Η «Άγονη γραμμή» σε προετοιμάζει για τα καλοκαιρινά ταξίδια

Ταβέρνα - στέκι για τους ταξιδιώτες που φεύγουν από τη Ραφήνα για τις Κυκλάδες, προσφέρει ολόφρεσκα ψαράκια και μια σειρά από πολύ καλομαγειρεμένα σπιτικά μαγειρευτά.

Η «Άγονη γραμμή» σε προετοιμάζει για τα καλοκαιρινά ταξίδια

Η ταβέρνα της οικογένειας Ντάφλου, ξεκίνησε την πορεία της στο (τότε) εξοχικό λιμανάκι της Ραφήνας, το μακρινό 1966. Με καταγωγή από την Ήπειρο, η οικογένεια βρήκε δίπλα στη θάλασσα το καινούργιο της σπίτι και οι ταξιδιώτες για τις Κυκλάδες βρήκαν ένα φιλόξενο στέκι ολοχρονίς για φρέσκα ψάρια, μαγειρευτά, καφέδες, σκιά το καλοκαίρι και ζεστασιά το χειμώνα. Η ταβέρνα, αφού άλλαξε έδρα δυο τρεις φορές, σταθεροποιήθηκε στο σημερινό της σημείο από το 1995. Για 26 ολόκληρα χρόνια βλέπει τα πλοία της γραμμής και μια υπέροχη θαλασσινή θέα από το μπαλκόνι του ορόφου, και τώρα το καλοκαίρι, η σκεπαστή αυλή με τα ασπρογάλαζα χρώματα σε προετοιμάζει για τα ταξίδια στα νησιά που υπόσχονται τα πλοία.

Το μενού προσφέρει τα κλασσικά ορεκτικά, μικρόψαρα (μαρίδες, γαύρο, μένουλες, αθερίνα, κλπ) αλλά και φαγγράκια, στείρες, ξιφία και ό,τι άλλο βγάλουν τα ψαροκάικα της Ραφήνας ενώ ένα μεγάλο κομμάτι του καταλόγου αποτελούν τα μαγειρευτά, διαφορετικά κάθε μέρα και πολύ καλομαγειρεμένα.

Η «Άγονη γραμμή» σε προετοιμάζει για τα καλοκαιρινά ταξίδια - εικόνα 1

Ξεκινήσαμε με μια σειρά αλοιφές με πιο ενδιαφέρουσες την τυροκαυτερή και τη μελιτζανοσαλάτα, και συνεχίσαμε με ντοματοκεφτέδες που θα μπορούσαν να έχουν πιο στεγνό τηγάνι. Εξαιρετικές οι φρεσκότατες ζαργάνες -αφράτη σάρκα και τραγανή κρούστα απέξω. Νόστιμο και ζουμερό το φαγγρόπουλο στη σχάρα, «σκληροπυρηνικός» και πολύ νόστιμος ο μουσακάς με καλοκαβουρδισμένο κανελάτο κιμά και μπεσαμέλ στο σωστό πάχος εμπλουτισμένη με το τυράκι της. Στο ίδιο ύφος και ο κοκκινιστός κόκορας με χοντρό μακαρόνι -σαν νά ‘χει βγει από την κουζίνα του σπιτιού. Κερασμένος για το τέλος ο χαλβάς και η δροσερή μους γιαουρτιού με γλυκό του κουταλιού.

Ψυχή του μαγαζιού, η χαμογελαστή Μαρία Ντάφλου, που ως πρώην γραφίστρια έχει σχεδιάσει και τα καλόγουστα χάρτινα τραπεζομάντηλα του μαγαζιού. Μεγάλες οι μερίδες, ευγενικό και άμεσο σέρβις, καλές τιμές.

i Λιμάνι Ραφήνας, 2294023356

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το "Peggy Sue" μεγάλωσε- και σε υποδέχεται με το signature brunch του στο Θησείο

Το νέο brunch στέκι που φτιάχτηκε για να αγαπηθεί όσο και το δημοφιλές αδερφάκι του στη Νέα Σμύρνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/07/2025

To Symposio at Ark ήταν και πάλι ένα πρωτοπόρο φεστιβάλ γεύσης

Το επιτυχημένο Symposio at Ark κατέβασε τη φετινή αυλαία στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, μετά από 10 μοναδικές γευστικές παραστάσεις που σύστησαν στο αθηναϊκό κοινό κορυφαίους σεφ της περιφέρειας και την τοπική κουζίνα τους.

Ronin Athens

Το ιαπωνικό της πλατείας Δεξαμενής αλλάζει πόστο για το καλοκαίρι και διατηρώντας ανέπαφη την ποιοτική (ωμοφαγική και μη) πρότασή του, σκαρφαλώνει πιο ψηλά στον Λυκαβηττό, για να απλώσει τα τραπέζια του σε δροσερή ταράτσα, με τον φωτισμένο Άη Γιώργη για ρομαντικό σκηνικό.

Pastéis de Pangrati και άλλες εκπλήξεις σε έναν cool αθηναϊκό φούρνο

Στο Παγκράτι παίζουν εκλεκτές και πρωτότυπες λιχουδιές.

Το Iώdio σαλπάρει για Μύκονο

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κολωνακίου θα σερβίρει από τις 18 Ιουλίου έως και τις 10 Αυγούστου στο Νησί των Ανέμων και το Belvedere Hotel.

Stirring Stars: Κορυφαίοι σεφ δημιουργούν στο Μandarin Oriental,Costa Navarino

Το Mandarin Oriental, Costa Navarino ανεβάζει τον πήχη της γαστρονομικής εμπειρίας στην Ελλάδα, με το βραβευμένο The Private Kitchen και τη σειρά εκδηλώσεων Stirring Stars να φέρνουν κορυφαίους σεφ και οινοπαραγωγούς από όλο τον κόσμο στον Μεσσηνιακό κόλπο.