
Βρίσκεται πλέον στην πέμπτη του χρονιά το Andronis Gastronomy Festival στη Σαντορίνη κι έχει καθιερωθεί ανάμεσα στα κορυφαία του είδους. Φέτος μάλιστα ξεπερνάει σε ειδικό βάρος όλα τα προηγούμενα, αφού στα εστιατόρια των ξενοδοχείων του ομίλου δημιουργείται ένας γαστρονομικός αστερισμός αποτελούμενος από τριάστερους, διάστερους και αστεράτους σεφ διεθνούς εμβέλειας. Πιο συγκεκριμένα, στα εστιατόρια «Lycabettus», «Lauda», «Throubi» και «Opson» μαγείρεψαν ήδη τα σπέσιαλ μενού τους ο Ισπανός οικολόγος Pere Planaguma (2*), ο οποίος εμπνέεται από τα αγροτικά τοπία και την εποχικότητα, ο Γάλλος σούπερ σταρ Christian Le Squer (3*), μετρ του wellbeing, και ο δημιουργικός Νεοζηλανδός Matt Lambert (*), που προσεγγίζει την υψηλή κουζίνα με απλότητα.
Ακολουθούν ο επίσης Γάλλος Emmanuel Renaut (3*, 27-28/8), ο οποίος επιμελείται το μενού του «Lauda» κι επιμένει στη δημιουργική χρήση άγριων βοτάνων και λαχανικών, ο Άγγλος Alex Dilling (2*, 31/8-1/9), με επιμονή και στην παραμικρή γαστρονομική λεπτομέρεια, ο Βέλγος Gert de Mangeleer (3*, 13-14/9), του οποίου τα πιάτα είναι εμπνευσμένα από τα ταξίδια του και μοιάζουν με έργα σύγχρονης τέχνης, αλλά και ο Σουηδός Jacob Holmstrom (*, 21-22/9), που δημιουργεί τα μενού του σε στενή επαφή με διαλεχτούς μικρούς παραγωγούς.
Δείτε τις λεπτομέρειες εδώ και ετοιμάστε βαλίτσες για Σαντορίνη.