30 χρόνια Tar: το δικό μας Octoberfest

Η κλασική μπυραρία στα Άνω Πατήσια γιορτάζει.

30 χρόνια Tar: το δικό μας Octoberfest

Το 1988 η μπύρα στα μυαλά των Ελλήνων ήταν ουσιαστικά ένα αναψυκτικό χωρίς ιδιατέρο κύρος. Το «Tar» που άνοιξε εκείνη τη χρονιά ο καθηγητή μουσικής Βαγγέλης Διακάκης, έβαλε σα στόχο του να γνωρίσει στους Αθηναίους την μεγάλη στυλιστική ποικιλία που έχουν οι μπύρες, εκφράζοντας την μεγάλη παράδοση της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Τον πέτυχε καταφέρνοντας να βάλει την έννοια του beer restaurant στην αθηναική σκηνή. Το «Tar» ήταν επίσης εκείνο που έφερε το κλίμα της μεγάλης ζυθογιορτής του Μονάχου, του Octoberfest, στην πόλη από το 1993, και συνεχίζει σταθερά την παράδοση και φέτος.

30 χρόνια Tar: το δικό μας Octoberfest - εικόνα 1

Από το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου λοιπόν και μέχρι τις 7 Οκτωβρίου στο παλιό σπίτι του 1930, και στον κήπο του, θα μπορούμε να πιούμε την σπέσιαλ Octoberfest μπύρα της Paulaner και το «Tar» θα φορέσει τα γαλανόλευκα χρώματά της. Θα έχει μάλιστα και ένα σπέσιαλ πλατώ με σνίτσελ λουκάνικα, γερμανικά τυριά και αλλαντικά, πατατοσαλάτα και τσάτνευ κόκκινου λάχανου για δύο άτομα και δύο από αυτές τις μπύρες που φτιάχνονται μόνο για τη γιορτή, στα 24€. Η ζυθογνωστική του λογική συνδυάζεται με τις μουσικές ανησυχίες του δημιουργού του και το «Tar» θα ξεκινήσει σύντομα τις μουσικές βραδιές του από τις οποίες έχουν περάσει πολλά γνωστά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.