«Madame Phu Man Chu» με βιετναμέζικο κουλέρ λοκάλ

Από τη μία ο τεράστιος φουσκωτός δράκος που διατρέχει την οροφή πάνω από το κεφάλι σου και από την άλλη τα άφθονα mix ’n’ match memorabilia φτιάχνουν ατμόσφαιρα στο hot στέκι του κέντρου.

«Madame Phu Man Chu» με βιετναμέζικο κουλέρ λοκάλ

Έχει μια ροπή προς τον εξωτισμό ο Κωνσταντίνος Ζουγανέλης («Bar Guru Bar», «Buba») και η νέα του πρόταση δεν αποτελεί εξαίρεση. Από τη μία ο τεράστιος φουσκωτός δράκος που διατρέχει την οροφή πάνω από το κεφάλι σου από την άλλη τα άφθονα mix n match memorabilia, δημιουργούν ατμόσφαιρα βιετναμέζικου κουλέρ λοκάλ στα ελάχιστα τετραγωνικά του μαγαζιού που δεν χωρά τραπέζια παρά μόνο ψηλά σκαμπό μπροστά στην ανοιχτή κουζίνα και τη μικρή μπάρα.

«Madame Phu Man Chu» με βιετναμέζικο κουλέρ λοκάλ - εικόνα 1

Καθώς οι βιετναμέζικες γευστικές ατραποί δεν είναι τόσο πολυπερπατημένες στην πόλη μας, το fixed menu που περιλαμβάνει περί τα 7-8 πιάτα είναι μια καλή ιδέα για να πάρετε μια γεύση και μάλιστα σε καλή τιμή (€ 25 κατ’άτομο). Τα πιάτα είθισται να εναλλάσσονται, ωστόσο δεν αποκλείεται να πετύχετε μια εξαιρετική σούπα ντομάτας με μύδια και τζίντζερ ή τα κομψά spring rolls με γαρίδα και χοιρινό τα οποία θα βουτήξετε στην spicy συνοδευτική σος και θα τυλίξετε σε δροσερά μαρουλόφυλλα.

«Madame Phu Man Chu» με βιετναμέζικο κουλέρ λοκάλ - εικόνα 2

Κεφάλαιο από μόνα τους είναι τα ξεχωριστά βιετναμέζικα «καλαμάκια», όπως λ.χ. με κοτόπουλο ή με μοσχάρι και λέμονγκρας, τα οποία κατεβαίνουν από τη φωτιά άψογα ψημένα και χαρίζουν νοστιμιά, ενώ το Bun cha με χοιρινό και μπέικον σε ζωμό με νούγες είναι ένα εξωτικό πιάτο που αξίζει να βρει τη θέση του στον… πάγκο σας. Κάποιες από τις προτάσεις περιλαμβάνονται και στο μικρό κατάλογο, αν θέλετε να παραγγείλετε a la carte, φροντίζοντας σε κάθε περίπτωση να σβήσετε την εξωτική κάψα με μια βιετναμέζικη μπίρα Saigon. Κρατήσεις δεν γίνονται, οπότε καλό είναι να πάτε σχετικά νωρίς για να αποφύγετε την αναμονή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.