Τα στιλ του κρασιού δεσπόζουν στο «My Park»

Μια φρέσκια προσέγγιση της οινικής απόλαυσης, που χρειάζεται όμως μια πιο αναβαθμισμένη κουζίνα για να τη συνοδεύσει.

Τα στιλ του κρασιού δεσπόζουν στο «My Park»

Είναι τόσο όμορφα στο Πάρκο Ελευθερίας, που ο πειρασμός να καθίσεις έξω –με σόμπες φυσικά– είναι μεγάλος ακόμη και τώρα τον Νοέμβριο, μια και κάνει απρόσμενα όμορφες μέρες. Από τα δέντρα κρέμονται φώτα, δίνοντας γιορτινό χαρακτήρα στο χώρο, που κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πλημμύρισε με έξτρα λουλούδια και αρκετά δέντρα. Μέσα, στο χώρο του εστιατορίου στο παλιό περίπτερο, δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι εργασίες δια­μόρφωσης, αφού δεσπόζοντα ρόλο θα παίζουν κάποιοι ειδικοί συντηρητές κρασιών, που θα φιλοξενούν την πολύ ξεχωριστή wine list του «My Park».

Το κρασί, άλλωστε, είναι από τα κυρίαρχα στοιχεία εδώ, όπως μαρτυρούν οι τέσσερις (!) σομελιέ, με επικεφαλής τον έναν εκ των ιδιοκτητών Νίκο Λουκάκη. Η προσέγγιση του κρασιού διαφέρει απ’ ό,τι έχουμε δει μέχρι τώρα, καθώς η λίστα θα περιλαμβάνει 93 διαφορετικά στιλ. Για να πάρετε μια ιδέα αυτής της ξεχωριστής στιλιστικής προσέγγι­σης, ας δούμε το παράδειγμα του Chardonnay, το οποίο εκπροσωπείται από πέντε διαφορετικές ετικέτες: ένα Chablis που έχει οινοποιηθεί σε ανοξείδωτη δεξαμενή, ένα premier cru της Βουργουνδίας (Puligny Montrachet) που έχει ζυμωθεί και ωριμάσει σε βαρέλι, δύο του Νέου Κόσμου από Καλιφόρνια και Αυστραλία κι ένα ελληνικό.

Η ίδια λογική επαναλαμβάνεται με διά­φορους τρόπους και για τις άλλες ελληνικές και ξένες ποικιλίες που υπάρχουν στη λίστα, έτσι μπορείς λ.χ. να κάνεις μια θεματική «πτήση» στα Chardonnay, δοκιμάζοντάς τα σε ποτήρια με 50 ml ή 75 ml και συνοδεύοντάς τα με το φαγητό που τους ταιριάζει. Όλα τα κρασιά, ακόμη και τα πιο ακριβά, θα σερβίρονται και σε ποτήρι, με τρεις διαφορετικούς τρόπους σερβιρίσματος που εγγυώνται τη σωστή τους συντήρηση.

Τα στιλ του κρασιού δεσπόζουν στο «My Park» - εικόνα 1

Το φαγητό κινείται στον αστερισμό της αθηναϊκής αστικής κουζίνας, απλά μαγειρεμένης αλλά με σύγχρονες πινελιές. Έτσι τα γιουβαρλάκια αβγολέμονο φτιάχνονται με γαρίδα (δεν πολυακούγεται η γεύση της), η Αθηναϊκή σε μορφή μους είναι σχεδόν ενδιαφέρουσα, στο steak tartare, που το κρέας κόβεται με μαχαίρια, αναμειγνύουν μπροστά σου τα υπόλοιπα γευστικά αξεσουάρ, ο νόστιμος, μαμαδίστικος μουσακάς φτιάχνεται με σιγομαγειρεμένο αρνί και κρέμα γραβιέρας, ενώ η πανσέτα μαύρου χοίρου με πορτοκάλι, μπαχαρικά, φασκόμηλο και ξινόχοντρο είναι άκομψα ρουστίκ.

Τα δύο πράγματα που ξεχώρισα ήταν το ριζοτοσίταρο με άγρια μανιτάρια για τη βαθιά του γεύση και η πολύ καλή αλμυρή πραλίνα, που πρέπει να παίξει πιο ουσιαστικό ρόλο στον κατάλογο. Το κλασικό τιραμισού τέρπει, αν και αυτό που ξεχωρίζει είναι το πολίτικο εκμέκ με το ιδεωδώς σιροπιασμένο τσουρέκι. Η Black Forest ήταν μετριότατη και παλαιάς κοπής, ελπίζω να την έχουν αλλάξει.

Τα στιλ του κρασιού δεσπόζουν στο «My Park» - εικόνα 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.