχος», φέτος το Taste of Athens επιστρέφει ανανεωμένο στο κέντρο της πόλης και στήνει στο Ζάππειο μια μεγάλη γιορτή της αθηναϊκής γαστρονομίας. Η Αθήνα πλασάρεται έτσι για τα καλά δίπλα σε πόλεις όπως η Μόσχα, το Σίντνεϊ, η Μελβούρνη, το Σάο Πάολο, το Χονγκ Κονγκ, το Ντουμπάι, το Λονδίνο, το Άμστερνταμ ή το Τορόντο, που τα φεστιβάλ τους αποτελούν μια χαρούμενη συνάντηση για foodies με παγκόσμια εμβέλεια. Έχουν πετύχει μάλιστα, από όταν ξεκίνησαν το 2004 στο Λονδίνο, να γίνουν ένας σημαντικός λόγος επίσκεψης στις πόλεις όπου διοργανώνονται, έχοντας δημιουργήσει μια κοινότητα πιστών επισκεπτών η οποία θέλει να δοκιμάζει τις γαστρονομικές εξελίξεις που επηρεάζουν τις γαστρονομικές τάσεις του κόσμου.

To Taste of Athens είναι o παράδεισος των foodies - εικόνα 1
Στο φεστιβάλ μπορείτε να επιλέξετε εσείς τα πιάτα και να φτιάξετε το προσωπικό σας menu dégustation

Επίκεντρο του φεστιβάλ τα περίπτερα δεκατεσσάρων αθηναϊκών εστιατόριων, ανάμεσά τους κάποια βραβευμένα με Χρυσό Σκούφο, Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και αστέρια Michelin, που εκφράζουν το δυναμισμό της γαστρονομικής σκηνής της πόλης. Μιλάμε για τη «Σπονδή» με επικεφαλής σεφ τον Άγγελο Λάντο, το «Varoulko Seaside» με τον Λευτέρη Λαζάρου και τον Γιάννη Παρίκο, τη «Hytra» με τον Τάσο Μαντή, το «Βalthazar» με τον Χριστόφορο Πέσκια, το «Vezene» και το «Βirdman» του Άρη Βεζενέ, το «Fuga» με τον Δημήτρη Κατριβέση, το «Ψωμί & Αλάτι» με τον Γιάννη Λουκάκο, την «Cookoovaya» με τους Σπύρο και Βαγγέλη Λιάκο, Περικλή Κοσκινά και Μάνο Ζουρνατζή, το «ΦΒΚ» με τον Δήμο Μπαλόπουλο, το «Mr Pug Athens» με τον Γιώργο Βενιέρη, το «Ergon» με τους Λευτέρη Αθανασόπουλο και Παναγιώτη Ξάνθη, το «Sense Athens» με τον Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο και το «Artisanal Lounge & Gardens» με τον Δημήτρη Δημητριάδη.

To Taste of Athens είναι o παράδεισος των foodies - εικόνα 2
Τα 14 εστιατόρια που συμμετέχουν θα παρουσιάσουν μερικά από τα signature πιάτα τους.

Καθένα παρουσιάζει ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας με μερικά από τα signature πιάτα του σε προνομιακές τιμές (€ 3, 6, 9 και 12), τα οποία θα μπορείτε να διαλέγετε ελεύθερα για να φτιάξετε το προσωπικό μας menu dégustation και να το απολαύσουμε παρεΐστικα, δοκιμάζοντας και συζητώντας σαν παθιασμένοι foodies. Παράλληλα θα γνωρίσετε από κοντά μερικούς από τους πιο γνωστούς και καταξιωμένους σεφ της Αθήνας, μιλώντας μαζί τους και λύνοντας τις απορίες σας. Κι αν θέλετε να ταιριάξετε σωστά τα πιάτα σας με το κατάλληλο κρασί, περάστε από το περίπτερο του Κτήματος Κώστα Λαζαρίδη για να βρείτε αυτά που τους ταιριάζουν.

To Taste of Athens είναι o παράδεισος των foodies - εικόνα 3
Ο Pascal Aussignac, βραβευμένος με αστέρι Michelin, θα αποκαλύψει τα μυστικά του.

Εκτός από αυτά τώρα, στο Chefs Theater θα μαγειρεύουν ζωντανά μια πλειάδα αγαπημένων Ελλήνων σεφ (Ντίνα Νικολάου, Αλέξανδρος Παπανδρέου, Κωνσταντίνα Κοντεσοπούλου, Γωγώ Δελογιάννη, Στέλιος Παρλιάρος, Άγγελος Λάντος κ.ά.) αλλά και ξένοι αστεράτοι σεφ όπως ο Pascal Aussignac με αστέρι Michelin και ο Hervé Deville (ηγείται του ιστορικού «Momo»), που διαπρέπουν και οι δύο στο Λονδίνο.

To Taste of Athens είναι o παράδεισος των foodies - εικόνα 4
O Θάνος Φέσκος θα μιλήσει στα Chef Talks για το πώς είναι η καθημερινότητά ενός assistant head chef στο 3άστερο «Geranium» της Κοπεγχάγης

Από την άλλη, στα Chef Talks o ταλαντούχος Άνταμ Κοντοβάς θα μας μιλήσει για το μεγάλο πρόβλημα της σπατάλης των τροφίμων και τις εναλλακτικές σωστής διαχείρισης των υλικών, ενώ ο Θάνος Φέσκος, assistant head chef στο τριάστερο «Geranium» της Κοπεγχάγης, θα μας βάλει στην καρδιά της καθημερινής λειτουργίας ενός εκ των καλύτερων εστιατορίων στον κόσμο. Εν τω μεταξύ, σε εξειδικευμένα περίπτερα ποτών και κρασιών θα γίνονται οργανωμένες και μη γευσιγνωσίες, ενώ όσοι έχουν διάθεση για γευσιγνωστική βόλτα θα μπορούν να κλείνουν θέση στα Taste Walks για να χαρούν μαγαζιά γευστικών απολαύσεων, να δοκιμάσουν μια ποικιλία επίλεκτων ελαιολάδων και κρασιών.

iTaste of Athens | 19-22 Σεπτεμβρίου | Ζάππειο Μέγαρο | Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.