Πρώτη γεύση από το σένιο ευζωιστικό κολάζ του «Senios»

Η ανήσυχη ομάδα του «Clumsies» επιχειρεί ένα τολμηρό καινούργιο concept, που συνθέτει μπαρ, καφενείο, ταβέρνα και αστικό εστιατόριο σε ένα κομψό ολοήμερο πάρτι.

Πρώτη γεύση από το σένιο ευζωιστικό κολάζ του «Senios»

Μωσαϊκό από τα παλιά, σε μπεζ, καφέ, λευκό, ανεβασμένο από το πάτωμα στον τοίχο. Bloody Mary με ένταση μπαχαρικών και καπνιστή γεύση από... γεμιστά. Βαρέλια σαν γλυπτά σε μπάνικη εγκατάσταση πίσω από το μπαρ, δηλαδή το «κατρούτσο» σε μια πρωτοποριακή παλαίωση τύπου solera για το τσίπουρο Δεκαράκι. Οι γκόγκες –τα αρβανίτικα νιόκι–, σερβιρισμένες λιτά με καμένο βούτυρο και ξερή ξινομυζήθρα, είναι τέλειος μεζές για Dry Martini και άλλα άγλυκα κοκτέιλ. Τραπέζι μαρμάρινο με περίγραμμα κυματιστό, μοναστηριακό meeting point με πολυθρόνες σε μπρούντζο και μπλε ρουά βελούδο.

Πρώτη γεύση από το σένιο ευζωιστικό κολάζ του «Senios» - εικόνα 1

Calexico και κατόπιν Imam Baildi στο DJ set. Γυναικοπαρέες, ψαγμένα ζευγάρια, δανδήδες, λαός, Κολωνάκι, «προχώ» φάτσες, μπάρα σφύζουσα, τραπέζια γεμάτα. Πέρφεκτ σερβ (perfect serve) ούζου με το premium Άδολο on the rocks, με μυρωδάτο νερό στο οποίο έχουν εκχυλιστεί αγγούρι και κολοκύθι, σε μπρούντζινο δισκάκι καφενείου. Φωτιστικό με κύκλο κι έκκεντρα βαλμένη λάμπα ως σύγχρονη απόδοση του μοντέρνου (θέλω να βρω ένα για το σπίτι). Μαύρα σακάκια και πουκάμισα με ένα κόκκινο κουμπί για τους bartenders και ανοιχτό καφέ για τα παιδιά που σερβίρουν (θα ήταν πιο σένιο νομίζω αν ήταν λευκό).

Πρώτη γεύση από το σένιο ευζωιστικό κολάζ του «Senios» - εικόνα 2

Γιουβέτσι με κριθαράκι και μελωμένα μοσχαρίσια μάγουλα με τριμμένο αρσενικό Νάξου, μανιτάρια και μαύρο σκόρδο, σερβιρισμένο σε αλουμινένιο κατσαρολάκι, να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Λούπα από κομμάτι του Θανάση Παπακωνσταντίνου με ένθετη αφήγηση από τα «Μαθήματα Αμερικάνικης Ιστορίας». Ορεκτικό, ανάποδο Senios Martini με παλιομοδίτικο άρωμα «Μυρτώ». Λευκή μεταλλική σκάλα κόντρα σε δρύινη επένδυση ξύλου, σαν πίνακας του Έσερ στην εποχή του «Wallpaper». Milk Punch με κρέμα μπουγάτσα, Negroni με μαύρη ελιά, Βινσάντο, δίκταμο και ρίγανη, στιφάδο οσομπούκο, μοσχαρίσια spare ribs γιαουρτλού, ήτοι γευστικός μεταμοντερνισμός με «γαλανόλευκο» χρώμα.

Πατάρι σούπερ σένιο, με εξαιρετική θέα στην μπάρα κι έξω στο δρόμο, πάνελ με βιενέζικη ψάθα σαν παλιό καφέ-ζαχαροπλαστείο και μηχανή καβουρντίσματος καφέ, όπου θα φτιάχνουν τα δικά τους χαρμάνια. Τι είν’ η πατρίδα μας; Μην είναι μπαρ, καφενείο, ταβέρνα, αστικό εστιατόριο ή μήπως μια κομψή ακροβασία σε ένα επιτυχημένο κολάζ των προηγούμενων;

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.