Γκουρμέ φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσεις

Από σύγχρονη Αιγαιοπελαγίτικη γαστρονομία μέχρι μετακλήσεις διεθνών αστεριών. Οι foodies βάλτε τα στην ατζέντα σας αν βρεθείτε για διακοπές σε Ρόδο, Σαντορίνη ή Χαλκιδική.

Γκουρμέ φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσεις

Από σύγχρονη Αιγαιοπελαγίτικη γαστρονομία μέχρι μετακλήσεις διεθνών αστεριών. Οι foodies βάλτε τα στην ατζέντα σας αν βρεθείτε για διακοπές σε Ρόδο, Σαντορίνη ή Χαλκιδική.

«Νότιο Αιγαίο: 30 αιώνες γευστικός πολιτισμός»

Γκουρμέ φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσεις - εικόνα 1

Μια σειρά υψηλού επιπέδου dîners de gala διοργανώνει το «αθηνόραμα» στη Ρόδο με τη συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο την ανακήρυξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019. Η πρεμιέρα για τα dîner de gala θα γίνει στις 2 Αυγούστου, στο «Elysium Resort & Spa», όπου στο βραβευμένο fine dining εστιατόριο του ξενοδοχείου, το «Noble Gourmet» (Χρυσός Σκούφος 2019), ο executive chef Γιώργος Τρουμούχης σε συνεργασία με το σεφ Σταμάτη Μισομικέ αναδημιουργούν εμπνευσμένα τη ροδίτικη κουζίνα μέσα από σύγχρονες γαστρονομικές αντιλήψεις. Guest chef θα είναι ο Σωτήρης Ευαγγέλου.

iΔείτε όλες τις λεπτομέρειες, τα μενού και τους σεφ στο http://www.aegean30.gr/

Andronis Gastronomy Festival

Γκουρμέ φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσεις - εικόνα 2

Κορυφαίοι σεφ της διεθνούς γαστρονομικής σκηνής δίνουν έξτρα λάμψη στη Σαντορίνη στην 5η χρονιά του Andronis Gastronomy Festival. Φέτος ειδικά ξεπερνάει σε ειδικό βάρος κάθε προηγούμενο αφού σε 4 εστιατόρια των ξενοδοχείων του ομίλου θα φιλοξενηθεί ένας άνευ προηγουμένου αριθμός βραβευμένων σεφ διεθνούς εμβέλειας, μεταξύ των οποίων τέσσερις 3άστεροι, δύο 2άστεροι και τέσσεροι σεφ με ένα αστέρι Michelin. Ξεχωρίζουν ο Γάλλος σούπερ στάρ Christian Le Squer (3*) μετρ του wellbeing και ο Βέλγος Gert de Mangeleer(3*) που τα εμπνευσμένα από τα ταξίδια του στον κόσμο πιάτα του μοιάζουν οπτικά με έργα σύγχρονης τέχνης.

iΔείτε τις λεπτομέρειες στο https://www.andronisexclusive.com/el-gr/gastronomy

Cooking for Charity

Γκουρμέ φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσεις - εικόνα 3

Για τέταρτη χρονιά ο Δημήτρης Παμπόρης υποδέχεται 3 σημαντικούς σεφ στα πλαίσια του φεστιβάλ Cooking for Charity που επιστρέφει και φέτος στο πολύ ατμοσφαιρικό και χρυσοσκουφάτο εστιατόριο «Treehouse» του πολυτελούς ξενοδοχείου «Ekies All Senses Resort» στη Βουρβουρού της Χαλκιδικής. Μετά τον Γκίκα Ξενάκη που άνοιξε το φεστιβάλ, τη σκυτάλη παραλαμβάνει ο Γιάννης Παρίκος (27 & 28/7) από το εμβληματικό «Varoulko Seaside» ενώ το φεστιβάλ κλείνει με τον ταλαντούχο Άνταμ Κοντοβά (31/8 & 1/9). Το φετινό Cooking for Charity ενισχύει τον αστικό, μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Μπορούμε» που καταπολεμά τη σπατάλη του περισσευούμενου φαγητού και δρα υπέρ της αξιοποίησής του σε όλη την Ελλάδα, φροντίζοντας παράλληλα να μηδενίσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της διοργάνωσης.

iΠερισσότερα στο http://ekies.gr

Barilla Masters of Pasta

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.