To κλασάτο αλλιώτικο brunch της «Μεγάλης Βρεταννίας»

Στο αριστοκρατικό «Winter Garden» το πιο ξένοιαστο γεύμα της εβδομάδας παίρνει διαφορετική μορφή, γεμίζοντας με ευρωπαϊκή αρχοντιά τα μεσημέρια του σαββατοκύριακου.

To κλασάτο αλλιώτικο brunch της «Μεγάλης Βρεταννίας»

Κοιτάζω μπροστά μου ένα πιάτο με σολομό balik, μελάτα αβγά, χαβιάρι, κρέμα πατάτας και το ρόστι της, σερβιρισμένο σε πιάτο Versace, με ένα υπέρκομψο, κλασικό food styling και δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω αν βρίσκομαι σε αρχοντικό ξενοδοχείο του Λονδίνου, της Κυανής Ακτής ή του Παρισιού... Κι όμως, βρίσκομαι στο δημοφιλές «Winter Garden» της «Μεγάλης Βρεταννίας» γύρω στις 12.30 το μεσημέρι και χαίρομαι ένα brunch το οποίο δεν μοιάζει ακριβώς με τους μπουφέδες που συνηθίζονται στην πρωτεύουσα. Η λογική αυτού του ξένοιαστου γεύματος, που μας κανακεύει όταν ξυπνάμε αργότερα τα σαββατοκύριακα, είναι ολοζώντανη στο μενού που διαβάζω, αλλά η μορφή του απλώνεται σε διαφορετικά στάδια με απαράμμιλο σερβίρισμα στο τραπέζι.

To κλασάτο αλλιώτικο brunch της «Μεγάλης Βρεταννίας» - εικόνα 1

Στην αρχή έρχεται ένα ωραίο μεταλικό «καλάθι» γεμάτο μικρούς πειρασμούς από το αναβαθμισμένο αρτοποιείο του ξενοδοχείου: ζεστά χειροποίητα κρουασάν, ρολά με πραλίνα, ψωμάκια με σταφίδα, κέικ λεμονιού κι ένα εκπληκτικό μυρωδάτο τσουρέκι, δημιούργημα του pastry chef Ευγένιου Βαρδακαστάνη, που η φινέτσα του συναγωνίζεται γαλλικό μπριός. Τα αλείφεις με αφρατεμένο με κρέμα βούτυρο από το Ίδρυμα Τοσίτσα, κρέμα με βανίλια, σπιτικές μαρμελάδες που φυσάνε (πράσινο μήλο με θυμάρι, βατόμουρο με αστεροειδή γλυκάνισο) και τα συνοδεύεις με χυμό σέλερι, σπανάκι, αγγούρι, τζίντζερ και λεμόνι που αναπτερώνει το ηθικό σου.

Κατόπιν ένα ποτήρι σαμπάνια κηρύσσει την έναρξη του φαγητού με τα ορεκτικά και τα κυρίως. Το βασιλικό καβούρι με το αβοκάντο σερβίρεται πάνω σε δίκοκκο σιτάρι και μαζί με ντελικάτα μανιτάρια με χαμόν (πιάτο ημέρας) κάνουν νόστιμα την αρχή. Τα βιολογικά αβγά είναι πολύ σέξι με το μελάτο κρόκο τους κι έχουν δίπλα τους είτε σολομό και χαβιάρι, είτε αβοκάντο με αστακό, είτε σος «hollandaise» αρωματισμένη με εσπεριδοειδή ως Βenedict.

To κλασάτο αλλιώτικο brunch της «Μεγάλης Βρεταννίας» - εικόνα 2

Στο φινάλε σε περιμένουν σε τριώροφα δισκάκια ολόφρεσκα φρούτα, τάρτα clafoutis με κρέμα και βατόμουρα, στεφάνια σπιτικής γκρανόλα με κρέμα γιαουρτιού καραμελωμένη με passion fruit και μάνγκο, Paris-Brest φιστικιού Αιγίνης και παστάκια με μπισκουί φουντουκιού, μους καραμελωμένης σοκολάτας γάλακτος και ολόκληρα φουντούκια. Αυτό το δια­φορετικό σερβίρισμα του brunch που εμπνεύστηκε ο Αστέριος Κωστούδης είναι πολύ κλασάτο και η εναλλαγή των γεύσεων έχει επιλεχθεί πολύ προσεκτικά. Μην το χάσετε, κάθε weekend από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι...

Περισσότερες πληροφορίες

Winter Garden City Lounge

(ξεν. «Grande Bretagne») Πλ. Συντάγματος & Πανεπιστημίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.