Θέα που κόβει την ανάσα από το «Kuzina»

Ανεβαίνουμε σε μία από τις ομορφότερες αθηναϊκές ταράτσες για να δοκιμάσουμε τα καινούργια πιάτα στο καλοκαιρινό μενού του Άρη Τσανακλίδη.

Θέα που κόβει την ανάσα από το «Kuzina»

Δεν υπάρχει αλλού αυτή η θέα που ενώνει τα αρχιτεκτονικά διαμάντια της αθηναϊκής αρχαιότητας. Μπροστά σου, σε απόσταση αναπνοής, η επιβλητική δωρική λιτότητα του Ναού του Ηφαίστου και ψηλά στο βάθος η φωτισμένη Ακρόπολη αποτελούν τα δυνατά χαρτιά που κάνουν το εστιατόριο να γεμίζει. Τα ιταλικά μπλέκονται με τα αμερικάνικα, τα κινέζικα με τα γαλλικά και τα ελληνικά – και το εστιατόριο σφύζει από ζωή.

Ο Άρης Τσανακλίδης, με ένα μενού που συμπεριλαμβάνει κορμό ελληνικών γεύσεων συμπληρωμένο με μεσογειακές κι εξωτικές ιδέες, έχει δημιουργήσει μέσα στα χρόνια ένα πολύ αγαπημένο σε Έλληνες και ξένους εστιατόριο, σημείο αναφοράς στην περιοχή. Από τα καινούργια καλοκαιρινά πιάτα που ξεχωρίζουν πρώτος και καλύτερος έρχεται ο τόνος tataki, που αναδεικνύει τη διάφανη σάρκα του ψαριού με έξτρα νοστιμιά από μια πικάντικη σάλτσα με wasabi, σόγια και ταχίνι.

Στη συνέχεια τις εντυπώσεις κλέβουν τόσο τα χειροποίητα στριφτάρια, μελωμένα με ξινοτύρι και τηγανητό σκόρδο, για την comfort νοστιμάδα τους όσο και η σαλάτα με καρπούζι, αγγούρι, φέτα και βασιλικό για την πρωτότυπη δροσιά της και την εντυπωσιακή γεωμετρία στο food styling. Σε γνώριμα κι ενδιαφέροντα ελληνικά γευστικά μονοπάτια κινούνται ο αστακός γιουβέτσι, αρωματισμένος με ούζο, εστραγκόν και σαφράν, αλλά και το αρνάκι με την ωραία αντίθεση ανάμεσα σε βελούδινο πουρέ μελιτζάνας και τα τραγανιστά τσιπς της. Αλλιώς υπάρχει ωραίο χιλιανό λαβράκι μαριναρισμένο σε miso και mirin, φουλ στο umami. Στο φινάλε, εκτός από το μιλφέιγ, χαρήκαμε ένα βελούδινο αρμενοβίλ με μαρέγκα, καραμελωμένα αμύγδαλα και σοκολάτα κι ένα εκμέκ με φρυγανισμένο τσουρέκι, παγωτό μαστίχα και γλυκό του κουταλιού βύσσινο.

Summer hits

Λαβράκι - αβοκάντο

Θέα που κόβει την ανάσα από το «Kuzina» - εικόνα 1

Ένα στεφάνι από μαριναρισμένο σε λάιμ λαβράκι, πασπαλισμένο με φρέσκο κόλιαντρο και τελείες καυτερής πιπεριάς, έχει στο κέντρο του έναν πολύ ωραίο και αρωματικό πουρέ αβοκάντο. Καλοκαιρινός συνδυασμός που εξιτάρει.

Χτένια - μπιζέλια

Θέα που κόβει την ανάσα από το «Kuzina» - εικόνα 2

Μυρίζει άνοιξη και καλοκαίρι μαζί αυτό το πιάτο, συνδυάζοντας την αλαβάστρινη τρυφεράδα και τη λεπτότητα των χτενιών με έναν πουρέ μπιζελιών σε ζωηρό πράσινο, που μοσχοβολάει σε κάθε μπουκιά.

Περισσότερες πληροφορίες

Kuzina

Αδριανού 9, Θησείο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.