Τα στιλ του κρασιού δεσπόζουν στο «My Park»

Μια φρέσκια προσέγγιση της οινικής απόλαυσης, που χρειάζεται όμως μια πιο αναβαθμισμένη κουζίνα για να τη συνοδεύσει.

Τα στιλ του κρασιού δεσπόζουν στο «My Park»

Είναι τόσο όμορφα στο Πάρκο Ελευθερίας, που ο πειρασμός να καθίσεις έξω –με σόμπες φυσικά– είναι μεγάλος ακόμη και τώρα τον Νοέμβριο, μια και κάνει απρόσμενα όμορφες μέρες. Από τα δέντρα κρέμονται φώτα, δίνοντας γιορτινό χαρακτήρα στο χώρο, που κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πλημμύρισε με έξτρα λουλούδια και αρκετά δέντρα. Μέσα, στο χώρο του εστιατορίου στο παλιό περίπτερο, δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι εργασίες δια­μόρφωσης, αφού δεσπόζοντα ρόλο θα παίζουν κάποιοι ειδικοί συντηρητές κρασιών, που θα φιλοξενούν την πολύ ξεχωριστή wine list του «My Park».

Το κρασί, άλλωστε, είναι από τα κυρίαρχα στοιχεία εδώ, όπως μαρτυρούν οι τέσσερις (!) σομελιέ, με επικεφαλής τον έναν εκ των ιδιοκτητών Νίκο Λουκάκη. Η προσέγγιση του κρασιού διαφέρει απ’ ό,τι έχουμε δει μέχρι τώρα, καθώς η λίστα θα περιλαμβάνει 93 διαφορετικά στιλ. Για να πάρετε μια ιδέα αυτής της ξεχωριστής στιλιστικής προσέγγι­σης, ας δούμε το παράδειγμα του Chardonnay, το οποίο εκπροσωπείται από πέντε διαφορετικές ετικέτες: ένα Chablis που έχει οινοποιηθεί σε ανοξείδωτη δεξαμενή, ένα premier cru της Βουργουνδίας (Puligny Montrachet) που έχει ζυμωθεί και ωριμάσει σε βαρέλι, δύο του Νέου Κόσμου από Καλιφόρνια και Αυστραλία κι ένα ελληνικό.

Η ίδια λογική επαναλαμβάνεται με διά­φορους τρόπους και για τις άλλες ελληνικές και ξένες ποικιλίες που υπάρχουν στη λίστα, έτσι μπορείς λ.χ. να κάνεις μια θεματική «πτήση» στα Chardonnay, δοκιμάζοντάς τα σε ποτήρια με 50 ml ή 75 ml και συνοδεύοντάς τα με το φαγητό που τους ταιριάζει. Όλα τα κρασιά, ακόμη και τα πιο ακριβά, θα σερβίρονται και σε ποτήρι, με τρεις διαφορετικούς τρόπους σερβιρίσματος που εγγυώνται τη σωστή τους συντήρηση.

Τα στιλ του κρασιού δεσπόζουν στο «My Park» - εικόνα 1

Το φαγητό κινείται στον αστερισμό της αθηναϊκής αστικής κουζίνας, απλά μαγειρεμένης αλλά με σύγχρονες πινελιές. Έτσι τα γιουβαρλάκια αβγολέμονο φτιάχνονται με γαρίδα (δεν πολυακούγεται η γεύση της), η Αθηναϊκή σε μορφή μους είναι σχεδόν ενδιαφέρουσα, στο steak tartare, που το κρέας κόβεται με μαχαίρια, αναμειγνύουν μπροστά σου τα υπόλοιπα γευστικά αξεσουάρ, ο νόστιμος, μαμαδίστικος μουσακάς φτιάχνεται με σιγομαγειρεμένο αρνί και κρέμα γραβιέρας, ενώ η πανσέτα μαύρου χοίρου με πορτοκάλι, μπαχαρικά, φασκόμηλο και ξινόχοντρο είναι άκομψα ρουστίκ.

Τα δύο πράγματα που ξεχώρισα ήταν το ριζοτοσίταρο με άγρια μανιτάρια για τη βαθιά του γεύση και η πολύ καλή αλμυρή πραλίνα, που πρέπει να παίξει πιο ουσιαστικό ρόλο στον κατάλογο. Το κλασικό τιραμισού τέρπει, αν και αυτό που ξεχωρίζει είναι το πολίτικο εκμέκ με το ιδεωδώς σιροπιασμένο τσουρέκι. Η Black Forest ήταν μετριότατη και παλαιάς κοπής, ελπίζω να την έχουν αλλάξει.

Τα στιλ του κρασιού δεσπόζουν στο «My Park» - εικόνα 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Nobilis Rooftop": Η Κηφισιά είναι ακόμα πιο ωραία από ψηλά

Ένα κρυμμένο rooftop στην Κηφισιά αποκαλύπτει την πιο δροσερή πλευρά της γαστρονομίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/09/2025

Πόσο προσιτό είναι τελικά το φαγητό στα εστιατόρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης;

Μια νέα παγκόσμια μελέτη από το Chef’s Pencil κατέταξε 177 πόλεις παγκοσμίως, συγκρίνοντας το κόστος φαγητού σε εστιατόρια, καφέ και μπυραρίες σε σχέση με τους τοπικούς μισθούς. Ας δούμε τι παίζει - και στα μέρη μας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Δείπνο σε μεγάλα αθηναϊκά σαλόνια με τιμές - έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.

Da Bruno: Επετειακό δείπνο με Michelin σεφ για τα 40 χρόνια λειτουργίας

Το ιταλικό εστιατόριο–σταθμός της Αθήνας, συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής και τα γιορτάζει με τον πιο γαστρονομικό τρόπο.

Η Ταβέρνα της Ερμού έρχεται και είναι ό,τι λέει το όνομά της

Τι ακριβώς ετοιμάζει η Ergon στην καρδιά της Αθήνας.

Το Saint’s by Mpoumpou σερβίρει burger που κολάζει κι άγιο

Ένα funky pop μαγαζί με γευστικό focus στο smash burger κάνει τη διαφορά στο Νέο Ψυχικό.

Επιστροφή στο Manko Athens, για λίγο ακόμη καλοκαίρι

Το δημοφιλές σποτ του One&Only Aesthesis παρατείνει την πιο ανέμελη εποχή του χρόνου, σε ένα σκηνικό κοσμοπολίτικης γεύσης και φινέτσας.