Βροχή γαστρονομικών αστεριών στο Andronis Gastronomy Festival

Αστέρες της διεθνούς γαστρονομικής σκηνής δίνουν έξτρα λάμψη στη Σαντορίνη.

Βροχή γαστρονομικών αστεριών στο Andronis Gastronomy Festival

Βρίσκεται πλέον στην πέμπτη του χρονιά το Andronis Gastronomy Festival στη Σαντορίνη κι έχει καθιερωθεί ανάμεσα στα κορυφαία του είδους. Φέτος μάλιστα ξεπερνάει σε ειδικό βάρος όλα τα προηγούμενα, αφού στα εστιατόρια των ξενοδοχείων του ομίλου δημιουργείται ένας γαστρονομικός αστερισμός αποτελούμενος από τριάστερους, διάστερους και αστεράτους σεφ διεθνούς εμβέλειας. Πιο συγκεκριμένα, στα εστιατόρια «Lycabettus», «Lauda», «Throubi» και «Opson» μαγείρεψαν ήδη τα σπέσιαλ μενού τους ο Ισπανός οικολόγος Pere Planaguma (2*), ο οποίος εμπνέεται από τα αγροτικά τοπία και την εποχικότητα, ο Γάλλος σούπερ σταρ Christian Le Squer (3*), μετρ του wellbeing, και ο δημιουργικός Νεοζηλανδός Matt Lambert (*), που προσεγγίζει την υψηλή κουζίνα με απλότητα.

Ακολουθούν ο επίσης Γάλλος Emmanuel Renaut (3*, 27-28/8), ο οποίος επιμελείται το μενού του «Lauda» κι επιμένει στη δημιουργική χρήση άγριων βοτάνων και λαχανικών, ο Άγγλος Alex Dilling (2*, 31/8-1/9), με επιμονή και στην παραμικρή γαστρονομική λεπτομέρεια, ο Βέλγος Gert de Mangeleer (3*, 13-14/9), του οποίου τα πιάτα είναι εμπνευσμένα από τα ταξίδια του και μοιάζουν με έργα σύγχρονης τέχνης, αλλά και ο Σουηδός Jacob Holmstrom (*, 21-22/9), που δημιουργεί τα μενού του σε στενή επαφή με διαλεχτούς μικρούς παραγωγούς.

Δείτε τις λεπτομέρειες εδώ και ετοιμάστε βαλίτσες για Σαντορίνη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.