Σαν τη γαστρονομική Χαλκιδική δεν έχει!

Το πέρασμα της επιτροπής των Χρυσών Σκούφων από τη Χαλκιδική έχει σταθερές αξίες αλλά και γευστικές ανατροπές.

Σαν τη γαστρονομική Χαλκιδική δεν έχει!

Το πέρασμα της επιτροπής των Χρυσών Σκούφων από τη Χαλκιδική έχει σταθερές αξίες όπως η «Ντομάτα» στο «Sani Resort», όπου ο Καραμολέγκος μας μαγείρεψε το περασμένο καλοκαίρι τους πιο εμπνευσμένους λαχανοντολμάδες με μείγμα από γαρίδες και καραβίδες με μυρωδικά σε μια ακαταμάχητη σάλτσα βουτύρου με ζαφορά, dry Martini, λευκό κρασί, πράσινο πιπέρι και εστραγκόν! Εκεί βέβαια βρίσκεται και το «Fresco» όπου ο Έκτορας Μποτρίνι ραφινάρει απίστευτα κλασικές συνταγές και μέσα από ένα εξελιγμένο «Otto Pasi» μας κάνει το γύρο της Ιταλίας, μέσα από οκτώ βήματα, οκτώ μαγικές μπουκιές.

Σαν τη γαστρονομική Χαλκιδική δεν έχει! - εικόνα 1
«Squirrel»

Αξέχαστο όμως είναι και το μενού του Βασίλη Μουρατίδη στο «Squirrel» στο «Danai Beach Resort & Villas». Υπέρκομψο αρωματικό βασιλικό καβούρι με κρέμα από κουνουπίδι, γογγύλι και παγωμένο shiso, λαβράκι με πουρέ αχλάδι και μαϊντανό, calamansi και σάλτσα από πευκοβελόνες δημιουργούν λεπτοκεντημένες αποχρώσεις γεύσεων με ωραίες εντάσεις και υπολογισμένες γευστικές ανατροπές. Στο «Treehouse» του «Ekies», τώρα, ο Δημήτρης Παμπόρης έστειλε φέτος την κουζίνα του ψηλά με σούπερ πρωτότυπες κομψές δημιουργίες σαν τον αστακό με καρπούζι, λουίζα και φιστικοβούτυρο.

Barilla Masters of Pasta

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Nobilis Rooftop": Η Κηφισιά είναι ακόμα πιο ωραία από ψηλά

Ένα κρυμμένο rooftop στην Κηφισιά αποκαλύπτει την πιο δροσερή πλευρά της γαστρονομίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/09/2025

Πόσο προσιτό είναι τελικά το φαγητό στα εστιατόρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης;

Μια νέα παγκόσμια μελέτη από το Chef’s Pencil κατέταξε 177 πόλεις παγκοσμίως, συγκρίνοντας το κόστος φαγητού σε εστιατόρια, καφέ και μπυραρίες σε σχέση με τους τοπικούς μισθούς. Ας δούμε τι παίζει - και στα μέρη μας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Δείπνο σε μεγάλα αθηναϊκά σαλόνια με τιμές - έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.

Da Bruno: Επετειακό δείπνο με Michelin σεφ για τα 40 χρόνια λειτουργίας

Το ιταλικό εστιατόριο–σταθμός της Αθήνας, συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής και τα γιορτάζει με τον πιο γαστρονομικό τρόπο.

Η Ταβέρνα της Ερμού έρχεται και είναι ό,τι λέει το όνομά της

Τι ακριβώς ετοιμάζει η Ergon στην καρδιά της Αθήνας.

Το Saint’s by Mpoumpou σερβίρει burger που κολάζει κι άγιο

Ένα funky pop μαγαζί με γευστικό focus στο smash burger κάνει τη διαφορά στο Νέο Ψυχικό.

Επιστροφή στο Manko Athens, για λίγο ακόμη καλοκαίρι

Το δημοφιλές σποτ του One&Only Aesthesis παρατείνει την πιο ανέμελη εποχή του χρόνου, σε ένα σκηνικό κοσμοπολίτικης γεύσης και φινέτσας.