Τι είναι ροζ, τρώγεται και πίνεται;

Δώστε off Broadway ροζ αποχρώσεις στη γεύση του Αγίου Βαλεντίνου και απολαύστε πρωτότυπα την ημέρα με το ταίρι σας.

Τι είναι ροζ, τρώγεται και πίνεται;

Δώστε off Broadway ροζ αποχρώσεις στη γεύση του Αγίου Βαλεντίνου και απολαύστε πρωτότυπα την ημέρα με το ταίρι σας.

Ruby ροζ σοκολάτα

Τι είναι ροζ, τρώγεται και πίνεται; - εικόνα 1

Η ροζ είναι η 4η διάσταση στη σοκολάτα –μετά τη μαύρη, τη γάλακτος και τη λευκή–, η οποία φτιάχνεται χωρίς καμία χρωστική από πολύ σπάνιους κόκκους ροζ κακάο! Γοητευτική, μοναδική θυμίζει κάπως λευκή σοκολάτα, αλλά η γλύκα της φρεσκάρεται από μια εξαιρετική δροσιστική οξύτητα βουτηγμένη θαρρείς μέσα σε βατόμουρα. Μη διστάσετε να την παντρέψετε με ροζέ σαμπάνια.

Ροζ ταρτάρ στο «Zillers»

Τι είναι ροζ, τρώγεται και πίνεται; - εικόνα 2

Μια ανατρεπτική βερσιόν του όχι και τόσο... ρομαντικού εδέσματος δημιούργησε η Κωνσταντίνα Φάκλαρη, καταργώντας στην πράξη κάθε κλισέ. Η ροζ ωμότητα του κρέατος ντύνεται δυναμικά με καπνιστή μαγιονέζα, τρυφερεύει με ζελέ από βατόμουρα, στολίζεται με όμορφο ροζ ραπανάκι και καρυκεύεται με αποξηραμένο αβγό. Άλλη φάση!

Σπέσιαλ οίνος Peplo

Τι είναι ροζ, τρώγεται και πίνεται; - εικόνα 3

Ένα νόστιμο πρωτοποριακό ροζέ κρασί από τρεις ποικιλίες (Αγιωργίτικο, Syrah, Μαυροφίλερο) οινοποιημένες από το Κτήμα Σκούρα σε βαρέλι, δεξαμενή και αμφορέα, οι οποίες αναμειγνύονται σε ίσες ποσότητες. Μοσχοβολάει κομψά αρώματα κερασιού, ροζ γκρέιπφρουτ, φλούδας λεμονιού, τριαντάφυλλου και νυχτολούλουδου. Αρμονία με φρεσκάδα και ωριμότητα, στόμα πλούσιο, με στιλάτο φρούτο, ευγενή μεταλλικότητα και ωραία λεμονάτη οξύτητα. Ωραίο απεριτίφ που λάμπει πλάι με μπαρμπούνια και σάλτσες θαλασσινών με ντομάτα.

«Μονόπετρο» στο «Salonica»

Τι είναι ροζ, τρώγεται και πίνεται; - εικόνα 4

Ρομαντική έκπληξη να βρεθείς για μια βραδιά Θεσσαλονίκη, να πιάσεις σουίτα στο «Makedonia Palace» και να δειπνήσεις στο «Salonica» με κουζίνα του Σωτήρη Ευαγγέλου. Κορυφαίο φινάλε το White Dream, ένα κομψό «μαξιλάρι» λευκής σοκολάτας με φράουλες και μια ροζ «διαμαντένια» καραμέλα ως ιδανικό επιστέγασμα.

Ακακίες sparkling

Τι είναι ροζ, τρώγεται και πίνεται; - εικόνα 5

Με χρώμα γραμμένο τριανταφυλλί μέσα στην κομψή διάφανη φιάλη του, αυτός ο αφρώδης οίνος από ξινόμαυρο Αμυνταίου σε κερδίζει με ζωηρά αρώματα κόκκινων φρούτων και τριαντάφυλλου. Γεμάτος, νόστιμος, με πληθωρικές φυσαλίδες και μια έξυπνη ισορροπία ανάμεσα στη ζωηρή οξύτητα και τη γλύκα.

Περισσότερες πληροφορίες

Zillers (The)

(ξεν. «The Zillers») Μητροπόλεως 54, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.