Φτιάξτο μόνος σου!

Οι homemade παρασκευές αρχίζουν ν’ αποτελούν ένα νέο πεδίο προσωπικής έκφρασης σεφ και εστιατόρων και στο φετινό σαφάρι των Χρυσών Σκούφων είδαμε πολύ ιδιαίτερες εκδοχές τους.

Φτιάξτο μόνος σου!

Οι homemade παρασκευές (τουρσιά, αλίπαστα, αλλαντικά κλπ.) αρχίζουν ν’ αποτελούν ένα νέο πεδίο προσωπικής έκφρασης σεφ και εστιατόρων και στο φετινό σαφάρι των Χρυσών Σκούφων είδαμε πολύ ιδιαίτερες εκδοχές τους. Έτσι, ο Στέφανος Σταμίδης («Dome Real Cuisine», Θεσσαλονίκη) φτιάχνει δικά του λουκάνικα από ζυγούρι που τα σερβίρει με αβγά και καβουρμά από χοίρο Χολομώντα δίπλα σε γκασπάτσο πολίτικης σαλάτας μαζί με παγωτό μουστάρδας και πράσινο μήλο. Ο Μαρίνος Σουράνης («Μαραθιά», Τήνος), πάλι, είναι μετρ των αλιπάστων με εξαιρετικό δικό του αβγοτάραχο, μαστιχωτή λακέρδα, και πολλά άλλα ενώ φτιάχνει και μοναδικό καρίκι (τυρί που ωριμάζει μέσα σε κολοκύθα).

Φτιάξτο μόνος σου! - εικόνα 1
Homemade αβγοτάραχο από τον Μαρίνο Σουράνη στη «Μαραθιά» στην Τήνο.

Ο Γιώργος Τσιλιγκίρης («Τηλέμαχος Athens») φτιάχνει προσούτο από πρόβειο κρέας και λουκάνικο από μαύρο χοίρο και βοδινό, τα δικά τους γαλακτοκομικά (τυρί, γιαούρτι, κεφίρ) δημιουργούν ο Παναγιώτης Γιακαλής («Patio») και ο Μιχάλης Νουρλόγλου («Premiere») και τα δικά τους αλλαντικά η «Φάρμα Μπράλου» και ο Δήμος Μπαλόπουλος («ΦΒΚ»).

Barilla Masters of Pasta

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.