30 χρόνια Tar: το δικό μας Octoberfest

Η κλασική μπυραρία στα Άνω Πατήσια γιορτάζει.

30 χρόνια Tar: το δικό μας Octoberfest

Το 1988 η μπύρα στα μυαλά των Ελλήνων ήταν ουσιαστικά ένα αναψυκτικό χωρίς ιδιατέρο κύρος. Το «Tar» που άνοιξε εκείνη τη χρονιά ο καθηγητή μουσικής Βαγγέλης Διακάκης, έβαλε σα στόχο του να γνωρίσει στους Αθηναίους την μεγάλη στυλιστική ποικιλία που έχουν οι μπύρες, εκφράζοντας την μεγάλη παράδοση της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Τον πέτυχε καταφέρνοντας να βάλει την έννοια του beer restaurant στην αθηναική σκηνή. Το «Tar» ήταν επίσης εκείνο που έφερε το κλίμα της μεγάλης ζυθογιορτής του Μονάχου, του Octoberfest, στην πόλη από το 1993, και συνεχίζει σταθερά την παράδοση και φέτος.

30 χρόνια Tar: το δικό μας Octoberfest - εικόνα 1

Από το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου λοιπόν και μέχρι τις 7 Οκτωβρίου στο παλιό σπίτι του 1930, και στον κήπο του, θα μπορούμε να πιούμε την σπέσιαλ Octoberfest μπύρα της Paulaner και το «Tar» θα φορέσει τα γαλανόλευκα χρώματά της. Θα έχει μάλιστα και ένα σπέσιαλ πλατώ με σνίτσελ λουκάνικα, γερμανικά τυριά και αλλαντικά, πατατοσαλάτα και τσάτνευ κόκκινου λάχανου για δύο άτομα και δύο από αυτές τις μπύρες που φτιάχνονται μόνο για τη γιορτή, στα 24€. Η ζυθογνωστική του λογική συνδυάζεται με τις μουσικές ανησυχίες του δημιουργού του και το «Tar» θα ξεκινήσει σύντομα τις μουσικές βραδιές του από τις οποίες έχουν περάσει πολλά γνωστά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Nobilis Rooftop": Η Κηφισιά είναι ακόμα πιο ωραία από ψηλά

Ένα κρυμμένο rooftop στην Κηφισιά αποκαλύπτει την πιο δροσερή πλευρά της γαστρονομίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/09/2025

Πόσο προσιτό είναι τελικά το φαγητό στα εστιατόρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης;

Μια νέα παγκόσμια μελέτη από το Chef’s Pencil κατέταξε 177 πόλεις παγκοσμίως, συγκρίνοντας το κόστος φαγητού σε εστιατόρια, καφέ και μπυραρίες σε σχέση με τους τοπικούς μισθούς. Ας δούμε τι παίζει - και στα μέρη μας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Δείπνο σε μεγάλα αθηναϊκά σαλόνια με τιμές - έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.

Da Bruno: Επετειακό δείπνο με Michelin σεφ για τα 40 χρόνια λειτουργίας

Το ιταλικό εστιατόριο–σταθμός της Αθήνας, συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής και τα γιορτάζει με τον πιο γαστρονομικό τρόπο.

Η Ταβέρνα της Ερμού έρχεται και είναι ό,τι λέει το όνομά της

Τι ακριβώς ετοιμάζει η Ergon στην καρδιά της Αθήνας.

Το Saint’s by Mpoumpou σερβίρει burger που κολάζει κι άγιο

Ένα funky pop μαγαζί με γευστικό focus στο smash burger κάνει τη διαφορά στο Νέο Ψυχικό.

Επιστροφή στο Manko Athens, για λίγο ακόμη καλοκαίρι

Το δημοφιλές σποτ του One&Only Aesthesis παρατείνει την πιο ανέμελη εποχή του χρόνου, σε ένα σκηνικό κοσμοπολίτικης γεύσης και φινέτσας.