Όνειρα τσικνισμένης νυκτός

Διαλέγουμε 5 σπέσιαλ κρεατο-ερεθίσματα για μια βραδιά Τσικνοπέμπτης που θα μείνει αλησμόνητη.

Όνειρα τσικνισμένης νυκτός

Την Πέμπτη 28/2, που το ένστικτο απελευθερώνεται, διαλέγουμε σπέσιαλ ερεθίσματα για μια βραδιά κρεοφαγίας που θα μείνει αλησμόνητη.

Όνειρα τσικνισμένης νυκτός - εικόνα 1

Εξωτερικό διάφραγμα ή hanger steak ή onglet

Το «φιλέτο του χασάπη» έχει μια sui generis ευχάριστα ινώδη υφή, ισοδύναμο του άψογου al dente στο κρέας. Εντελώς παραγνωρισμένο μέχρι πριν από λίγα χρόνια, έχει γίνει την τελευταία τριετία super trendy. Πιο οικονομικό από το δημοφιλές rib eye, έχει μια εντελώς ιδιοσυγκρασιακή γραμμένη γεύση. Για να το φάτε πιο άνετα πρέπει να το κόψετε κόντρα στις γραμμές της υφής του.

Flap steak

Η ταπεινή περιοχή της λάπας (κοιλιάς) του μοσχαριού δίνει αυτό το steak με την πλούσια, μεστή γεύση κρέατος. Επειδή δεν είναι ιδιαίτερα λιπαρό, καλύτερο είναι να διαλέξετε ένα flap steak από Wagyu, το αρκετό ενδομυϊκό του λίπος της οποίας του δίνει έξτρα γεύση. Έτσι θα έχετε και μια πιο οικονομική επιλογή γι’ αυτήν την ευγενή ράτσα. Κοπή επίσης κόντρα στις γραμμές της υφής του.

Flank steak

Κι αυτό από τη λάπα προέρχεται, οπότε είναι λογικό να έχουν μια σκληράδα οι μύες του που εργάζονταν διαρκώς, οπότε ένα καλό σίτεμα θα το τρυφερέψει και θα αναδείξει τα ατού του. Μιλάμε για πολύ γραμμένη γεύση βοδινού, η οποία φτάνει στα καλύτερά της, όταν το κρέας προέρχεται από ζώο με αρκετό ενδομυϊκό λίπος. Κοπή κόντρα στις γραμμές της υφής του.

Secreto Ibérico de Bellota

Δεν το πολυβρίσκεις, αλλά αυτό το μικρό κομμάτι κάτω από τον ώμο του ιβηρικού χοιρινού είναι σούπερ τρυφερό από τη μάνα του και έχει μια πολύ απαλή γεύση που θυμίζει φουντούκι. Χάρη σε αυτή τη γευστική του ιδιαιτερότητα το συγκρίνουν με το βοδινό Wagyu. Επειδή, όμως, το χοιρινό τρέφεται με βελανίδια, το λίπος του έχει κυρίως μονοακόρεστα λιπαρά και είναι πιο υγιεινό από τα ξαδέλφια του.

Λαιμός αρνιού και κατσικιού

Εδώ κι αν μιλάμε για ταπεινότητα… Ο σβέρκος των αγαπημένων εν Ελλάδι ζώων είναι απ’ αυτά τα κομμάτια που κανείς δεν διανοείται να φάει εκτός Πάσχα. Εμείς, παρ’ όλα αυτά σας προτείνουμε το καραμελωμένο αυτό λουκούμι, ειδικά δε σιγοψημένο, ώστε να μελώσει η σάρκα του, να γλυκάνει το λιπάκι του και να τραγανίσει η πέτσα του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
05/09/2025

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

Blue Door Taverna: Η ψυχή της κρητικής φιλοξενίας στην Ελούντα

Η ταβέρνα που ζωντανεύει την παράδοση ενός παλιού ψαρόσπιτου και μεταμορφώνεται σε έναν γαστρονομικό προορισμό όπου η κρητική κουζίνα, η φιλοξενία και η θάλασσα γίνονται μία εμπειρία.