Το κρασί γιορτάζει στο 13ο Cellier Wine Fair

Τα Cellier γιορτάζουν 80 χρόνια από τη δημιουργία τους και η έκθεση κρασιού που οργανώνουν κάθε χρόνο φέτος θα έχει ωραίες εκπλήξεις. Ραντεβού στο «Hilton»!

Το κρασί γιορτάζει στο 13ο Cellier Wine Fair

Τα Cellier δεν είναι απλώς μία από τις καλές κάβες της πόλης. Είναι το πρώτο κελάρι εκλεκτών οίνων και ποτών που δημιουργήθηκε στην Αθήνα πριν από ακριβώς 80 χρόνια, πολύ μπροστά από την εποχή του δηλαδή. Έτσι το 13ο Cellier Wine Fair, πέρα από τους κορυφαίους παραγωγούς του διεθνούς και του ελληνικού αμπελώνα που συγκεντρώνει σε μια ολοκληρωμένη έκθεση κρασιού και αποσταγμάτων, φέτος θα έχει και γιορτινό χρώμα.

Λόγω γενεθλίων, λοιπόν, τα Cellier έχουν εξασφαλίσει σπάνιες φιάλες που θα ανοιχτούν προς δοκιμή, ανάμεσά τους μερικές από τις καλύτερες ετικέτες του διάσημου οινοποιείου Torres, τα εντυπωσιακά κρασιά του ηγέτη της ιταλικής οινικής κουλτούρας Antinori και τις εκλεκτές φιάλες της οικογένειας Zonin από επτά εξαιρετικές ονομασίες προέλευσης της Ιταλίας. Οι επισκέπτες θα δουν από κοντά το θρύλο της βιοδυναμικής καλλιέργειας της Νότιας Γαλλίας Gerard Bertrand και τον διάσημο παραγωγό ιταλικής γκράπα Jacopo Poli.

Την Κυριακή 14/10, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, με ένα συλλεκτικό ποτήρι γευσιγνωσίας στο χέρι και με τη βοήθεια ενός πολυτελούς οδηγού, θα ανακαλύψετε μια ευρεία γκάμα κρασιών, αποσταγμάτων και ντελικατέσεν από 13 ξένους και 21 Έλληνες οινοποιούς, ποτοποιούς και παραγωγούς, απλωμένα στα 1.200 τετραγωνικά της αίθουσας «Τερψιχόρη». Μάλιστα, είκοσι τυχεροί αναγνώστες του «α», συμμετέχοντας στο διαγωνισμό που τρέχει, θα κερδίσουν δωρεάν διπλές προσκλήσεις.

Το κρασί γιορτάζει στο 13ο Cellier Wine Fair - εικόνα 1

Στην έκθεση θα γίνουν και δύο πολύ σπέσιαλ workshops με περιορισμένες θέσεις. Το ένα θα εξετάσει την έννοια του vegan κρασιού, που ανταποκρίνεται σε ένα ανερχόμενο lifestyle και θα συνοδεύεται από γευσιγνωσία μεγάλων οινοπαραγωγών (Miguel Torres: Santa Digna Estelado Rose Sparkling Brut και Cordillera Chardonnay 2015 / Marques De Caceres: Verdejo Rueda 2017, Rioja Reserva 2012 και Château Musar 2010 / Torres: Perpetual Priorat 2014).

Το δεύτερο είναι ένα ιδιαίτερα απολαυστικό σερί αρμονικού παντρέματος σπάνιων παλαιωμένων Port Graham’s (Six Grapes Reserve Ruby, 10 Year Old Tawny, 20 Year Old Tawny, 30 Year Old Tawny, 40 Year Old Tawny, 1983 Vintage, 1994 Single Harvest Tawny, 1963 Single Harvest Tawny) με τις διάσημες ιταλικές σοκολάτες Venchi. Τέλος, οι επισκέπτες θα μπορούν να γράφονται δωρεάν στο Cellier Wine Club, εξασφαλίζοντας πολλά προνόμια και μια έκπτωση 10% επιπλέον του 10% που έχουν όσοι κάνουν αγορές στην έκθεση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.