Αέρας ανανέωσης φυσά στο «Opera Quarta»

Ένα μητροπολιτικό στέκι στην καρδιά της Αθήνας παίζει με πολύ νόστιμη Ιταλία όλη την ημέρα. Είναι ό,τι πρέπει για καφέ και μπρέκφαστ, μεσημεριανό και δείπνο pre ή after theatre αλλά και για νόστιμες ανάπαυλες στις χαρούμενες βόλτες των γιορτών.

Αέρας ανανέωσης φυσά στο «Opera Quarta»

Oλο το στήσιμο και το στιλ του «Opera Quarta» αποπνέει έναν μιλανέζικο μητροπολιτικό ιταλισμό με την ωραία μπάρα και τα άνετα στουλ – πρώτης τάξεως πειρασμός για να καθίσεις να φας χαζεύοντας το δάσος από χάρτινους κυλίνδρους, κομμένους σε διαφορετικά μήκη, που έβαλαν στο ταβάνι οι αρχιτέκτονες Μαρία Κοκκίνου και Ανδρέας Κούρκουλας, οι οποίοι έφτιαξαν το εικαστικό ντεκόρ του μαγαζιού. Στρατηγικά τοποθετημένο στην Κριεζώτου, το ανανεωμένο «Opera Quarta» παίζει νόστιμα όλες τις ώρες της ημέρας.

Το πρωί έχεις ιταλιάνικες πίτες (piadina) με προσούτο, μοτσαρέλα και άγρια ρόκα ή με γαλοπούλα, μοτσαρέλα και άισμπεργκ και τα ανάλαφρα σάντουιτς του Τορίνο, τα tramezzini (με ψητό ζαμπόν και τυρί, σολομό και αβοκάντο και τόνο, μαγιονέζα και άνηθο). Έχεις επίσης κρουασάν, γεμιστά και μη, αλλά κι έξι διαφορετικές προτάσεις με αβγό για μπρέκφαστ. Από το μεσημέρι και μετά ο κατάλογος φαγητού παραμένει ίδιος.

Αέρας ανανέωσης φυσά στο «Opera Quarta» - εικόνα 1

Ο σεφ Emmanuele Nocito, μισός Έλληνας με καταγωγή από τον Τάραντα της Πούλια και μεγαλωμένος στο Μιλάνο, έχει πολύ ωραίες ιδέες. Η πίτσα είναι από τα δυνατά χαρτιά του, καθώς η ζύμη της συνδυάζει την τραγανότητα χωριάτικου ψωμιού και την ελαφράδα της αραβικής πίτας με έναν πολύ φινετσάτο τρόπο. Η πρωτότυπη Terramare ταιριάζει επιτυχημένα γαρίδες με μανιτάρια, μοτσαρέλα και ντομάτα, ενώ στην Prosciutto e parmigiano η δύναμη του ωριμασμένου για τριάντα μήνες τυριού γράφει δίπλα στη λεπτότητα του προσούτο της Πάρμα. Υπ’ όψιν ότι η quattro formaggi (ταλέτζιο, γκοργκοντζόλα, παρμεζάνα, μοτσαρέλα) είναι πάρα πολύ καλή, όπως και η capricciosa και η πρωτότυπη Caesar pizza.

Ο σεφ προτείνει πολύ ωραία ριζότο και, εκτός από το μιλανέζε με ossobuco και παρμεζάνα 36 μηνών ή το nero di sepia με θαλασσινή umami νοστιμάδα, το καινούργιο του με κρέμα κολοκυθιού, καρπάτσιο ωμής γαρίδας και ξύσμα λάιμ είναι από τις γεύσεις που σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Στις μακαρονάδες, που φτιάχνονται όλες με pasta fresca, εκτός από την al limone, που εξιτάρει με την αρωματική της γλυκοφάγωτη αιχμηρότητα, η Bolognese με φρέσκα paccheri έχει τη γοητευτική οικειότητα της Ιταλίδας mamma. Την κοτολέτα μιλανέζε ζητήστε την ελάχιστα τηγανισμένη για να την ευχαριστηθείτε. Η bavarese λευκής σοκολάτας με βανίλια και πιπεράτα φρούτα του πάθους είναι ανάλαφρο γλύκισμα για το τέλος, ενώ η σοκολάτα στα φρέσκα προφιτερόλ έχει δυναμική που ξεχωρίζει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.