
Oι εξαιρετικές γευστικές φάσεις από το club των Χρυσών Σκούφων δεν θα μπορούσαν να μην ξεκινούν από την Κέρκυρα, όπου βρίσκεται το «Etrusco», το καλύτερο εστιατόριο της χώρας. Συνεχίζοντας φέτος την ανοδική πορεία που ξεκίνησε πέρυσι, ο Έκτορας Μποτρίνι εξέλιξε παραπάνω το menu dégustation του, με κορυφαίο πιάτο τη σουπιά τσιγαρέλι που παραδίδει μαθήματα για το πώς η παράδοση μπορεί να σκαρφαλώσει σε επίπεδο 2 Χρυσών Σκούφων ή και 2 αστεριών Michelin!

Η σκηνή του νησιού, πάντως, ανανεώθηκε με δύο νέες αφίξεις: Στο «Grecotel Corfu Imperial» ο assistant head chef του τριάστερου «Geranium» (Κοπεγχάγη) Θάνος Φέσκος επιμελείται την κουζίνα του «Aristos», δίνοντάς του μοντέρνα γαλλική αύρα όπως στο ταρτάκι με μπαρμπούνι και τα λέπια του ή στο αβγό ποσέ με σπαράγγια, κρέμα τυριού comte και τρούφα. Στο δε «Apaggio» του νέου ξενοδοχείου «Marbella Nido» το team του «Funky Gourmet» επιμελείται μια προχώ ελληνική κουζίνα με σπεσιαλιτέ σαν τη βόμβα παστιτσάδας σε κανελόνι.