Το Local Gourmet Festival φέρνει τέσσερις σημαντικούς Έλληνες σεφ στη Ρόδο

Αυτόν τον Ιούλιο στο εστιατόριο «Noble Gourmet» του ξενοδοχείου «Elysium Resort & Spa» η ροδίτικη κουζίνα συναντά την κουζίνα της Σαντορίνης, του Ιονίου, της Μακεδονίας και της Κρήτης.

Το Local Gourmet Festival φέρνει τέσσερις σημαντικούς Έλληνες σεφ στη Ρόδο

Αυτόν τον Ιούλιο στο εστιατόριο «Noble Gourmet» του ξενοδοχείου «Elysium Resort & Spa» η ροδίτικη κουζίνα συναντά την κουζίνα της Σαντορίνης, του Ιονίου, της Μακεδονίας και της Κρήτης.

Το Local Gourmet Festival φέρνει τέσσερις σημαντικούς Έλληνες σεφ στη Ρόδο - εικόνα 1

Από τις 26 έως τις 31 Ιουλίου ένα πολύ ενδιαφέρον φεστιβάλ-απόδοση τιμής στην ελληνική τοπική κουζίνα όπως ερμηνεύεται από βραβευμένους σεφ οργανώνεται από το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο εστιατόριο «Noble Gourmet» του ξενοδοχείου «Elysium Resort & Spa» στην Καλλιθέα της Ρόδου. Ο νεαρός σεφ Σταμάτης Μισομικές και ο executive chef Γιώργος Τρουμούχης του ξενοδοχείου, που με τις εξαιρετικές δημιουργίες τους έχουν δώσει διαστάσεις fine dining στην τοπική μαγειρική παράδοση, οργανώνουν τη συνάντηση της τοπικής ροδίτικης κουζίνας με άλλες τέσσερις τοπικές κουζίνας της χώρας μας, της Σαντορίνης, του Ιονίου, της Κρήτης και της Μακεδονίας, μέσα από τη σύμπραξη της μπριγκάδας του «Noble» με τέσσερις βραβευμένους σεφ: τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη, τον Δημήτρη Παμπόρη, τον Γιώργο Στυλιανουδάκη και τον Νίκο Μπίλλη. Κάθε βράδυ, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει ένα μοναδικό μενού γευσιγνωσίας 7 πιάτων, στη λογική ενός 4 hands dinner, με τρία πιάτα να προέρχονται από την περιοχή του προσκεκλημένου σεφ, τρία από τη Ρόδο, και ένα πιάτο κοινών σημείων γαστρονομικής αναφοράς.

Το Local Gourmet Festival φέρνει τέσσερις σημαντικούς Έλληνες σεφ στη Ρόδο - εικόνα 2

Το φεστιβάλ ξεκινάει στις 26 Ιουλίου με ένα opening event όπου θα προσφερθούν ροδίτικα καλέσματα εμπνευσμένα από τοπικά προϊόντα. Στις 27 Ιουλίου η Σαντορίνη θα συναντήσει τη Ρόδο μέσα από τα πιάτα του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο σεφ-ιδιοκτήτη του εστιατορίου «CTC» Αλέξανδρου Τσιoτίνη, ενώ το Σάββατο 28 Ιουλίου ο σεφ Γιώργος Στυλιανουδάκης, βραβευμένος με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας στο εστιατόριο «Kenshō» του ομώνυμου ξενοδοχείου της Μυκόνου αλλά και στο ρεθυμνιώτικο «Avli», θα δημιουργήσει ένα μενού βασισμένο σε γεύσεις της Κρήτης. Στις 29 Ιουλίου ο Νίκος Μπίλλης, από το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin εστιατόριο «Botrini’s» και το με 2 Χρυσούς Σκούφους «Etruscο» της Κέρκυρας, μαγειρεύει συνταγές από το Ιόνιο. Τη Δευτέρα 30 Ιουλίου ο Δημήτρης Παμπόρης, από το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο «Treehouse» και το «Bubo Fine Dining Restaurant» (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας) στη Χαλκιδική, δημιουργεί πιάτα εμπνευσμένα από τη Μακεδονία. To φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 31 Ιουλίου με ένα μενού γευσιγνωσίας 12 ροδίτικων πιάτων από την μπριγκάδα των chef του «Noble» σε διοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, στα πλαίσια της δράσης «Be a local» του προγράμματος «Taste the Seasons» της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019.

Πληροφορίες και κρατήσεις: www.localgourmetfestival.com, 22410 45700 (Δευτέρα – Παρασκευή, 09:00 – 17:00 Κα Γεωργία Γιάννουστα)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Από τα μεσημέρια των 80s στα βράδια του σήμερα: Το 'Παραδοσιακό Καφενείο' επιστρέφει στο Κολωνάκι

Σαράντα παρά δύο χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, το "Καφενείο" επανέρχεται ανανεωμένο, γράφοντας μια καινούρια σελίδα στην πορεία του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/09/2025

Στο 'Ami' θα ξαναμάθεις ιταλικά

Ο βραβευμένος σεφ Δήμος Σαμουράκης παρουσιάζει ένα νέο μενού με ιταλιάνικη φινέτσα και εποχικότητα.

Πώς θα δοκιμάσεις τα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας σε ειδικά μενού με εξαιρετικές τιμές

Το "αθηνόραμα", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς υποδέχονται στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, αλλά και σπουδαία γαστρονομικά δώρα για εκλεκτούς τυχερούς!

Πότε επιστρέφει σε κανονική λειτουργία το Ovio του Πάνου Ιωαννίδη

Η πυρκαγιά μικρής έκτασης και η αποκατάσταση του γνωστού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας.

Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μια οινογαστρονομική νύχτα με άρωμα συμπρωτεύουσας σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία της αθηναϊκής παραλίας.

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.