Έξι στάσεις για νόστιμη βόλτα στην Πλάκα

Η γοητευτική γειτονιά της Αθήνας σε έξι ωραίες στάσεις για να κάνουμε τουρισμό στην πόλη ή να βολτάρουμε με τους ξένους φιλοξενούμενούς μας.

Έξι στάσεις για νόστιμη βόλτα στην Πλάκα

Η γοητευτική γειτονιά της Αθήνας σε έξι ωραίες ιδέες για να κάνουμε τουρισμό στην πόλη ή να βολτάρουμε με τους ξένους φιλοξενούμενούς μας.

7 Food Sins

Έξι στάσεις για νόστιμη βόλτα στην Πλάκα - εικόνα 1

Προχωρημένη gastro pub με εξαιρετική θέα στον ιερό βράχο με διάκριση Bib Gourmand από τον Michelin. Ο Δήμος Σαμουράκης υπογράφει μια ωραία, μοντέρνα κουζίνα με απρόσμενους δημιουργικούς συνδυασμούς. Να, όπως το μαγιάτικο με πέτσα σαν τραγανό μπισκότο, γλυκιά κρέμα καλαμποκιού, καψαλισμένα καλαμπόκια και σάλτσα βουτύρου εστραγκόν.

Ερμείον

Έξι στάσεις για νόστιμη βόλτα στην Πλάκα - εικόνα 2

Αν θες να νιώσεις λίγο σαν τουρίστας, τότε στο «Ερμείον» θα ευχαριστηθείς την ατμόσφαιρα μια όμορφης ταβέρνας του σήμερα. Τραπέζια με καρό τραπεζομάντιλο κάτω απ’ τη δροσιά μιας καταπράσινης μουριάς, και όλη η υφήλιος να τρώει. Σύγχρονες μεταφράσεις ελληνικών ιδεών, από καλαμάρι σχάρας με μελιτζανοσαλάτα και γιαούρτι μέχρι κροκέτα σπανακόρυζου με μους φέτας και κρέμα πιπεριάς Φλωρίνης.

Bluefish Athens

Έξι στάσεις για νόστιμη βόλτα στην Πλάκα - εικόνα 3

Ρεμβασμός στην όμορφη πλατεία Καλογριώνη απέναντι από τη Ρωμαϊκή Αγορά, με τα τραπέζια ανάμεσα στις ασπρισμένες μουριές. Ο σεφ Γιώργος Οικονομίδης, μετρ του ψαριού, συνδυάζει την εκφραστική νοστιμιά μιας ψαροταβέρνας με την αύρα της μοντέρνας κουζίνας. Αυτό σημαίνει βελούδινη ταραμοσαλάτα και χταπόδι με τσαγανό ψημένο όμορφα σε γιαπωνέζικη robata, αλλά και τσιπούρα crispy skin.

Mono

Έξι στάσεις για νόστιμη βόλτα στην Πλάκα - εικόνα 4

Στρατηγικά τοποθετημένο δίπλα στην πλατεία της Μητρόπολης, με τα τραπέζια του στο κάθετο στενό, έχει εξελιχθεί σε δημοφιλές στέκι τόσο για τους Αθηναίους όσο για ξένους επισκέπτες της πόλης. Ο σεφ Βασίλης Βασιλείου δημιουργεί γεύσεις μεσογειακές και εξωτικές, σαν τα ντολμαδάκια με καλαμάρι, λεμονόχορτο και αβγολέμονο, την ελληνική καρμπονάρα με σύγκλινο, στάκα και καρίκι Τήνου.

L' Audrion

Έξι στάσεις για νόστιμη βόλτα στην Πλάκα - εικόνα 5

Κομψή βερσιόν κλασικής γαλλικής γαστρονομίας συνδυασμένη με μεγάλη ποικιλία γαλλικών κρασιών σε μια φινετσάτη cave à manger. Εξαιρετικά πλατό τυριών και αλλαντικών, αλλά και πιάτα όπως μοσχαρίσια μάγουλα Bourguignon με πουρέ πατάτας, αρνί ταζίν με αποξηραμένα φρούτα, κόλιαντρο, κους-κους και σταφίδες και τερίνα φουαγκρά με πουρέ κυδώνι.

Θέσπις

Έξι στάσεις για νόστιμη βόλτα στην Πλάκα - εικόνα 6

Κρυμμένο σε ένα ατμοσφαιρικό σοκάκι της Πλάκας, το εστιατόριο που παίρνει το όνομά από τον ποιητή και πατέρα της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας Θέσπι, σερβίρει στο πλακόστρωτο και δημιουργεί μια γωνιά νόστιμης χαλάρωσης. Από κολοκυθάκια λεμονάτα στο φούρνο και μουσακαδάκι αρνιού μέχρι παπαρδέλες με πορτσίνι και λάδι μαύρης ελληνικής τρούφας ή ριζότο αρακά με λάιμ και μελάνι σουπιάς.


Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.