Τα φετινά νέα της γαστρονομικής Σαντορίνης είναι καυτά σαν λάβα

Ήρθε ξανά αυτή η εποχή που οι σεφ παίρνουν κουτάλες και μαρμίτες υπό μάλης και μας στέλνουν γαστρονομικούς χαιρετισμούς από νησιά-ντίβες και ειδυλλιακές ακρογιαλιές. 

Τα φετινά νέα της γαστρονομικής Σαντορίνης είναι καυτά σαν λάβα

Παγκόσμιο trend πλέον η Σαντορίνη, είναι λογικό να τραβάει σαν μαγνήτης το βαρύ πυροβολικό των σεφ μας. Αίσθηση κάνει η επιστροφή του Θοδωρή Παπανικολάου στη «Σελήνη», όπου ύστερα από δύο καλοκαίρια θα χαρούμε ξανά την progressive μοντέρνα και conceptual ελληνική κουζίνα του. Επιστρέφει όμως και ο Στέφανος Κολυμάδης στο «Opson» του καινούργιου ξενοδοχείου «Andronis Arcadia» στην Οία· το concept θα έχει γεύση αρχαίας Ελλάδας, ιδωμένη μέσα από σύγχρονο πνεύμα, με ιδέες που καταγράφονται στη βιβλιογραφία περασμένες από το προσωπικό φίλτρο του σεφ.

Τα φετινά νέα της γαστρονομικής Σαντορίνης είναι καυτά σαν λάβα - εικόνα 1
«Santoro»

Ο Τάσος Στεφάτος, που μας εντυπωσίασε πέρυσι στο «Elements» κι έχει φέτος την ευθύνη όλων των ξενοδοχείων «Canaves», μεταμορφώνει την κουζίνα του «Petra» σε προχωρημένη ελληνική με σεφ τον πολύ καλό Βασίλη Ρούσσο. Όπως καταλαβαίνετε, το άστρο της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας θα λάμψει, αφού επιπλέον το «Idol» επιμελείται ο Παναγιώτης Γιακαλής, με τον Δημήτρη Χρονόπουλο στα επιδόρπια, ο Χάρης Νικολούζος αναλαμβάνει το «De Paul» στο καινούργιο ξενοδοχείο «Katikies Garden» στα Φηρά και ο Χριστόφορος Πέσκιας θα επιμελείται το «Athenian House».

Τα φετινά νέα της γαστρονομικής Σαντορίνης είναι καυτά σαν λάβα - εικόνα 2
Άνταμ Κοντοβάς

Μοντέρνες fusion, ευρύτερα κοσμοπολίτικες, μεσογειακές αλλά και γιαπωνέζικες ιδέες θα δούμε στο «Santoro» του «Grace», που επιμελείται ο Jean-Charles Metayer, στο «Alali» του ξενοδοχείου «Astarte» στο Ακρωτήρι, σε επιμέλεια Άνταμ Κοντοβά με σεφ τον Χρήστο Μπιτσάκη, και στο «Naos» στην Οία, όπου έχει αναλάβει ο Σπύρος Αγιούς.

Barilla Masters of Pasta

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.