Νέος γαστρονομικός αέρας φύσηξε στην Κέρκυρα

Oι εξαιρετικές γευστικές φάσεις από το club των Χρυσών Σκούφων δεν θα μπορούσαν να μην ξεκινούν από την Κέρκυρα.

Νέος γαστρονομικός αέρας φύσηξε στην Κέρκυρα

Oι εξαιρετικές γευστικές φάσεις από το club των Χρυσών Σκούφων δεν θα μπορούσαν να μην ξεκινούν από την Κέρκυρα, όπου βρίσκεται το «Etrusco», το καλύτερο εστιατόριο της χώρας. Συνεχίζοντας φέτος την ανοδική πορεία που ξεκίνησε πέρυσι, ο Έκτορας Μποτρίνι εξέλιξε παραπάνω το menu dégustation του, με κορυφαίο πιάτο τη σουπιά τσιγαρέλι που παραδίδει μαθήματα για το πώς η παράδοση μπορεί να σκαρφαλώσει σε επίπεδο 2 Χρυσών Σκούφων ή και 2 αστεριών Michelin!

Νέος γαστρονομικός αέρας φύσηξε στην Κέρκυρα - εικόνα 1
Στο «Etrusco» στην Κέρκυρα ο Έκτορας Μποτρίνι συνεχίζει την ανοδική του πορεία.

Η σκηνή του νησιού, πάντως, ανανεώθηκε με δύο νέες αφίξεις: Στο «Grecotel Corfu Imperial» ο assistant head chef του τριάστερου «Geranium» (Κοπεγχάγη) Θάνος Φέσκος επιμελείται την κουζίνα του «Aristos», δίνοντάς του μοντέρνα γαλλική αύρα όπως στο ταρτάκι με μπαρμπούνι και τα λέπια του ή στο αβγό ποσέ με σπαράγγια, κρέμα τυριού comte και τρούφα. Στο δε «Apaggio» του νέου ξενοδοχείου «Marbella Nido» το team του «Funky Gourmet» επιμελείται μια προχώ ελληνική κουζίνα με σπεσιαλιτέ σαν τη βόμβα παστιτσάδας σε κανελόνι.

Barilla Masters of Pasta

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Nobilis Rooftop": Η Κηφισιά είναι ακόμα πιο ωραία από ψηλά

Ένα κρυμμένο rooftop στην Κηφισιά αποκαλύπτει την πιο δροσερή πλευρά της γαστρονομίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/09/2025

Πόσο προσιτό είναι τελικά το φαγητό στα εστιατόρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης;

Μια νέα παγκόσμια μελέτη από το Chef’s Pencil κατέταξε 177 πόλεις παγκοσμίως, συγκρίνοντας το κόστος φαγητού σε εστιατόρια, καφέ και μπυραρίες σε σχέση με τους τοπικούς μισθούς. Ας δούμε τι παίζει - και στα μέρη μας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Δείπνο σε μεγάλα αθηναϊκά σαλόνια με τιμές - έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.

Da Bruno: Επετειακό δείπνο με Michelin σεφ για τα 40 χρόνια λειτουργίας

Το ιταλικό εστιατόριο–σταθμός της Αθήνας, συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής και τα γιορτάζει με τον πιο γαστρονομικό τρόπο.

Η Ταβέρνα της Ερμού έρχεται και είναι ό,τι λέει το όνομά της

Τι ακριβώς ετοιμάζει η Ergon στην καρδιά της Αθήνας.

Το Saint’s by Mpoumpou σερβίρει burger που κολάζει κι άγιο

Ένα funky pop μαγαζί με γευστικό focus στο smash burger κάνει τη διαφορά στο Νέο Ψυχικό.

Επιστροφή στο Manko Athens, για λίγο ακόμη καλοκαίρι

Το δημοφιλές σποτ του One&Only Aesthesis παρατείνει την πιο ανέμελη εποχή του χρόνου, σε ένα σκηνικό κοσμοπολίτικης γεύσης και φινέτσας.