Ο Mauro Colagreco μαγειρεύει στο «Sani Resort»

O κορυφαίος σεφ του κόσμου θα σαγηνεύσει τους Έλληνες μ'ένα σπέσιαλ menu degustation.

Ο Mauro Colagreco μαγειρεύει στο «Sani Resort»

Έκανε μπαμ κερδίζοντας 3 αστέρια Michelin ως ο μοναδικός μη Γάλλος σεφ στη Γαλλία που το πετυχαίνει και το εστιατόριο του, το «Mirazur», ανακηρύχθηκε φέτος καλύτερο στον κόσμο από τα World’s 50 Best Restaurants! Ο Mauro Colagreco έχει κάθε λόγο να είναι ευτυχισμένος ξέροντας ότι το 2019 είναι η χρονιά του. O κορυφαίος σεφ του κόσμου όμως έρχεται στις 6 Αυγούστου στο Sani Resort για μια σπέσιαλ βραδιά γευσιγνωσίας, καθώς υπογράφει και επιμελείται από τη φετινή χρονιά το μενού του εστιατορίου «Water», στο Sani Asterias.

Ο Colagreco είναι μια σπάνια καλλιτεχνική γαστρονομικά φλέβα και έρχεται από την Menton, την αγαπημένη πόλη του Jean Cocteau, για να παρουσιάσει ο ίδιος στο ελληνικό κοινό τις λεπτές αποχρώσεις της κουζίνας του. Πιο συγκεκριμένα το μενού του θα περιλαμβάνει 6 στάδια με τα εξής πιάτα: «gritte» καβουριού με ζελέ από σάλτσα ponzu, έναν παιχνίδι συνδυασμών γεύσεων και φυτολογίας από πεπόνι – καρπούζι – αγγούρι, μια τάρτα μανιταριών του Καίσαρα, ψάρι με σάλτσα από γιαπωνέζικο κιτρολέμονο sudachi και αυγά πέστροφας, αρνάκι με μελιτζάνα, καπνιστό ελληνικό γιαούρτι και πράσινη σάλτσα, και κατάληξη το καταπληκτικό εξαιρετικό του επιδόρπιο «Naranjo en flor» με κρέμα σαφράν, espuma αμυγδάλου και σορμπέ πορτοκάλι. Θα είναι μια μεγάλη βραδιά με τον κορυφαίο Ιταλοαργεντίνο σεφ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.