O Olivier Campanha επιστρέφει στην Αθήνα

Ο εξαιρετικός σεφ που μας ενθουσίασε πριν λίγα χρόνια στην Αθήνα επιστρέφει δριμύτερος.

O Olivier Campanha επιστρέφει στην Αθήνα

Τα πολυσύνθετα «σπονδυλωτά» πιάτα του Olivier Campanha ήταν από τα πιο ωραία και πρωτότυπα στιγμιότυπα της γαστρονομικής Αθήνας, και ειλικρινά μας έλειψαν όταν το εστιατόριό του στο Κολωνάκι τελείωσε τον κύκλο του και ο Campanha πήγε για ένα χρόνο στη Μύκονο. Εντός ολίγου όμως ο αστεράτος Γάλλος σεφ που έκανε δεύτερη πατρίδα του την Ελλάδα επιστρέφει στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στη Γλυφάδα.

Εκεί, σ ένα πλήρως ανακαινισμένο 5άστερο ξενοδοχείο, το «Glyfada Riviera», που αποτέλεσε παλιά δόξα στην περιοχή και το πρώτο της με πισίνα, περιμένουμε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Έχω τα πρώτα μενού στα χέρια μου και βλέπω ωραίες ιδέες τόσο στο pool bar-restaurant (από αρνάκι μουσακά μέχρι τόνο με ζελέ σόγιας, σορμπέ πράσινο μήλο με κορίανδρο, βλαστάρια και σουσάμι), όσο και στο wine-lounge bar «Le Méli Mélo», αλλά αυτό που πάνω απ όλα περιμένω είναι να πάω στο fine dining «Maraveal».

Κι αυτό διότι εκεί βλέπω στο μενού του κάτι ερεθιστικά πράγματα σαν τις διλογίες φουαγκρά σαν καπνιστό παγωτό συνοδεία μαρμελάδας λεμονιού και ποσέ σε γλυκό κρασί Σαντορίνης, και την πάπια Challans με το στήθος ψητό με κρούστα φυστικιού και σως πορτοκάλι και το μπουτάκι μαγειρεμένο στο λίπος της και σερβιρισμένο με αυγοτάραχο – πουρέ σέλερι και πατάτες σουφλέ, αλλά και τριλογίες όπως αυτή του τόνου (tataki με πράσινο μήλο και ψητά αχλάδια με ζελέ σόγιας, καρπάτσιο με κρέμα satay, κοιλιά οtoro με «χαβιάρι» λάιμ).

Πολύ σύντομα θα κάνω τις πρώτες δοκιμές και θα σας ενημερώσω, εύχομαι δε από καρδιάς well come back στον Olivier.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.