«Madame Phu Man Chu» με βιετναμέζικο κουλέρ λοκάλ

Από τη μία ο τεράστιος φουσκωτός δράκος που διατρέχει την οροφή πάνω από το κεφάλι σου και από την άλλη τα άφθονα mix ’n’ match memorabilia φτιάχνουν ατμόσφαιρα στο hot στέκι του κέντρου.

«Madame Phu Man Chu» με βιετναμέζικο κουλέρ λοκάλ

Έχει μια ροπή προς τον εξωτισμό ο Κωνσταντίνος Ζουγανέλης («Bar Guru Bar», «Buba») και η νέα του πρόταση δεν αποτελεί εξαίρεση. Από τη μία ο τεράστιος φουσκωτός δράκος που διατρέχει την οροφή πάνω από το κεφάλι σου από την άλλη τα άφθονα mix n match memorabilia, δημιουργούν ατμόσφαιρα βιετναμέζικου κουλέρ λοκάλ στα ελάχιστα τετραγωνικά του μαγαζιού που δεν χωρά τραπέζια παρά μόνο ψηλά σκαμπό μπροστά στην ανοιχτή κουζίνα και τη μικρή μπάρα.

«Madame Phu Man Chu» με βιετναμέζικο κουλέρ λοκάλ - εικόνα 1

Καθώς οι βιετναμέζικες γευστικές ατραποί δεν είναι τόσο πολυπερπατημένες στην πόλη μας, το fixed menu που περιλαμβάνει περί τα 7-8 πιάτα είναι μια καλή ιδέα για να πάρετε μια γεύση και μάλιστα σε καλή τιμή (€ 25 κατ’άτομο). Τα πιάτα είθισται να εναλλάσσονται, ωστόσο δεν αποκλείεται να πετύχετε μια εξαιρετική σούπα ντομάτας με μύδια και τζίντζερ ή τα κομψά spring rolls με γαρίδα και χοιρινό τα οποία θα βουτήξετε στην spicy συνοδευτική σος και θα τυλίξετε σε δροσερά μαρουλόφυλλα.

«Madame Phu Man Chu» με βιετναμέζικο κουλέρ λοκάλ - εικόνα 2

Κεφάλαιο από μόνα τους είναι τα ξεχωριστά βιετναμέζικα «καλαμάκια», όπως λ.χ. με κοτόπουλο ή με μοσχάρι και λέμονγκρας, τα οποία κατεβαίνουν από τη φωτιά άψογα ψημένα και χαρίζουν νοστιμιά, ενώ το Bun cha με χοιρινό και μπέικον σε ζωμό με νούγες είναι ένα εξωτικό πιάτο που αξίζει να βρει τη θέση του στον… πάγκο σας. Κάποιες από τις προτάσεις περιλαμβάνονται και στο μικρό κατάλογο, αν θέλετε να παραγγείλετε a la carte, φροντίζοντας σε κάθε περίπτωση να σβήσετε την εξωτική κάψα με μια βιετναμέζικη μπίρα Saigon. Κρατήσεις δεν γίνονται, οπότε καλό είναι να πάτε σχετικά νωρίς για να αποφύγετε την αναμονή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
12/12/2025

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Θamon Contemporary Restaurant": Πώς λένε τη μπιστρονομία στα ηπειρώτικα;

Στο καλοστημένο μπιστρό του Θανάση Τάσσου στα Γιάννενα η ηπειρώτικη κουζίνα τιμάται όπως της αρμόζει.

Η 'Ζιγκοάλα' μόλις ήρθε στην Ομόνοια και είναι υπέροχη

Το επόμενο εστιατορικό ντάρλινγκ της Αθήνας άνοιξε πριν λίγα 24ώρα και έχει άποψη, απλότητα και νοστιμιά.

Ένα κομψό εστιατόριο με γαλανόλευκο συνταγολόγιο στην Κηφισιά

Σε ένα ταξίδι στο γευστικό παρελθόν της χώρας, ο σεφ Γαβριήλ Κουβαράς φέρνει την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο, εμπλουτίζοντάς τη με δημιουργικές πινελιές.

"Διόνυσος": Τοπική κουζίνα με χαρακτήρα στην Αριδαία

Στην Όρμα της Αλμωπίας, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα ξακουστά ιαματικά λουτρά Πόζαρ, ο "Διόνυσος" στέκει εδώ και τρεις δεκαετίες ως αυθεντικός πρεσβευτής της τοπικής αλλά και ευρύτερα μακεδονίτικης γαστρονομίας.

"Πασατέμπος": Τοπική γεύση με ζεστό χαμόγελο στην Καστοριά

Στην πιο όμορφη γειτονιά της Καστοριάς, το "Πασατέμπος" είναι το στέκι που έχει αγαπηθεί για τη ζεστασιά του, τη φιλική του ατμόσφαιρα και τη μαγειρική του ταυτότητα, που τιμά την τοπική γη.