Βροχή γαστρονομικών αστεριών στο Andronis Gastronomy Festival

Αστέρες της διεθνούς γαστρονομικής σκηνής δίνουν έξτρα λάμψη στη Σαντορίνη.

Βροχή γαστρονομικών αστεριών στο Andronis Gastronomy Festival

Βρίσκεται πλέον στην πέμπτη του χρονιά το Andronis Gastronomy Festival στη Σαντορίνη κι έχει καθιερωθεί ανάμεσα στα κορυφαία του είδους. Φέτος μάλιστα ξεπερνάει σε ειδικό βάρος όλα τα προηγούμενα, αφού στα εστιατόρια των ξενοδοχείων του ομίλου δημιουργείται ένας γαστρονομικός αστερισμός αποτελούμενος από τριάστερους, διάστερους και αστεράτους σεφ διεθνούς εμβέλειας. Πιο συγκεκριμένα, στα εστιατόρια «Lycabettus», «Lauda», «Throubi» και «Opson» μαγείρεψαν ήδη τα σπέσιαλ μενού τους ο Ισπανός οικολόγος Pere Planaguma (2*), ο οποίος εμπνέεται από τα αγροτικά τοπία και την εποχικότητα, ο Γάλλος σούπερ σταρ Christian Le Squer (3*), μετρ του wellbeing, και ο δημιουργικός Νεοζηλανδός Matt Lambert (*), που προσεγγίζει την υψηλή κουζίνα με απλότητα.

Ακολουθούν ο επίσης Γάλλος Emmanuel Renaut (3*, 27-28/8), ο οποίος επιμελείται το μενού του «Lauda» κι επιμένει στη δημιουργική χρήση άγριων βοτάνων και λαχανικών, ο Άγγλος Alex Dilling (2*, 31/8-1/9), με επιμονή και στην παραμικρή γαστρονομική λεπτομέρεια, ο Βέλγος Gert de Mangeleer (3*, 13-14/9), του οποίου τα πιάτα είναι εμπνευσμένα από τα ταξίδια του και μοιάζουν με έργα σύγχρονης τέχνης, αλλά και ο Σουηδός Jacob Holmstrom (*, 21-22/9), που δημιουργεί τα μενού του σε στενή επαφή με διαλεχτούς μικρούς παραγωγούς.

Δείτε τις λεπτομέρειες εδώ και ετοιμάστε βαλίτσες για Σαντορίνη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
11/09/2025

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.