Βελούδινο και μοσχομυριστό Peplo

Με αφορμή τις Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2019, μπορείτε να επισκεφθείτε το Κτήμα Σκούρα για οινογνωσίες και ξεναγήσεις αλλά και για να γνωρίσετε το Peplo, το ολοκαίνουργιο ροζέ του.

Βελούδινο και μοσχομυριστό Peplo

Με αφορμή τις Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2019, μπορείτε να επισκεφθείτε το Κτήμα Σκούρα το Σάββατο 31/8 και την Κυριακή 1/9 για οινογνωσίες και ξεναγήσεις αλλά και για να γνωρίσετε το Peplo, το ολοκαίνουργιο ροζέ του.

Βελούδινο και μοσχομυριστό Peplo - εικόνα 1

Έχουν περάσει αισίως δεκαπέντε χρόνια από τότε που ο Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας καθιέρωσε τις Μεγάλες Μέρες Νεμέας (στις αρχές Σεπτεμβρίου) για να γιορτάζει μαζί με τους φίλους του Αγιωργίτικου τον τρύγο του δημοφιλούς σταφυλιού. Πληθώρα εκδηλώσεων οργανώνονται σε όλα τα οινοποιεία αλλά και στην πόλη της Νεμέας. Το Κτήμα Σκούρα συμμετέχει δυναμικά κάθε χρόνο με πολλές εκδηλώσεις, όπως γευσιγνωσίες στα λευκά, τα ροζέ και τα ερυθρά κρασιά του, νέας και παλιάς εσοδείας, καθώς και ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις του. Φέτος το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσίαση της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ (μια κοινότητα αμιγώς ελληνικών εταιρειών) το Σάββατο 31/8 και κατόπιν βραδιά όπερας στο βαρελώνα του οινοποιείου με τη σοπράνο Ειρήνη Τζαμτζή, σε συνδιοργάνωση με την εταιρεία United We Fly· θα ακολουθήσει δεξίωση στη βεράντα του οινοποιείου με μπουφέ βασισμένο σε προϊόντα των εταιρειών μελών της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και θέα στον αμπελώνα. Την Κυριακή 1/9, πάλι, ο σκιτσογράφος Κώστας Βούλγαρης θα βρίσκεται εκεί για να σκιτσάρει όποιον το θελήσει, ενώ το τραπέζι του πινγκ πονγκ θα είναι δια­θέσιμο για τους φίλους του αθλήματος.

Βελούδινο και μοσχομυριστό Peplo - εικόνα 2

Πρωταγωνιστής της φετινής γιορτής θα είναι το νέο εξαιρετικό ροζέ κρασί του κτήματος, το Peplo. Οινοποιημένο χωριστά σε βαρέλια ακακίας (Αγιωργίτικο), ανοξείδωτες δεξαμενές (Syrah) και πήλινους αμφορείς (Μαυροφίλερο), παραμένει με τις οινολάσπες του για να αποκτήσει πολυπλοκότητα και στη συνέχεια αναμειγνύεται κι εμφιαλώνεται. Είναι ένα πολύ ωραίο κρασί, που καταφέρνει να συνδυάζει αρμονικά τη φρεσκάδα και την ωριμότητα. Η κομψότητα είναι γραμμένη στο DNA του και μοσχοβολάει τριαντάφυλλο και γιασεμί, ανανά και πεπόνι. Οι γουλιές του είναι γεμάτες από τα αρώματα της μύτης, ενισχυμένα όμως με ευωδιές λέμονγκρας και μια καραμελάτη αίσθηση στο στόμα, που φρεσκάρεται από ωραία λεμονάτη οξύτητα. Το Peplo είναι άψογο ως απεριτίφ και του ταιριάζουν πολύ τα θαλασσινά, τα οστρακοειδή, τα μπαρμπούνια και οι σάλτσες με ντομάτα.

Διαγωνισμός Peplo Magnum

Βελούδινο και μοσχομυριστό Peplo - εικόνα 3

Το Κτήμα Σκούρα και το «αθηνόραμα» σας καλούν να λάβετε μέρος σε έναν μεγάλο οινοφιλικό διαγωνισμό. Οι δύο νικητές που θα απαντήσουν σωστά στις ερωτήσεις θα κερδίσουν από μία φιάλη Peplo Magnum. Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό θα βρείτε εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.