Ο Davide Scabin και το «Combal.Zero» από το Τορίνο στην Αθήνα

Κάθε χρόνο είναι μεγάλη η χαρά και η έξαψη που συνοδεύει την προετοιμασία του επίσημου δείπνου της τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων.

Ο Davide Scabin και το «Combal.Zero» από το Τορίνο στην Αθήνα

Σ’ αυτήν την μεγάλη γαστρονομική βραδιά έχουν δημιουργήσει αξέχαστα πιάτα μερικοί από τους καλύτερους τριάστερους και διάστερους σεφ της Ευρώπης, πιάτα που συζητιούνται ακόμη και σήμερα. Ποιός δεν θυμάται τον εξαιρετικό Βάσκο Andoni Luis Aduriz, τον «τρελό» και αφάνταστα δημιουργικό Γάλλο Marc Veyrat, τον σεφ-μορφή της γαστρονομίας του Σαν Σεμπαστιάν Martin Berasategui, τον γοητευτικό Ιταλό Carlo Cracco, τον Γερμανό με τα 24 αστέρια Michelin και την γκουρμέ υγιεινή κουζίνα του Heinz Winkler, τον Björn Frantzén που παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα γκουρμέ σκανδιναβική κουζίνα, τον Λονδρέζο Isaac McHale που δημιούργησε μια ιδιαίτερα προχωρημένη αγγλική γαστρονομία και άλλους πολλούς.

Πριν λίγες μέρες, δυο από τα μέλη της γευσιγνωστικής επιτροπής του αθηνοράματος, οι Άννη Ηλιοπούλου και ο Δημήτρης Αντωνόπουλος, συνοδευόμενοι από τον executive chef της «Μεγάλης Βρετανίας» Αστέριο Κωστούδη, συναντήσαμε στο Τορίνο τον σεφ που θα δημιουργήσει και θα μαγειρέψει προσωπικά το dinner de gala της απονομής των Χρυσών Σκούφων του 2019. Πρόκειται για μια απίθανη προσωπικότητα, ένα απόλυτα δημιουργικό και απελευθερωμένο σεφ, εξαντρίκ και τολμηρό καλλιτέχνη με αστέρι Michelin που έχει φέρει κυριολεκτικά τα πάνω-κάτω στην ιταλική γαστρονομία.

Ο Davide Scabin και το «Combal.Zero» από το Τορίνο στην Αθήνα - εικόνα 1

Ο Davide Scabin έχει τρομερό χιούμορ, όπως διαπιστώσαμε στις πολύωρες συναντήσεις μαζί του μέχρι αργά το πρωί μετά τα γευσιγνωστικά δείπνα που απολαύσαμε στο μοντέρνο, σαν γκαλερί εστιατόριό του. Το «Combal.Zero» αγαπάει πολύ την μοντέρνα τέχνη και είναι ουσιαστικά το ρεστοράν του μουσείου σύγχρονης τέχνης στο κάστρο του Rivoli έξω απ το Τορίνο. Ο Scabin δεν είναι σεφ που ακολουθεί την πεπατημένη πουθενά και σε τίποτε, αφού τα τρία τελευταία χρόνια λ.χ. σερβίρει Up & Down, με το πιο πληθωρικό κύριο πιάτο στην αρχή και το ελαφρύτερο ορεκτικό στο τέλος! Ο Scabin έστειλε την ιταλική κουζίνα στο διάστημα, όταν δημιούργησε γκουρμέ space food για τον Ιταλό αστροναύτη που πήγε το 2013 στον διαστημικό σταθμό!

Δοκιμάσαμε μυστηριώδη πιάτα σαν τον «αόρατο αρτοποιό», γευόμενοι καμιά 30 διαφορετικές γεύσεις. Το μενού δεν θα σας το αποκαλύψω ακόμη , αλλά θα δημιουργήσει μεγάλη αίσθηση στην Αθήνα τον Φεβρουάριο του 2019…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.