«Madame Phu Man Chu» με βιετναμέζικο κουλέρ λοκάλ

Από τη μία ο τεράστιος φουσκωτός δράκος που διατρέχει την οροφή πάνω από το κεφάλι σου και από την άλλη τα άφθονα mix ’n’ match memorabilia φτιάχνουν ατμόσφαιρα στο hot στέκι του κέντρου.

«Madame Phu Man Chu» με βιετναμέζικο κουλέρ λοκάλ

Έχει μια ροπή προς τον εξωτισμό ο Κωνσταντίνος Ζουγανέλης («Bar Guru Bar», «Buba») και η νέα του πρόταση δεν αποτελεί εξαίρεση. Από τη μία ο τεράστιος φουσκωτός δράκος που διατρέχει την οροφή πάνω από το κεφάλι σου από την άλλη τα άφθονα mix n match memorabilia, δημιουργούν ατμόσφαιρα βιετναμέζικου κουλέρ λοκάλ στα ελάχιστα τετραγωνικά του μαγαζιού που δεν χωρά τραπέζια παρά μόνο ψηλά σκαμπό μπροστά στην ανοιχτή κουζίνα και τη μικρή μπάρα.

«Madame Phu Man Chu» με βιετναμέζικο κουλέρ λοκάλ - εικόνα 1

Καθώς οι βιετναμέζικες γευστικές ατραποί δεν είναι τόσο πολυπερπατημένες στην πόλη μας, το fixed menu που περιλαμβάνει περί τα 7-8 πιάτα είναι μια καλή ιδέα για να πάρετε μια γεύση και μάλιστα σε καλή τιμή (€ 25 κατ’άτομο). Τα πιάτα είθισται να εναλλάσσονται, ωστόσο δεν αποκλείεται να πετύχετε μια εξαιρετική σούπα ντομάτας με μύδια και τζίντζερ ή τα κομψά spring rolls με γαρίδα και χοιρινό τα οποία θα βουτήξετε στην spicy συνοδευτική σος και θα τυλίξετε σε δροσερά μαρουλόφυλλα.

«Madame Phu Man Chu» με βιετναμέζικο κουλέρ λοκάλ - εικόνα 2

Κεφάλαιο από μόνα τους είναι τα ξεχωριστά βιετναμέζικα «καλαμάκια», όπως λ.χ. με κοτόπουλο ή με μοσχάρι και λέμονγκρας, τα οποία κατεβαίνουν από τη φωτιά άψογα ψημένα και χαρίζουν νοστιμιά, ενώ το Bun cha με χοιρινό και μπέικον σε ζωμό με νούγες είναι ένα εξωτικό πιάτο που αξίζει να βρει τη θέση του στον… πάγκο σας. Κάποιες από τις προτάσεις περιλαμβάνονται και στο μικρό κατάλογο, αν θέλετε να παραγγείλετε a la carte, φροντίζοντας σε κάθε περίπτωση να σβήσετε την εξωτική κάψα με μια βιετναμέζικη μπίρα Saigon. Κρατήσεις δεν γίνονται, οπότε καλό είναι να πάτε σχετικά νωρίς για να αποφύγετε την αναμονή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Deos Athens

Με γαστρονομική κατεύθυνση εστιασμένη στην ελληνική κουζίνα με μοντέρνες comfort πινελιές και επιλεγμένα τοπικά υλικά, το ατμοσφαιρικό εστιατόριο στα ψηλά του Πύργου Απόλλων κρατά στο προσκήνιο όχι μόνο την πανοραμική θέα, αλλά και τη γεύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
23/10/2025

Το Sister τη βλέπει λαϊκά και πάλι, κάθε Κυριακή

Τα μεσημέρια της πιο ανέμελης ημέρας της εβδομάδας παίρνουν ξανά απροσδόκητα διασκεδαστική τροπή στο thai bar restaurant του Ψυχικού.

Το Hafu του Σωτήρη Κοντιζά ανοίγει πλέον και το μεσημέρι

Σε περίπτωση που αναζητούσες μια ακόμη επιλογή για lunch στο αθηναϊκό κέντρο, μόλις τη βρήκες.

Το τέλος του πράσινου αστεριού της Michelin ίσως να μην αφορά τελικά κανέναν

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός αφαιρεί αθόρυβα τα Green Stars και δε δίνει λογαριασμό πουθενά. Ήταν όμως ποτέ το πράσινο αστέρι κάτι περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Το Cupola γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Αν πιστεύεις ότι η ευτυχία κρύβεται σε ένα πιάτο με φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά, το Cupola στο Παγκράτι σε καταλαβαίνει απόλυτα.