2 ιδέες για σπέσιαλ γαστρο-γιορτινές Κυριακές

Ιδού δύο πολύ ωραίες προτάσεις που θα μας φτιάξουν τη διάθεση για τις δύο Κυριακές (23 και 30/12) που απομένουν στο 2018.

2 ιδέες για σπέσιαλ γαστρο-γιορτινές Κυριακές

Έχουμε μπεί πλέον για τα καλά στο γιορτινό πνεύμα, τα τραγούδια των ημερών χαιδεύουν τα αυτιά μας, τα φώτα στους δρόμους αναπτερώνουν το ηθικό μας, και αναζητούμε αυτό το παρείστικο στυλ της μοιρασιάς γύρω από ένα τραπέζι με προκλητικά καλούδια που να σιγοντάρουν την οικογενειακή θαλπωρή. Ιδού λοιπον δύο πολύ ωραίες προτάσεις που θα σας φτιάξουν τη διάθεση για τις δύο Κυριακές (23 και 30/12) που απομένουν στο 2018.

Ο Έκτορας Μποτρίνι, ο Νίκος Μπίλλης και όλη η ομάδα του «Botrini’s» θα σας περιμένουν από τις 13:00 εως 19:00 με φαγητά, φορτωμένα αναμνήσεις από τα δικά τους οικογενειακά, κυριακάτικα, μεσημεριανά τραπέζια σιγομαγειρεμένα με μυρωδιές από την Τοσκάνη, την Κέρκυρα, το Πήλιο και πολλούς άλλους τόπους. Κοτόσουπα σαν ελληνικό ramen με αυγό και χυλοπίτες, baby γουρνοπούλα με τραγανή πέτσα, paccheri με ραγού από κουνέλι, γεμιστές στηθοπλευρές και πολλά άλλα θα μπουν στο κέντρο του τραπεζιού. Όσοι θα θελήσουν μια ακόμη πιο ξεχωριστή εμπειρία αποκλειστικά στο chef’s table μέσα στην κουζίνα θα σερβίρεται ένα ιδιαίτερο μενού, με τρούφες λευκές και μαύρες, χαβιάρι και πολλές ακόμη εκπλήξεις.

2 ιδέες για σπέσιαλ γαστρο-γιορτινές Κυριακές - εικόνα 1
«Vezené»

Στο «Vezené» τώρα που για τέταρτη συνεχη χρονιά ανοίγει όλες τις Κυριακές του Δεκεμβρίου (1μμ εώς 6 μμ), η έμπνευση του φετινού μενού προέρχεται από το μήνυμα της παγκόσμιας μαγειρικής απλότητας της σειράς του David Chang «Ugly Delicious». Και επικεντρώνεται σε γεύσεις που όπως το ολόκληρο Prime Rib Roast, τηγανητό μπούτι χήνας, αρνάκι στο φούρνο με πατάτες, στάρι με κατσικάκι, τραγανό κοτόπουλο με φουα γκρά, τρούφες, πίτες με αυγά και jamon από Wagyu, χονδρά ζυμαρικά και για φινάλε το Ari’s Deal Closer σε εκδοχή ταρτ τατέν. Θα ρέουν άφθονα natural κρασιά και η μουσική θα παίζει σε στυλ «Winter Wonderland» από Tony Bennet και Lady Gaga.

Περισσότερες πληροφορίες

Vezene Athens

Βρασίδα 11, περιοχή Χίλτον, Iλίσια
  • Εστιατόρια

Botrini’s

Βασ. Γεωργίου Β΄ 24Β, Χαλάνδρι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.