Οι πρώτες ύλες που κάνουν τη διαφορά

Oι σεφ δημιουργούν πολύ στενές συνεργασίες με μικρούς παραγωγούς, προκειμένου να εξασφαλίσουν πρωτότυπα, δυσεύρετα λαχανικά, κρέατα και θαλασσινά.

Οι πρώτες ύλες που κάνουν τη διαφορά

Επειδή οι εξαιρετικές πρώτες ύλες εξελίσσονται περισσότερο από ποτέ σε ύψιστη γαστρονομική προτεραιότητα, οι σεφ δημιουργούν πολύ στενές συνεργασίες με μικρούς παραγωγούς, προκειμένου να εξασφαλίσουν πρωτότυπα, δυσεύρετα λαχανικά, κρέατα και θαλασσινά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η συνεργασία της «Cookoovaya» με τον κτηνοτρόφο Δημήτρη Δήμου μέσω του project «Wise Food» για την αξιοποίηση της περίφημης αγελάδας αρχαίας στεπικής φυλής Κατερίνης, που εκείνος διέσωσε, μαζί με τον μαύρο ελληνικό χοίρο, στο κτήμα του Κιβωτός του Δήμου.

Οι πρώτες ύλες που κάνουν τη διαφορά - εικόνα 1
O Παναγιώτης Γιακαλής τρυγάει τη Margi Farm

Όλο και περισσότερο μεγαλώνει αυτό το ενδιαφέρον να αξιοποιηθούν στα εστιατόρια της χώρας παλιές αυτόχθονες ποικιλίες και ράτσες. Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος βάζει στο «Kooc Taverna» στην Costa Navarino το σπάνιο κατσικογέλαδο του Ταΰγετου, ενώ κάποιοι δημιουργούν τη δική τους φάρμα και καλλιεργούν τα προϊόντα που χρησιμοποιούν στο εστιατόριό τους (πρωτοπόρα η Margi Farm του ομώνυμου ξενοδοχείου).

Barilla Masters of Pasta

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ρώγα: Το πιο μικρό wine bar της χώρας άνοιξε στην Σύρο

To μικροσκοπικό wine bar είναι το νέο στέκι στην Ερμούπολη και αποδεικνύει περίτρανα ότι το μέγεθος δεν μετράει.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
26/06/2025

Crios Paros

Το πιο upscale beach bar της Πάρου φέρνει μυκονιάτικο αέρα στο νησί, με κοφτερή αισθητική και σέρβις αιχμής σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες της δυτικής πλευράς, ενώ στην κουζίνα, που επιμελείται ο βραβευμένος σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης και εκτελεί ο νεαρός Σπύρος Δήμητσας, η ελληνική beachside γεύση αποκτά μοντέρνα έκφραση, αναδεικνύοντας την εκλεκτή τοπική και ευρύτερα ελληνική πρώτη ύλη.

Patio

Ο Παναγιώτης Γιακαλής φέρνει τη μικρή αυλή του ξενοδοχείου "The Margi" στην πιο μεγάλη στιγμή της μέχρι σήμερα.

Mirlo: To νέο spot για αυθεντικό κεμπάμπ και μεζικλίκια

Η ομάδα του Mirlo στο Γκάζι ειδικεύεται στο street food με νόημα και μας καλωσορίζει στην νέα της προσπάθεια.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη μάς συστήνει το εκλεκτικό "Yphes"

Με περιβάλλον που αποπνέει δροσερή αύρα θερινής ραστώνης στην καρδιά της πόλης και κουζίνα υψηλών στροφών, το φρέσκο αυτό πόστο προσφέρει απλόχερα λόγους επαναλαμβανόμενης επιστροφής.

Hafu, το νέο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά

Μετά την Επιστροφή των Τζεντάι, του Ροζ Πάνθηρα και του Batman, τώρα η επιστροφή του Μενού. Ο Σωτήρης Κοντιζάς επιστρέφει με ένα director's cut.

Αυτό το speakeasy resto-bar ίσως είναι η πιο δροσερή επιλογή για φαγητό και ποτό στην καρδιά της Αθήνας

Το Fellows στη "σκιά" του Πολεμικού Μουσείου προσφέρει έναν υπέροχο κήπο και πληθώρα επιλογών σε brunch, lunch, dinner και κοκτέιλ.