Γευστικές γαλανόλευκες αρμονίες με μπίρα

Με αφορμή τη δυναμική της παρουσία στο δείπνο της απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας, η ιστορικότερη μπίρα της Ελλάδας, η FIX Hellas, αποδεικνύει ότι αποτελεί μια ποιοτική premium lager με μεγάλη ευελιξία στο παιχνίδι των σωστών συνδυασμών.

Γευστικές γαλανόλευκες αρμονίες με μπίρα

Με αφορμή τη δυναμική της παρουσία στο δείπνο της απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας, η ιστορικότερη μπίρα της Ελλάδας, η FIX Hellas, αποδεικνύει ότι αποτελεί μια ποιοτική premium lager με μεγάλη ευελιξία στο παιχνίδι των σωστών συνδυασμών.

Τώρα τι να πεις για την ιστορία της μπίρας στην Ελλάδα που να μην είναι στενά δεμένο με τη FIX; Όταν ένας ζύθος έχει ως έτος γέννησης το 1864, σχεδόν την απαρχή της γέννησης του σύγχρονου ελληνικού κράτους δηλαδή, τότε είναι πολύ φυσικό να ταυτίζεσαι μαζί του, διότι είναι τόσα τα εμβληματικά στοιχεία που τη συνδέουν με τους Έλληνες, που αναδύονται αυθόρμητα από μέσα σου χωρίς να το συνειδητοποιείς. Η επιτυχία της, φυσικά, οφείλεται και στο lager στιλ της, που είναι το πιο αγαπημένο διεθνώς στην οικογένεια των ζύθων, αφού περίπου το 90% της παγκόσμιας παραγωγής μπίρας είναι lager.

Η FIX Hellas, βεβαίως, είναι μια ελληνική premium lager που φτιάχνεται με φροντίδα και ποιότητα, με γεμάτη γεύση φορτωμένη άρωμα φρεσκοψημένης βύνης και ισορροπημένη πικράδα, που την πηγαίνει πολύ κοντά στη χαρακτηριστική γεύση την οποία περιμένουν όλοι από μια καλή μπίρα. Ακριβώς γι’ αυτό άλλο ένα από τα δυνατά χαρτιά των lager είναι η μεγάλη τους ευελιξία στο πεδίο της γευστικής αρμονίας, κάτι που ενισχύει τη δημοφιλία τους, αφού ενώνει με χαρακτηριστική άνεση τις παρέες σε συμποσιακά τραπεζώματα στο σπίτι και στα εστιατόρια, όταν στο τερέν παίζουν ποικίλα φαγητά και μεζέδες.

Ξεκινώντας, λοιπόν, από τις πράσινες σαλάτες με βινεγκρέτ, η τραγανή δροσιά τους αγαπάει πολύ τη δροσιστική, ισορροπημένη πικράδα μιας FIX. Περνώντας τώρα στ’ αβγά, που τόσο δημοφιλή έχουν γίνει πλέον στα εστιατόρια, η FIX ταιριάζει ωραία με τα αγαπημένα μάτια με τηγανητές πατάτες, αλλά στέκεται μια χαρά και δίπλα σε πιο γκουρμέ προτάσεις, όπως λ.χ. συνέβη φέτος στο επίσημο δείπνο της απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας με το βαθύτατα γευστικό «τέλειο» αβγό του Ανδρέα Μαυρομμάτη (1 αστέρι Michelin).

Με την premium lager ως συνοδοιπόρο και συνδυασμένο με ευωδιαστό ζωμό άγριων μανιταριών και φρέσκο κορίανδρο, ένωσε το comfort συναίσθημα με το fine dining. Τα καλούδια της θάλασσας, όπως τα τηγανητά αφρόψαρα, αλλά και τα ψάρια της σχάρας τα αγαπάει και τα αναδεικνύει. Αλλά και στα κλασικά ελληνικά λαδερά λέει μεγάλο «ναι» δροσίζοντάς τα.

Τα λουκάνικα είναι αγαπημένος μεζές της FIX, όπως και πολλά κρεατικά. Ζουμερά κοτόπουλα, ντελικάτα σνίτσελ, ωραία παϊδάκια και μπέργκερ είναι από τα φαγητά που τη συγκινούν δεόντως. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως και τις τραγανές πίτσες, τα μυρωδάτα ντολμαδάκια, τη φάβα, το χούμους και τα κλασικά ελληνικά όσπρια, στα οποία πάει πολύ η μετρημένη πικράδα της. Η FIX ανοίγει δυνατά χαρτιά όταν θέλουμε να την ταιριάξουμε με το φαγητό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.