Φτιάξτο μόνος σου!

Οι homemade παρασκευές αρχίζουν ν’ αποτελούν ένα νέο πεδίο προσωπικής έκφρασης σεφ και εστιατόρων και στο φετινό σαφάρι των Χρυσών Σκούφων είδαμε πολύ ιδιαίτερες εκδοχές τους.

Φτιάξτο μόνος σου!

Οι homemade παρασκευές (τουρσιά, αλίπαστα, αλλαντικά κλπ.) αρχίζουν ν’ αποτελούν ένα νέο πεδίο προσωπικής έκφρασης σεφ και εστιατόρων και στο φετινό σαφάρι των Χρυσών Σκούφων είδαμε πολύ ιδιαίτερες εκδοχές τους. Έτσι, ο Στέφανος Σταμίδης («Dome Real Cuisine», Θεσσαλονίκη) φτιάχνει δικά του λουκάνικα από ζυγούρι που τα σερβίρει με αβγά και καβουρμά από χοίρο Χολομώντα δίπλα σε γκασπάτσο πολίτικης σαλάτας μαζί με παγωτό μουστάρδας και πράσινο μήλο. Ο Μαρίνος Σουράνης («Μαραθιά», Τήνος), πάλι, είναι μετρ των αλιπάστων με εξαιρετικό δικό του αβγοτάραχο, μαστιχωτή λακέρδα, και πολλά άλλα ενώ φτιάχνει και μοναδικό καρίκι (τυρί που ωριμάζει μέσα σε κολοκύθα).

Φτιάξτο μόνος σου! - εικόνα 1
Homemade αβγοτάραχο από τον Μαρίνο Σουράνη στη «Μαραθιά» στην Τήνο.

Ο Γιώργος Τσιλιγκίρης («Τηλέμαχος Athens») φτιάχνει προσούτο από πρόβειο κρέας και λουκάνικο από μαύρο χοίρο και βοδινό, τα δικά τους γαλακτοκομικά (τυρί, γιαούρτι, κεφίρ) δημιουργούν ο Παναγιώτης Γιακαλής («Patio») και ο Μιχάλης Νουρλόγλου («Premiere») και τα δικά τους αλλαντικά η «Φάρμα Μπράλου» και ο Δήμος Μπαλόπουλος («ΦΒΚ»).

Barilla Masters of Pasta

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.