Το κρασί γιορτάζει στο 13ο Cellier Wine Fair

Τα Cellier γιορτάζουν 80 χρόνια από τη δημιουργία τους και η έκθεση κρασιού που οργανώνουν κάθε χρόνο φέτος θα έχει ωραίες εκπλήξεις. Ραντεβού στο «Hilton»!

Το κρασί γιορτάζει στο 13ο Cellier Wine Fair

Τα Cellier δεν είναι απλώς μία από τις καλές κάβες της πόλης. Είναι το πρώτο κελάρι εκλεκτών οίνων και ποτών που δημιουργήθηκε στην Αθήνα πριν από ακριβώς 80 χρόνια, πολύ μπροστά από την εποχή του δηλαδή. Έτσι το 13ο Cellier Wine Fair, πέρα από τους κορυφαίους παραγωγούς του διεθνούς και του ελληνικού αμπελώνα που συγκεντρώνει σε μια ολοκληρωμένη έκθεση κρασιού και αποσταγμάτων, φέτος θα έχει και γιορτινό χρώμα.

Λόγω γενεθλίων, λοιπόν, τα Cellier έχουν εξασφαλίσει σπάνιες φιάλες που θα ανοιχτούν προς δοκιμή, ανάμεσά τους μερικές από τις καλύτερες ετικέτες του διάσημου οινοποιείου Torres, τα εντυπωσιακά κρασιά του ηγέτη της ιταλικής οινικής κουλτούρας Antinori και τις εκλεκτές φιάλες της οικογένειας Zonin από επτά εξαιρετικές ονομασίες προέλευσης της Ιταλίας. Οι επισκέπτες θα δουν από κοντά το θρύλο της βιοδυναμικής καλλιέργειας της Νότιας Γαλλίας Gerard Bertrand και τον διάσημο παραγωγό ιταλικής γκράπα Jacopo Poli.

Την Κυριακή 14/10, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, με ένα συλλεκτικό ποτήρι γευσιγνωσίας στο χέρι και με τη βοήθεια ενός πολυτελούς οδηγού, θα ανακαλύψετε μια ευρεία γκάμα κρασιών, αποσταγμάτων και ντελικατέσεν από 13 ξένους και 21 Έλληνες οινοποιούς, ποτοποιούς και παραγωγούς, απλωμένα στα 1.200 τετραγωνικά της αίθουσας «Τερψιχόρη». Μάλιστα, είκοσι τυχεροί αναγνώστες του «α», συμμετέχοντας στο διαγωνισμό που τρέχει, θα κερδίσουν δωρεάν διπλές προσκλήσεις.

Το κρασί γιορτάζει στο 13ο Cellier Wine Fair - εικόνα 1

Στην έκθεση θα γίνουν και δύο πολύ σπέσιαλ workshops με περιορισμένες θέσεις. Το ένα θα εξετάσει την έννοια του vegan κρασιού, που ανταποκρίνεται σε ένα ανερχόμενο lifestyle και θα συνοδεύεται από γευσιγνωσία μεγάλων οινοπαραγωγών (Miguel Torres: Santa Digna Estelado Rose Sparkling Brut και Cordillera Chardonnay 2015 / Marques De Caceres: Verdejo Rueda 2017, Rioja Reserva 2012 και Château Musar 2010 / Torres: Perpetual Priorat 2014).

Το δεύτερο είναι ένα ιδιαίτερα απολαυστικό σερί αρμονικού παντρέματος σπάνιων παλαιωμένων Port Graham’s (Six Grapes Reserve Ruby, 10 Year Old Tawny, 20 Year Old Tawny, 30 Year Old Tawny, 40 Year Old Tawny, 1983 Vintage, 1994 Single Harvest Tawny, 1963 Single Harvest Tawny) με τις διάσημες ιταλικές σοκολάτες Venchi. Τέλος, οι επισκέπτες θα μπορούν να γράφονται δωρεάν στο Cellier Wine Club, εξασφαλίζοντας πολλά προνόμια και μια έκπτωση 10% επιπλέον του 10% που έχουν όσοι κάνουν αγορές στην έκθεση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Nobilis Rooftop": Η Κηφισιά είναι ακόμα πιο ωραία από ψηλά

Ένα κρυμμένο rooftop στην Κηφισιά αποκαλύπτει την πιο δροσερή πλευρά της γαστρονομίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/09/2025

Πόσο προσιτό είναι τελικά το φαγητό στα εστιατόρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης;

Μια νέα παγκόσμια μελέτη από το Chef’s Pencil κατέταξε 177 πόλεις παγκοσμίως, συγκρίνοντας το κόστος φαγητού σε εστιατόρια, καφέ και μπυραρίες σε σχέση με τους τοπικούς μισθούς. Ας δούμε τι παίζει - και στα μέρη μας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Δείπνο σε μεγάλα αθηναϊκά σαλόνια με τιμές - έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.

Da Bruno: Επετειακό δείπνο με Michelin σεφ για τα 40 χρόνια λειτουργίας

Το ιταλικό εστιατόριο–σταθμός της Αθήνας, συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής και τα γιορτάζει με τον πιο γαστρονομικό τρόπο.

Η Ταβέρνα της Ερμού έρχεται και είναι ό,τι λέει το όνομά της

Τι ακριβώς ετοιμάζει η Ergon στην καρδιά της Αθήνας.

Το Saint’s by Mpoumpou σερβίρει burger που κολάζει κι άγιο

Ένα funky pop μαγαζί με γευστικό focus στο smash burger κάνει τη διαφορά στο Νέο Ψυχικό.

Επιστροφή στο Manko Athens, για λίγο ακόμη καλοκαίρι

Το δημοφιλές σποτ του One&Only Aesthesis παρατείνει την πιο ανέμελη εποχή του χρόνου, σε ένα σκηνικό κοσμοπολίτικης γεύσης και φινέτσας.