Ο καλύτερος σεφ του κόσμου Mauro Colagreco στους Χρυσούς Σκούφους

Ο σεφ του «Mirazur», του καλύτερου εστιατορίου στον κόσμο θα μαγειρέψει στο diner de gala στην τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων στην Αθήνα.

Ο καλύτερος σεφ του κόσμου Mauro Colagreco στους Χρυσούς Σκούφους

Είναι από αυτά τα ωραία που όταν συμβαίνουν τιμούν την Ελλάδα και τη γαστρονομική της σκηνή και μας κάνουν πολύ χαρούμενους. Φέτος λοιπόν ο Mauro Colagreco, ο καλύτερος σεφ του κόσμου από το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου για το 2019 το «Mirazur», θα δημιουργήσει και θα μαγειρέψει ο ίδιος με την ομάδα του το μενού στην τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων στις 17 Φεβρουαρίου του 2020.

Βρίσκονταν σε συνεχή άνοδο την τελευταία πενταετία το «Mirazur». Όλοι μιλούσαν γι αυτό και την καλλιτεχνική γαστρονομία του που στηρίζεται σε πολύ ξεχωριστές πρώτες ύλες απ' τη Γαλλία και την Ιταλία, αλλά και από τον κήπο του εστιατορίου του. Κι έτσι όταν πριν λίγες μέρες στη Σιγκαπούρη ανακηρύχτηκε Best Restaurant of the World ο Colagreco τρελλάθηκε από χαρά φωνάζοντας «Wow, wow, wow, wow… Τι τρελή χρονιά! Τρία αστέρια Michelin και νο 1 στον κόσμο, θα τη θυμάμαι για πάντα αυτή τη χρονιά».

Δεν πρόκειται να ξεχάσω τις καταπληκτικές γαρίδες του Σαν Ρέμο μαριναρισμένες σε χυμό γκρέιπφρουτ που έχει μείνει στο δέντρο επί 2,5 ολόκληρα χρόνια για να πυκνώσει και να ραφιναριστεί η γεύση του. Ούτε φυσικά την πιο νόστιμη φασολάδα του κόσμου με υπερφίνα φασόλια της ιταλικής Pigna και ντελικάτη ζελατίνα μοσχαρίσιων τενόντων, σαν τρυφερή απόδωση τιμών στη χωριάτικη θέρμη.

Ο Colagreco δημιουργεί παιγνιώδη συναισθηματικά τοπία από κόκκινη κολοκύθα του κήπου του με εκπληκτικές εναλλαγές γλύκας και τραγανού δάσους (αποξηραμένα fungi porcini, σουσάμια, πασατέμπο και πολλούς ακόμα σπόρους) μαζί μ’ ένα απρόσμενο wasabi φασκόμηλου και σιρόπι σφενδάμου. Είναι αφαιρετικός conceptualίστας συνδυάζοντας τη μελωμένη γλύκα του λωτού με κρέμμα αρμανιάκ και άγουρο καρύδι-τσάγαλο σε μια εκπληκτική συγχορδία. Έχει την τέλεια χιονάτη πεσκανδρίτσα με φουντούκια και αγκινάρα Ιερουσαλήμ. Το signature καλαμάρι του με αγκινάρες και σάλτσα bagna cauda είναι ένα αριστούργημα αρμονίας, σαν σάρκα πορσελάνης κεντημένη με ατρόμητο βότανο pimprenelle σαν χάδι καρυδιού. Ο Mauro Colagreco είναι μια σπάνια καλλιτεχνική γαστρονομικά φλέβα στην Menton, την αγαπημένη πόλη του Jean Cocteau, και θα τον χειροκροτήσουμε στου Χρυσούς Σκούφους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.