Η μούσα του «Pelagos Seaside Restaurant» έρχεται στο «Ark»

Η νεαρή σεφ Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου του βραβευμένου εστιατορίου της Ιεράπετρας είναι η απόλυτη πρωταγωνίστρια του έκτου ­γαστρονομικού event του Symposio at Ark στις 12/4.

Η μούσα του «Pelagos Seaside Restaurant» έρχεται στο «Ark»

Η νεαρή σεφ Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου του βραβευμένου εστιατορίου της Ιεράπετρας είναι η απόλυτη πρωταγωνίστρια του έκτου γαστρονομικού event του Symposio at Ark στις 12/4.

Η μούσα του «Pelagos Seaside Restaurant» έρχεται στο «Ark» - εικόνα 1
Πολυτελής ο χώρος στο εστιατόριο «Ark» στη Γλυφάδα, με λαμπρή θέα στο Σαρωνικό

Σε απόσταση αναπνοής από την τελική φάση του διαγωνισμού που θα γίνει τον Μάιο στο Μιλάνο για την κατάκτηση του σημαντικού τίτλου S.Pellegrino Young Chef 2018, η νεαρή σεφ Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου του βραβευμένου εστιατορίου της Ιεράπετρας «Pelagos Seaside Restaurant», μία από τους 21 φιναλίστ από όλο τον κόσμο, παρουσιάζει το αιθέριο μενού της στις 12/4, στο έκτο γαστρονομικό event του Symposio at Ark που συνδιοργανώνουν το «αθηνόραμα» και το εστιατόριο «Ark».

Η μούσα του «Pelagos Seaside Restaurant» έρχεται στο «Ark» - εικόνα 2
Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου: «μαγειρεύω όπως θέλω να τρώω»

«Θέλω ένα εστιατόριο να γίνω η μούσα του», είπε η νεαρή σεφ και... κάπως έτσι ξεκίνησε η συνεργασία της με το όμορφο εστιατόριο της οικογένειας Τζωρτζάκη στον παραθαλάσσιο οικισμό Κουτσουνάρι της Ν. Κρήτης. Η Κωνσταντίνα κέρδισε το στοίχημα, το εστιατόριο πήρε βραβείο κοινού το 2017 στο πλαίσιο των Χρυσών Σκούφων και το 2018 Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας. Η πορεία της μέχρις εδώ δεν ήταν τυχαία. Ο κόσμος της γαστρονομίας την είχε γνωρίσει το 2013 στο εστιατόριο «Ferryman» στην Ελούντα, ως βοηθό του σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη και τώρα executive chef του «Ark», ο οποίος προέβλεψε τη λαμπρή της πορεία. Μια πορεία που περιλάμβανε το τριάστερο γαλλικό εστιατόριο «L’Auberge de l’Ill», στο Illhaeusern, το «Calypso» του «Elounda Peninsula» δίπλα στον Αλέξανδρο Τσιοτίνη, το ξενοδοχείο «Princess Kyniska Suites» στη Μονεμβασιά και το εστιατόριο «Sun» του «Relux Ios Hotel» στην Ίο.

Η μούσα του «Pelagos Seaside Restaurant» έρχεται στο «Ark» - εικόνα 3
Στα πιάτα της νεαρής σεφ του «Pelagos Seaside», η μοναστηριακή κουζίνα συναντά την κρητική παράδοση

Το γαστρονομικό στιλ της θα μπορούσε να περιγραφεί ως μια παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με νεωτερικά στοιχεία και γαλλικές τεχνικές. Από πού αντλεί την έμπνευσή της; «Μου αρέσουν οι τοπικές κουζίνες της Ελλάδας και οι ξεχασμένες πρώτες ύλες. Ως “παιδί” του Μπαξεβάνη, μαζεύω μόνη μου το αλάτι, τα βότανα, τα χόρτα. Και λατρεύω τη μοναστηριακή κουζίνα». Ένα τέτοιο πρωτότυπο μοναστηριακό πιάτο, η οσπριάδα με φύτρες ροβίτσας, σιτάρι, αμύγδαλα, αρωματικά, νεροκάρδαμο και αγουρίδα με λευκό ταραμά περιλαμβάνεται στο μενού που θα απολαύσουμε όσοι βρεθούμε στις 12/4 στο Symposio at Ark.

Δείτε το μενού

SYMPOSIO AT ARK | «Pelagos Seaside Restaurant» 12/4

To καλωσόρισμα της σεφ
Καρπάτσιο χταποδιού καπνιστό σε μουσελίνα φάβας, με κίτρινο παντζάρι, κρίταμο και ασκορδουλάκους

Ορεκτικό
Οσπριάδα με φύτρες, σιτάρι, αμύγδαλα, αρωματικά και νεροκάρδαμο, αγουρίδα με λευκό ταραμά

Κυρίως
Μπουργέτο σαλάχι με σταμναγκάθι, βρουβάσταχα και αποξηραμένο αβγοτάραχο

Επιδόρπιο
Μπαβαρουάζ μαστίχας με τραγανό σαραγλί γεμιστό με μήλο και φιστίκι Αιγίνης

€ 40/άτομο

Κρατήσεις online στο
www.symposioatark.gr.

Χορηγοί του Symposio at Ark είναι η Diners, το Ούζο 12 και η Σαμαρόπετρα Κυρ Γιάννη.

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
04/11/2025

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.

4 νέα ζαχαροπλαστεία και pastry shops που γλυκαίνουν τους Αθηναίους

Λουκουμάδες, πίτες, τάρτες, κρουασάν και πολλές ακόμα γλυκές λιχουδιές στα καινούργια spots της πόλης.

Στο Cookie Spot για κορυφαία cookies και εξαιρετικό καφέ

Στο μέρος που κανείς δε σταμάτησε ποτέ στο ένα μπισκότο, υπάρχει και εξίσου θελκτικός καφές.

To διαφορετικό από τα συνηθισμένα brunch της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για... "Bottomless Brunch + Βeats".