Η ελληνική γευστική αλεγρία του «Lagom»

Το νέο εστιατόριο στην πιάτσα της Βουλιαγμένης είναι στιλάτο και ανοιχτόκαρδο, με μοντέρνα ελληνική κουζίνα από τον Σταμάτη Μαρμαρινό.

Η ελληνική γευστική αλεγρία του «Lagom»

Αεράτο, κατάλευκο, σούπερ καλοκαιρινό, με τα πεύκα να το χαϊδεύουν, το «Lagom», το ελληνικό εστιατόριο με το παράξενο όνομα που άνοιξε χωρίς φανφάρες πριν από ένα μήνα, σε κερδίζει με το που κάθεσαι στα άνετα τραπέζια του. Το όνομά­ του, άλλωστε, είναι η σουηδική λέξη για το ισορροπημένο lifestyle που έχει γίνει πανευρωπαϊκό trend.

Έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε τρία ντεκ –σχεδόν κυριολεκτικά αφού πατάς σε πάτωμα που θυμίζει γιοτ– και μια βεράντα που σε συνδέει με το πολύ νόστιμο βαθύ πράσινο της σάλας, την ανοιχτή κουζίνα, το πράσινο μάρμαρο και τις όμορφα διαμορφωμένες μπάλες που τη φωτίζουν. Κάθεσαι λοιπόν στους ριλάξ καναπέδες ή στις μεταλλικές πολυθρόνες και χαζεύεις τον κατάλογο που έχει φτιάξει ο βραβευμένος σεφ του «Poseidonion Grand» στις Σπέτσες, ο Σταμάτης Μαρμαρινός.

Η ελληνική γευστική αλεγρία του «Lagom» - εικόνα 1

Πολλά από τα πιάτα είναι για να τα βάλεις στη μέση και να τα μοιραστείς. Όπως τα al dente ρεβίθια Δομοκού και φακές Φενεού, που η νοστιμάδα τους ενισχύεται στα μεν πρώτα με δυνατό homemade προσούτο προβατίνας, γκρατιναρισμένο κατσικίσιο τυρί και φουρνιστές ντομάτες, ενώ στις δεύτερες πάνε πολύ η καπνιστή πέστροφα και το κρίταμο τουρσί. Στο πεϊνιρλί της Βουλιαγμένης γράφει η γεύση των γαρίδων μαζί με βαρελίσια φέτα και την μπολονέζ τους (δεν ακούγεται πολύ), στα τριγωνικά spring rolls ντοματοκεφτέ, που φτιάχνονται με φύλλα ρυζιού, η ηλιόλουστη γεύση παίζει δυναμικά και η σφακιανή πίτα στην πληθωρική εκδοχή της γεμίζεται με γραβιέρα, απάκι και ντομάτα κονφί.

Στα ακόμη πιο νεωτεριστικά πιάτα η Αθηναϊκή, γίνεται ένα δροσερό ταρτάρ σφυρίδας με baby λαχανικά, ξερό αβγοτάραχο και ταραμοσαλάτα (ίσως χρειαζόταν μεγαλύτερη ποσότητα), τα δε σουτζουκάκια μετατρέπονται σε ταρτάρ μοσχαρίσιου­ κρέατος με βαθιά νοστιμιά από μαύρο σκόρδο και συνοδεύονται από χιονάτο σορμπέ ντομάτας με κύμινο και ωραία τσιπς πατάτας.

Η ελληνική γευστική αλεγρία του «Lagom» - εικόνα 2

Στα κυρίως, το παστίτσιο αποδομείται και γίνεται μια ωραία μακαρονάδα με κιμά από χταπόδι και τσορίθο με μια απαλή κρέμα πάνω του, αλλά μου άρεσε περισσότερο ένα λεμονάτο γαμοπίλαφο με παλαιωμένο­ ρύζι acquerello, σαφράν, λεμόνι κονφί και στάκα και βραστό αρνάκι από πάνω. Ωραία και η ιδέα του ζουμερού κοτόπουλου ελευθέρας βοσκής με stir fried τραγανό φιδέ μαζί με πιπεριές Φλωρίνης, σύγκλινο, γραβιέρα και μέντα.

Η παντζαροσαλάτα είναι επιδόρπιο δημιουργικό κι επιτυχημένο, με μαρέγκες, κρέμα λευκής σοκολάτας-γιαουρτιού, σιρόπι, τσιπς παν­τζαριού και καραμελωμένα καρύδια. Ενδιαφέρων και ο μπαμπάς με παλαιωμένο τσίπουρο αντί για ρούμι και γλυκό βύσσινο. Ο σομελιέ θα σας προτείνει ωραίες ιδέες, που ξεφεύγουν από την πεπατημένη, όπως η σπινθηροβόλα ισπανική Cava ή το πολύ καλό Ασύρτικο Σύρου που έφερε σε εμάς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.