Νέες γεύσεις στο «Τhe Parliament»

Το ανανεωμένο a la carte μενού στο κομψό εστιατόριο του ξενοδοχείου «NJV Athens Plaza» προσθέτει ένα μοντέρνο twist στη μεσογειακή κουζίνα, τιμώντας την καθιερωμένη θαλασσινή πλεύση του εστιατορίου.

Νέες γεύσεις στο «Τhe Parliament»

Η αίσθηση της πολυτέλειας και του καλού γούστου σε τυλίγει αμέσως μόλις βρεθείς στο lobby ξενοδοχείου «N.J.V Athens Plaza», φτάνοντας βέβαια και στο ιστορικό εστιατόριο «The Parliament», ίσως το καλύτερο «παράθυρο με θέα» στην αστική γοητεία της πλατείας Συντάγματος και στην πάντα φωτισμένη και festive οδό Βουκουρεστίου. Το ανανεωμένο a la carte μενού που έχει δημιουργήσει ο chef Νίκος Γιαννόπουλος και ο pastry chef Διονύσης Αλέρτας προσθέτει ένα μοντέρνο twist στη μεσογειακή κουζίνα, τιμώντας την καθιερωμένη θαλασσινή πλεύση του εστιατορίου: ορεκτικά και σαλάτες όλο χρώμα, αρώματα και θαλασσινή αλμύρα, όπως το μαστιχωτό και γευστικό καλαμάρι σχάρας, η ευρηματική σαλάτα με κινόα, δυόσμο, αποξηραμένα φρούτα και πούδρα αυγοτάραχου, η Parliament seafood salad, με μενταγιόν αστακού (άψογο το ψήσιμο), για να αναφέρουμε κάποια.

Ξεκινώντας τα κυρίως πιάτα, βουτήξαμε στα βαθιά (νερά) με ένα ωραιότατο λαβράκι σοτέ σε κρούστα μυρωδικών με σπαράγγια και σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς και ένα asian style σολομό με τζίντζερ και σόγια, noodles, λαχανικά και μανιτάρια Σιμέτζι. Το wow των κρεατικών ήταν η στιβαρή μπριζόλα Tomahawk Black Angus με μυρωδικά και χοντρό αλάτι που έφθασε μεγαλοπρεπώς στο τραπέζι και σούπερ επιδόρπιο, το μπισκότο sable κακάο, με κάστανο, τραγανά μαρεγκάκια και σάλτσα μύρτιλο του Διονύση Αλέρτα.

Νέες γεύσεις στο «Τhe Parliament» - εικόνα 1
Νέες γεύσεις στο «Τhe Parliament» - εικόνα 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Από τα μεσημέρια των 80s στα βράδια του σήμερα: Το 'Παραδοσιακό Καφενείο' επιστρέφει στο Κολωνάκι

Σαράντα παρά δύο χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, το "Καφενείο" επανέρχεται ανανεωμένο, γράφοντας μια καινούρια σελίδα στην πορεία του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/09/2025

Στο 'Ami' θα ξαναμάθεις ιταλικά

Ο βραβευμένος σεφ Δήμος Σαμουράκης παρουσιάζει ένα νέο μενού με ιταλιάνικη φινέτσα και εποχικότητα.

Πώς θα δοκιμάσεις τα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας σε ειδικά μενού με εξαιρετικές τιμές

Το "αθηνόραμα", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς υποδέχονται στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, αλλά και σπουδαία γαστρονομικά δώρα για εκλεκτούς τυχερούς!

Πότε επιστρέφει σε κανονική λειτουργία το Ovio του Πάνου Ιωαννίδη

Η πυρκαγιά μικρής έκτασης και η αποκατάσταση του γνωστού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας.

Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μια οινογαστρονομική νύχτα με άρωμα συμπρωτεύουσας σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία της αθηναϊκής παραλίας.

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.