Σαν τη γαστρονομική Χαλκιδική δεν έχει!

Το πέρασμα της επιτροπής των Χρυσών Σκούφων από τη Χαλκιδική έχει σταθερές αξίες αλλά και γευστικές ανατροπές.

Σαν τη γαστρονομική Χαλκιδική δεν έχει!

Το πέρασμα της επιτροπής των Χρυσών Σκούφων από τη Χαλκιδική έχει σταθερές αξίες όπως η «Ντομάτα» στο «Sani Resort», όπου ο Καραμολέγκος μας μαγείρεψε το περασμένο καλοκαίρι τους πιο εμπνευσμένους λαχανοντολμάδες με μείγμα από γαρίδες και καραβίδες με μυρωδικά σε μια ακαταμάχητη σάλτσα βουτύρου με ζαφορά, dry Martini, λευκό κρασί, πράσινο πιπέρι και εστραγκόν! Εκεί βέβαια βρίσκεται και το «Fresco» όπου ο Έκτορας Μποτρίνι ραφινάρει απίστευτα κλασικές συνταγές και μέσα από ένα εξελιγμένο «Otto Pasi» μας κάνει το γύρο της Ιταλίας, μέσα από οκτώ βήματα, οκτώ μαγικές μπουκιές.

Σαν τη γαστρονομική Χαλκιδική δεν έχει! - εικόνα 1
«Squirrel»

Αξέχαστο όμως είναι και το μενού του Βασίλη Μουρατίδη στο «Squirrel» στο «Danai Beach Resort & Villas». Υπέρκομψο αρωματικό βασιλικό καβούρι με κρέμα από κουνουπίδι, γογγύλι και παγωμένο shiso, λαβράκι με πουρέ αχλάδι και μαϊντανό, calamansi και σάλτσα από πευκοβελόνες δημιουργούν λεπτοκεντημένες αποχρώσεις γεύσεων με ωραίες εντάσεις και υπολογισμένες γευστικές ανατροπές. Στο «Treehouse» του «Ekies», τώρα, ο Δημήτρης Παμπόρης έστειλε φέτος την κουζίνα του ψηλά με σούπερ πρωτότυπες κομψές δημιουργίες σαν τον αστακό με καρπούζι, λουίζα και φιστικοβούτυρο.

Barilla Masters of Pasta

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.