
Την Πέμπτη 28/2, που το ένστικτο απελευθερώνεται, διαλέγουμε σπέσιαλ ερεθίσματα για μια βραδιά κρεοφαγίας που θα μείνει αλησμόνητη.

Εξωτερικό διάφραγμα ή hanger steak ή onglet
Το «φιλέτο του χασάπη» έχει μια sui generis ευχάριστα ινώδη υφή, ισοδύναμο του άψογου al dente στο κρέας. Εντελώς παραγνωρισμένο μέχρι πριν από λίγα χρόνια, έχει γίνει την τελευταία τριετία super trendy. Πιο οικονομικό από το δημοφιλές rib eye, έχει μια εντελώς ιδιοσυγκρασιακή γραμμένη γεύση. Για να το φάτε πιο άνετα πρέπει να το κόψετε κόντρα στις γραμμές της υφής του.
Flap steak
Η ταπεινή περιοχή της λάπας (κοιλιάς) του μοσχαριού δίνει αυτό το steak με την πλούσια, μεστή γεύση κρέατος. Επειδή δεν είναι ιδιαίτερα λιπαρό, καλύτερο είναι να διαλέξετε ένα flap steak από Wagyu, το αρκετό ενδομυϊκό του λίπος της οποίας του δίνει έξτρα γεύση. Έτσι θα έχετε και μια πιο οικονομική επιλογή γι’ αυτήν την ευγενή ράτσα. Κοπή επίσης κόντρα στις γραμμές της υφής του.
Flank steak
Κι αυτό από τη λάπα προέρχεται, οπότε είναι λογικό να έχουν μια σκληράδα οι μύες του που εργάζονταν διαρκώς, οπότε ένα καλό σίτεμα θα το τρυφερέψει και θα αναδείξει τα ατού του. Μιλάμε για πολύ γραμμένη γεύση βοδινού, η οποία φτάνει στα καλύτερά της, όταν το κρέας προέρχεται από ζώο με αρκετό ενδομυϊκό λίπος. Κοπή κόντρα στις γραμμές της υφής του.
Secreto Ibérico de Bellota
Δεν το πολυβρίσκεις, αλλά αυτό το μικρό κομμάτι κάτω από τον ώμο του ιβηρικού χοιρινού είναι σούπερ τρυφερό από τη μάνα του και έχει μια πολύ απαλή γεύση που θυμίζει φουντούκι. Χάρη σε αυτή τη γευστική του ιδιαιτερότητα το συγκρίνουν με το βοδινό Wagyu. Επειδή, όμως, το χοιρινό τρέφεται με βελανίδια, το λίπος του έχει κυρίως μονοακόρεστα λιπαρά και είναι πιο υγιεινό από τα ξαδέλφια του.
Λαιμός αρνιού και κατσικιού
Εδώ κι αν μιλάμε για ταπεινότητα… Ο σβέρκος των αγαπημένων εν Ελλάδι ζώων είναι απ’ αυτά τα κομμάτια που κανείς δεν διανοείται να φάει εκτός Πάσχα. Εμείς, παρ’ όλα αυτά σας προτείνουμε το καραμελωμένο αυτό λουκούμι, ειδικά δε σιγοψημένο, ώστε να μελώσει η σάρκα του, να γλυκάνει το λιπάκι του και να τραγανίσει η πέτσα του.