Δοκιμάσαμε κυνήγι φινετσάτο στο «Tudor Hall»

Στο αρχοντικότερο ρεστοράν της Αθήνας ο σεφ Αλέξανδρος Κοσκινάς μαγειρεύει κυνήγι με φινέτσα κι ένταση.

Δοκιμάσαμε κυνήγι φινετσάτο στο «Tudor Hall»

Μην ξεγελιέστε από λίγες ηλιόλουστες ημέρες... Συνήθως Μάρτη μήνα χιονίζει στην Αθήνα. Οπότε με το κρύο, που σίγουρα θα μας ξαναχτυπήσει την πόρτα σύντομα, ταιριάζει γάντι το κυνήγι. Πόσο μάλλον, όταν αυτό αποτελεί τη γαστρονομική πρόταση ενός χρυσοσκουφάτου εστιατορίου όπως το «Tudor Hall». Μέχρι το τέλος του μήνα, λοιπόν, ο σεφ Αλέξανδρος Κοσκινάς μας ετοιμάζει τέσσερις διαφορετικές σπεσιαλιτέ κυνηγιού, που έχουν γραμμένο στην ούγια το συνδυασμό φινέτσας κι έντασης. Ο σεφ διαλέγει προσεκτικά τις πρώτες ύλες και το κυνήγι προέρχεται από φάρμες στην Ελλάδα και sτο εξωτερικό, οπότε μπορείτε να το ευχαριστηθείτε με ήσυχη τη συνείδησή σας.

Η πιο ελαφριά πρόταση του μενού είναι η ψητή φραγκόκοτα, στην οποία εκτός από τη φινετσάτη γεύση χαίρεσαι και την αρχοντιά του old fashioned σερβιρίσματος, καθώς την επιδεικνύουν μέσα σε χάλκινη κατσαρόλα και στη συνέχεια την κόβουν μπροστά σου και σου σερβίρουν στήθος και μπούτι. Το ντελικάτο της κρέας –ένα πιο νόστιμο κοτόπουλο– με την τραγανή πέτσα περιχύνεται με μια φανταστική ντεμιγκλάς φραγκόκοτας και συνοδεύεται από μια φινετσάτη μουσελίν πατάτας αρτυμένη με σαφράν, γκλασαρισμένα πεκάν, ελιές Καλαμών και ρόκα, όπως και από ένα γλυκόξινο τσάτνεϊ από φιρίκι. Απολύτως ταιριαστό αυτό το σερβίρισμα με τη light side of luxury αύρα που αποπνέει το «Tudor Hall»…

Δοκιμάσαμε κυνήγι φινετσάτο στο «Tudor Hall» - εικόνα 1

Τα πιάτα του ειδικού μενού ανεβαίνουν κατόπιν σε ένταση. Τα χειροποίητα ραβιόλια γεμίζονται με το γευστικό κρέας του λαγού, που σιγομαγειρεύεται επί οκτώ ώρες (μπρεζέ), αφού προηγουμένως μαριναριστεί ένα βράδυ σε Κατώγι Αβέρωφ και ξινόγαλο. Το ελάφι σερβίρεται με δύο σάλτσες, μία ντεμιγκλάς και μία κόκκινων φρούτων για οξύτητα. Το δε αγριογούρουνο καρυκεύεται με κερκυραϊκά σπετσερικά και γαρνίρεται με πέστο ρίγανης. Η θέα της φωτισμένης Ακρόπολης, τέλος, ­αποτελεί το απόλυτο γοητευτικό εξτραδάκι.

Δοκιμάσαμε κυνήγι φινετσάτο στο «Tudor Hall» - εικόνα 2

Δοκιμάστε τα

Λαγός

Ένας ευτυχής συνδυασμός, στον οποίο τα εξαιρετικά χειροποίητα ραβιόλια γεμίζονται με γευστικό κρέας λαγού που σιγομαγειρεύεται επί οκτώ ώρες (μπρεζέ) και στη συνέχεια συνδυάζονται όμορφα με αγκινάρες και μυρωδάτη τρούφα.

Ελάφι

Το τρυφερό φιλέτο, σε άψογο σενιάν, ταιριάζει γάντι με τη δύναμη τραγανών παντζαριών, τη γλύκα της μαϊντανόριζας και το κάστανο. Η σάλτσα κρασιών Port και Syrah με μια ιδέα σοκολάτας «γράφει» απόλαυση.

Αγριογούρουνο

Η πιο ρουστίκ, παραδοσιακή πρόταση σε ένα φανταστικό στιφάδο, που σπινθηρίζει νοστιμάδα, έχοντας μια όσο πρέπει ξιδάτη σάλτσα κόκκινου κρασιού με ρίγανη, σελινόριζα και κρεμμυδάκια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.