«Bubo Fine Dining Restaurant» | Ελληνική κουζίνα σε ρυθμούς ροκ

Ο διακεκριμένος σεφ Δημήτρης Παμπόρης μάς παρουσιάζει τη «ροκ» και συνάμα βαθιά νόστιμη σύγχρονη του εστιατορίου­ «Bubo» στη Χαλκιδική (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2018) στο πέμπτο γαστρονομικό event του Symposio at Ark.

«Bubo Fine Dining Restaurant» | Ελληνική κουζίνα σε ρυθμούς ροκ

Ο πολυβραβευμένος Δημήτρης Παμπόρης, executive chef στο ξενοδοχείο «Εkies All Senses Resort» στη Χαλκιδική, μας παρουσιάζει τη «ροκ» και συνάμα βαθιά νόστιμη σύγχρονη ελληνική κουζίνα του εστιατορίου­ «Bubo» (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2018) στο πέμπτο γαστρονομικό event του Symposio at Ark, που οργανώνουν το «αθηνόραμα» και το εστιατόριο «Ark», στις 29/3. Κλείστε θέση!

«Bubo Fine Dining Restaurant» | Ελληνική κουζίνα σε ρυθμούς ροκ - εικόνα 1
H κοσμοπολίτικη σάλα του «Ark» χαζεύει το κύμα

Το άστρο του έλαμψε δυνατά το 2014, όταν κατέκτησε το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας με τη δουλειά του στο εστιατόριο «Apocalypsis» του ξενοδοχείου «Patmos Aktis». Σήμερα, έπειτα από μια πορεία στρωμένη με πολλά Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και Χρυσούς Σκούφους, ο σεφ Δημήτρης Παμπόρης έχει αναδείξει το ονειρεμένο εστιατόριο «Bubo» σε ένα από τα καλύτερα της Μακεδονίας και είναι πολλοί αυτοί που ξεκινούν για το ονειρεμένο ξενοδοχείο «Εkies Αll Senses Resort» στη Βουρβουρού της Χαλκιδικής μόνο για τις μοναδικές δημιουργίες της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας του σεφ. «Σίγουρα μου άρεσε να τρώω. Φαίνεται άλλωστε...» λέει γελώντας. «Εκεί γύρω στο λύκειο άρχισα να το σκέφτομαι πιο πολύ. Έβλεπα τις εκπομπές μαγειρικής και τους σεφ με τους ψηλούς σκούφους. Μου άρεσε η φιγούρα του σεφ, το κύρος του».

«Bubo Fine Dining Restaurant» | Ελληνική κουζίνα σε ρυθμούς ροκ - εικόνα 2
Ο Δημήτρης Παμπόρης είναι από τους πρωτοπόρους της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας

Χαρακτηριστικά εργατικός (έως κι εργασιομανής λένε όσοι τον ξέρουν), σπούδαζε μαγειρική και ταυτόχρονα δούλευε χωρίς αμοιβή. «Απέκτησα μεγάλη –μα πολύ μεγάλη– εμπειρία. Και όταν ξεκίνησα πια να κάνω την πρακτική μου, ήμουν ψημένος μάγειρας. Δεν αναρωτιόμουν αν αυτό είναι μαρούλι ή αντίδι». Ως σταθμό στη θητεία του αναγνωρίζει τη δουλειά στην Grecotel (σε Χαλκιδική, Μύκονο, Θεσσαλονίκη), όπου έμαθε την ξενοδοχειακή λειτουργία σε υψηλό πελατειακό και γαστρονομικό επίπεδο. Στο εστιατόριο «Apocalypsis» του ξενοδοχείου «Patmos Aktis», ωστόσο, διαμόρφωσε τη χαρακτηριστική γαστρονομική του ταυτότητα, η οποία τον κατέταξε στους πρωτοπόρους της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας.

«Bubo Fine Dining Restaurant» | Ελληνική κουζίνα σε ρυθμούς ροκ - εικόνα 3
Στα πιάτα του executive chef του «Εkies All Senses Resort» η δημιουργικότητα συναντά τη βαθιά νοστιμιά

«Ροκ» χαρακτηρίζει ο ίδιος τη sui generis κουζίνα του κι εξηγεί: «Θέλω οι άνθρωποι που έρχονται στο “Bubo” να καταλαβαίνουν τη δημιουργικότητα, την πρωτοτυπία και τη μοναδικότητα κάθε πιάτου, χωρίς όμως να στερούνται την πρωτογενή ευχαρίστηση της απόλαυσης ενός νόστιμου φαγητού». Μια τέτοια χαρακτηριστική «ροκ αλά Παμπόρης» δημιουργία είναι και το «φρέσκο σκουμπρί ψημένο σε τρία στάδια», που θα απολαύσουμε στο μενού του event στο πολυτελές «Ark» στα Αστέρια Γλυφάδας – φυσικά με τη συμβολή του executive chef Γιάννη Μπαξεβάνη και της καλοκουρδισμένης μπριγάδας του.

Δείτε το μενού

SYMPOSIO AT ARK | BUBO 29 Μαρτίου

To καλωσόρισμα του σεφ
Σπανάκι, βασιλικός, φέτα, τραγανό ρύζι και raspberry

Ορεκτικό
Φρέσκο σκουμπρί ψημένο σε τρία στάδια φασόλια γίγαντες miso, γλυκόξινο ραπάνι, αφράτο λάχανο, χλιαρή σάλτσα από λευκά φασόλια

Κυρίως
Αρνάκι γάλακτος φρικασέ αγκινάρες Ιερουσαλήμ, σέσκουλο, αβγολέμονο, καφές

Επιδόρπιο
Χαλβάς σιμιγδαλένιος παρφέ χαλβά, μπισκότο φιστίκι Αιγίνης, εσπεριδοειδή

€ 48/άτομο

Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.

Χορηγοί του Symposio at Ark είναι η Diners, το Ούζο 12 και η Σαμαρόπετρα Κυρ Γιάννη.

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/11/2025

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.

4 νέα ζαχαροπλαστεία και pastry shops που γλυκαίνουν τους Αθηναίους

Λουκουμάδες, πίτες, τάρτες, κρουασάν και πολλές ακόμα γλυκές λιχουδιές στα καινούργια spots της πόλης.

Στο Cookie Spot για κορυφαία cookies και εξαιρετικό καφέ

Στο μέρος που κανείς δε σταμάτησε ποτέ στο ένα μπισκότο, υπάρχει και εξίσου θελκτικός καφές.