Όνειρα τσικνισμένης νυκτός

Διαλέγουμε 5 σπέσιαλ κρεατο-ερεθίσματα για μια βραδιά Τσικνοπέμπτης που θα μείνει αλησμόνητη.

Όνειρα τσικνισμένης νυκτός

Την Πέμπτη 28/2, που το ένστικτο απελευθερώνεται, διαλέγουμε σπέσιαλ ερεθίσματα για μια βραδιά κρεοφαγίας που θα μείνει αλησμόνητη.

Όνειρα τσικνισμένης νυκτός - εικόνα 1

Εξωτερικό διάφραγμα ή hanger steak ή onglet

Το «φιλέτο του χασάπη» έχει μια sui generis ευχάριστα ινώδη υφή, ισοδύναμο του άψογου al dente στο κρέας. Εντελώς παραγνωρισμένο μέχρι πριν από λίγα χρόνια, έχει γίνει την τελευταία τριετία super trendy. Πιο οικονομικό από το δημοφιλές rib eye, έχει μια εντελώς ιδιοσυγκρασιακή γραμμένη γεύση. Για να το φάτε πιο άνετα πρέπει να το κόψετε κόντρα στις γραμμές της υφής του.

Flap steak

Η ταπεινή περιοχή της λάπας (κοιλιάς) του μοσχαριού δίνει αυτό το steak με την πλούσια, μεστή γεύση κρέατος. Επειδή δεν είναι ιδιαίτερα λιπαρό, καλύτερο είναι να διαλέξετε ένα flap steak από Wagyu, το αρκετό ενδομυϊκό του λίπος της οποίας του δίνει έξτρα γεύση. Έτσι θα έχετε και μια πιο οικονομική επιλογή γι’ αυτήν την ευγενή ράτσα. Κοπή επίσης κόντρα στις γραμμές της υφής του.

Flank steak

Κι αυτό από τη λάπα προέρχεται, οπότε είναι λογικό να έχουν μια σκληράδα οι μύες του που εργάζονταν διαρκώς, οπότε ένα καλό σίτεμα θα το τρυφερέψει και θα αναδείξει τα ατού του. Μιλάμε για πολύ γραμμένη γεύση βοδινού, η οποία φτάνει στα καλύτερά της, όταν το κρέας προέρχεται από ζώο με αρκετό ενδομυϊκό λίπος. Κοπή κόντρα στις γραμμές της υφής του.

Secreto Ibérico de Bellota

Δεν το πολυβρίσκεις, αλλά αυτό το μικρό κομμάτι κάτω από τον ώμο του ιβηρικού χοιρινού είναι σούπερ τρυφερό από τη μάνα του και έχει μια πολύ απαλή γεύση που θυμίζει φουντούκι. Χάρη σε αυτή τη γευστική του ιδιαιτερότητα το συγκρίνουν με το βοδινό Wagyu. Επειδή, όμως, το χοιρινό τρέφεται με βελανίδια, το λίπος του έχει κυρίως μονοακόρεστα λιπαρά και είναι πιο υγιεινό από τα ξαδέλφια του.

Λαιμός αρνιού και κατσικιού

Εδώ κι αν μιλάμε για ταπεινότητα… Ο σβέρκος των αγαπημένων εν Ελλάδι ζώων είναι απ’ αυτά τα κομμάτια που κανείς δεν διανοείται να φάει εκτός Πάσχα. Εμείς, παρ’ όλα αυτά σας προτείνουμε το καραμελωμένο αυτό λουκούμι, ειδικά δε σιγοψημένο, ώστε να μελώσει η σάρκα του, να γλυκάνει το λιπάκι του και να τραγανίσει η πέτσα του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.