Θέα που κόβει την ανάσα από το «Kuzina»

Ανεβαίνουμε σε μία από τις ομορφότερες αθηναϊκές ταράτσες για να δοκιμάσουμε τα καινούργια πιάτα στο καλοκαιρινό μενού του Άρη Τσανακλίδη.

Θέα που κόβει την ανάσα από το «Kuzina»

Δεν υπάρχει αλλού αυτή η θέα που ενώνει τα αρχιτεκτονικά διαμάντια της αθηναϊκής αρχαιότητας. Μπροστά σου, σε απόσταση αναπνοής, η επιβλητική δωρική λιτότητα του Ναού του Ηφαίστου και ψηλά στο βάθος η φωτισμένη Ακρόπολη αποτελούν τα δυνατά χαρτιά που κάνουν το εστιατόριο να γεμίζει. Τα ιταλικά μπλέκονται με τα αμερικάνικα, τα κινέζικα με τα γαλλικά και τα ελληνικά – και το εστιατόριο σφύζει από ζωή.

Ο Άρης Τσανακλίδης, με ένα μενού που συμπεριλαμβάνει κορμό ελληνικών γεύσεων συμπληρωμένο με μεσογειακές κι εξωτικές ιδέες, έχει δημιουργήσει μέσα στα χρόνια ένα πολύ αγαπημένο σε Έλληνες και ξένους εστιατόριο, σημείο αναφοράς στην περιοχή. Από τα καινούργια καλοκαιρινά πιάτα που ξεχωρίζουν πρώτος και καλύτερος έρχεται ο τόνος tataki, που αναδεικνύει τη διάφανη σάρκα του ψαριού με έξτρα νοστιμιά από μια πικάντικη σάλτσα με wasabi, σόγια και ταχίνι.

Στη συνέχεια τις εντυπώσεις κλέβουν τόσο τα χειροποίητα στριφτάρια, μελωμένα με ξινοτύρι και τηγανητό σκόρδο, για την comfort νοστιμάδα τους όσο και η σαλάτα με καρπούζι, αγγούρι, φέτα και βασιλικό για την πρωτότυπη δροσιά της και την εντυπωσιακή γεωμετρία στο food styling. Σε γνώριμα κι ενδιαφέροντα ελληνικά γευστικά μονοπάτια κινούνται ο αστακός γιουβέτσι, αρωματισμένος με ούζο, εστραγκόν και σαφράν, αλλά και το αρνάκι με την ωραία αντίθεση ανάμεσα σε βελούδινο πουρέ μελιτζάνας και τα τραγανιστά τσιπς της. Αλλιώς υπάρχει ωραίο χιλιανό λαβράκι μαριναρισμένο σε miso και mirin, φουλ στο umami. Στο φινάλε, εκτός από το μιλφέιγ, χαρήκαμε ένα βελούδινο αρμενοβίλ με μαρέγκα, καραμελωμένα αμύγδαλα και σοκολάτα κι ένα εκμέκ με φρυγανισμένο τσουρέκι, παγωτό μαστίχα και γλυκό του κουταλιού βύσσινο.

Summer hits

Λαβράκι - αβοκάντο

Θέα που κόβει την ανάσα από το «Kuzina» - εικόνα 1

Ένα στεφάνι από μαριναρισμένο σε λάιμ λαβράκι, πασπαλισμένο με φρέσκο κόλιαντρο και τελείες καυτερής πιπεριάς, έχει στο κέντρο του έναν πολύ ωραίο και αρωματικό πουρέ αβοκάντο. Καλοκαιρινός συνδυασμός που εξιτάρει.

Χτένια - μπιζέλια

Θέα που κόβει την ανάσα από το «Kuzina» - εικόνα 2

Μυρίζει άνοιξη και καλοκαίρι μαζί αυτό το πιάτο, συνδυάζοντας την αλαβάστρινη τρυφεράδα και τη λεπτότητα των χτενιών με έναν πουρέ μπιζελιών σε ζωηρό πράσινο, που μοσχοβολάει σε κάθε μπουκιά.

Περισσότερες πληροφορίες

Kuzina

Αδριανού 9, Θησείο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
11/09/2025

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.