To κλασάτο αλλιώτικο brunch της «Μεγάλης Βρεταννίας»

Στο αριστοκρατικό «Winter Garden» το πιο ξένοιαστο γεύμα της εβδομάδας παίρνει διαφορετική μορφή, γεμίζοντας με ευρωπαϊκή αρχοντιά τα μεσημέρια του σαββατοκύριακου.

To κλασάτο αλλιώτικο brunch της «Μεγάλης Βρεταννίας»

Κοιτάζω μπροστά μου ένα πιάτο με σολομό balik, μελάτα αβγά, χαβιάρι, κρέμα πατάτας και το ρόστι της, σερβιρισμένο σε πιάτο Versace, με ένα υπέρκομψο, κλασικό food styling και δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω αν βρίσκομαι σε αρχοντικό ξενοδοχείο του Λονδίνου, της Κυανής Ακτής ή του Παρισιού... Κι όμως, βρίσκομαι στο δημοφιλές «Winter Garden» της «Μεγάλης Βρεταννίας» γύρω στις 12.30 το μεσημέρι και χαίρομαι ένα brunch το οποίο δεν μοιάζει ακριβώς με τους μπουφέδες που συνηθίζονται στην πρωτεύουσα. Η λογική αυτού του ξένοιαστου γεύματος, που μας κανακεύει όταν ξυπνάμε αργότερα τα σαββατοκύριακα, είναι ολοζώντανη στο μενού που διαβάζω, αλλά η μορφή του απλώνεται σε διαφορετικά στάδια με απαράμμιλο σερβίρισμα στο τραπέζι.

To κλασάτο αλλιώτικο brunch της «Μεγάλης Βρεταννίας» - εικόνα 1

Στην αρχή έρχεται ένα ωραίο μεταλικό «καλάθι» γεμάτο μικρούς πειρασμούς από το αναβαθμισμένο αρτοποιείο του ξενοδοχείου: ζεστά χειροποίητα κρουασάν, ρολά με πραλίνα, ψωμάκια με σταφίδα, κέικ λεμονιού κι ένα εκπληκτικό μυρωδάτο τσουρέκι, δημιούργημα του pastry chef Ευγένιου Βαρδακαστάνη, που η φινέτσα του συναγωνίζεται γαλλικό μπριός. Τα αλείφεις με αφρατεμένο με κρέμα βούτυρο από το Ίδρυμα Τοσίτσα, κρέμα με βανίλια, σπιτικές μαρμελάδες που φυσάνε (πράσινο μήλο με θυμάρι, βατόμουρο με αστεροειδή γλυκάνισο) και τα συνοδεύεις με χυμό σέλερι, σπανάκι, αγγούρι, τζίντζερ και λεμόνι που αναπτερώνει το ηθικό σου.

Κατόπιν ένα ποτήρι σαμπάνια κηρύσσει την έναρξη του φαγητού με τα ορεκτικά και τα κυρίως. Το βασιλικό καβούρι με το αβοκάντο σερβίρεται πάνω σε δίκοκκο σιτάρι και μαζί με ντελικάτα μανιτάρια με χαμόν (πιάτο ημέρας) κάνουν νόστιμα την αρχή. Τα βιολογικά αβγά είναι πολύ σέξι με το μελάτο κρόκο τους κι έχουν δίπλα τους είτε σολομό και χαβιάρι, είτε αβοκάντο με αστακό, είτε σος «hollandaise» αρωματισμένη με εσπεριδοειδή ως Βenedict.

To κλασάτο αλλιώτικο brunch της «Μεγάλης Βρεταννίας» - εικόνα 2

Στο φινάλε σε περιμένουν σε τριώροφα δισκάκια ολόφρεσκα φρούτα, τάρτα clafoutis με κρέμα και βατόμουρα, στεφάνια σπιτικής γκρανόλα με κρέμα γιαουρτιού καραμελωμένη με passion fruit και μάνγκο, Paris-Brest φιστικιού Αιγίνης και παστάκια με μπισκουί φουντουκιού, μους καραμελωμένης σοκολάτας γάλακτος και ολόκληρα φουντούκια. Αυτό το δια­φορετικό σερβίρισμα του brunch που εμπνεύστηκε ο Αστέριος Κωστούδης είναι πολύ κλασάτο και η εναλλαγή των γεύσεων έχει επιλεχθεί πολύ προσεκτικά. Μην το χάσετε, κάθε weekend από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι...

Περισσότερες πληροφορίες

Winter Garden City Lounge

(ξεν. «Grande Bretagne») Πλ. Συντάγματος & Πανεπιστημίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Nobilis Rooftop": Η Κηφισιά είναι ακόμα πιο ωραία από ψηλά

Ένα κρυμμένο rooftop στην Κηφισιά αποκαλύπτει την πιο δροσερή πλευρά της γαστρονομίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/09/2025

Πόσο προσιτό είναι τελικά το φαγητό στα εστιατόρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης;

Μια νέα παγκόσμια μελέτη από το Chef’s Pencil κατέταξε 177 πόλεις παγκοσμίως, συγκρίνοντας το κόστος φαγητού σε εστιατόρια, καφέ και μπυραρίες σε σχέση με τους τοπικούς μισθούς. Ας δούμε τι παίζει - και στα μέρη μας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Δείπνο σε μεγάλα αθηναϊκά σαλόνια με τιμές - έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.

Da Bruno: Επετειακό δείπνο με Michelin σεφ για τα 40 χρόνια λειτουργίας

Το ιταλικό εστιατόριο–σταθμός της Αθήνας, συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής και τα γιορτάζει με τον πιο γαστρονομικό τρόπο.

Η Ταβέρνα της Ερμού έρχεται και είναι ό,τι λέει το όνομά της

Τι ακριβώς ετοιμάζει η Ergon στην καρδιά της Αθήνας.

Το Saint’s by Mpoumpou σερβίρει burger που κολάζει κι άγιο

Ένα funky pop μαγαζί με γευστικό focus στο smash burger κάνει τη διαφορά στο Νέο Ψυχικό.

Επιστροφή στο Manko Athens, για λίγο ακόμη καλοκαίρι

Το δημοφιλές σποτ του One&Only Aesthesis παρατείνει την πιο ανέμελη εποχή του χρόνου, σε ένα σκηνικό κοσμοπολίτικης γεύσης και φινέτσας.