
Η γοητευτική γειτονιά της Αθήνας σε έξι ωραίες ιδέες για να κάνουμε τουρισμό στην πόλη ή να βολτάρουμε με τους ξένους φιλοξενούμενούς μας.
7 Food Sins

Προχωρημένη gastro pub με εξαιρετική θέα στον ιερό βράχο με διάκριση Bib Gourmand από τον Michelin. Ο Δήμος Σαμουράκης υπογράφει μια ωραία, μοντέρνα κουζίνα με απρόσμενους δημιουργικούς συνδυασμούς. Να, όπως το μαγιάτικο με πέτσα σαν τραγανό μπισκότο, γλυκιά κρέμα καλαμποκιού, καψαλισμένα καλαμπόκια και σάλτσα βουτύρου εστραγκόν.
Ερμείον

Αν θες να νιώσεις λίγο σαν τουρίστας, τότε στο «Ερμείον» θα ευχαριστηθείς την ατμόσφαιρα μια όμορφης ταβέρνας του σήμερα. Τραπέζια με καρό τραπεζομάντιλο κάτω απ’ τη δροσιά μιας καταπράσινης μουριάς, και όλη η υφήλιος να τρώει. Σύγχρονες μεταφράσεις ελληνικών ιδεών, από καλαμάρι σχάρας με μελιτζανοσαλάτα και γιαούρτι μέχρι κροκέτα σπανακόρυζου με μους φέτας και κρέμα πιπεριάς Φλωρίνης.
Bluefish Athens

Ρεμβασμός στην όμορφη πλατεία Καλογριώνη απέναντι από τη Ρωμαϊκή Αγορά, με τα τραπέζια ανάμεσα στις ασπρισμένες μουριές. Ο σεφ Γιώργος Οικονομίδης, μετρ του ψαριού, συνδυάζει την εκφραστική νοστιμιά μιας ψαροταβέρνας με την αύρα της μοντέρνας κουζίνας. Αυτό σημαίνει βελούδινη ταραμοσαλάτα και χταπόδι με τσαγανό ψημένο όμορφα σε γιαπωνέζικη robata, αλλά και τσιπούρα crispy skin.
Mono

Στρατηγικά τοποθετημένο δίπλα στην πλατεία της Μητρόπολης, με τα τραπέζια του στο κάθετο στενό, έχει εξελιχθεί σε δημοφιλές στέκι τόσο για τους Αθηναίους όσο για ξένους επισκέπτες της πόλης. Ο σεφ Βασίλης Βασιλείου δημιουργεί γεύσεις μεσογειακές και εξωτικές, σαν τα ντολμαδάκια με καλαμάρι, λεμονόχορτο και αβγολέμονο, την ελληνική καρμπονάρα με σύγκλινο, στάκα και καρίκι Τήνου.
L' Audrion

Κομψή βερσιόν κλασικής γαλλικής γαστρονομίας συνδυασμένη με μεγάλη ποικιλία γαλλικών κρασιών σε μια φινετσάτη cave à manger. Εξαιρετικά πλατό τυριών και αλλαντικών, αλλά και πιάτα όπως μοσχαρίσια μάγουλα Bourguignon με πουρέ πατάτας, αρνί ταζίν με αποξηραμένα φρούτα, κόλιαντρο, κους-κους και σταφίδες και τερίνα φουαγκρά με πουρέ κυδώνι.
Θέσπις

Κρυμμένο σε ένα ατμοσφαιρικό σοκάκι της Πλάκας, το εστιατόριο που παίρνει το όνομά από τον ποιητή και πατέρα της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας Θέσπι, σερβίρει στο πλακόστρωτο και δημιουργεί μια γωνιά νόστιμης χαλάρωσης. Από κολοκυθάκια λεμονάτα στο φούρνο και μουσακαδάκι αρνιού μέχρι παπαρδέλες με πορτσίνι και λάδι μαύρης ελληνικής τρούφας ή ριζότο αρακά με λάιμ και μελάνι σουπιάς.