«Σελήνη Meze»: Η εμβληματική γεύση της Σαντορίνης στο «Ark»

Το άλλο μισό της διάσημης «Σελήνης» του Γιώργου Χατζηγιαν­νάκη, η γαστροταβέρνα «Σελήνη Meze», και ο ταλαντούχος σεφ Βασίλης Ζαχαράκης παρουσιάζουν τη συναρπαστική γαστρονομία της Σαντορίνης στο τρίτo γαστρονομικό event του Symposio at Ark.

«Σελήνη Meze»: Η εμβληματική γεύση της Σαντορίνης στο «Ark»

Το άλλο μισό της διάσημης «Σελήνης» του Γιώργου Χατζηγιαν­νάκη, η γαστροταβέρνα «Σελήνη Meze», και ο ταλαντούχος σεφ Βασίλης Ζαχαράκης παρουσιάζουν τη συναρπαστική γαστρονομία της Σαντορίνης στο τρίτo γαστρονομικό event του Symposio at Ark στις 8/3.

«Σελήνη Meze»: Η εμβληματική γεύση της Σαντορίνης στο «Ark» - εικόνα 1
Η κομψή σάλα του «Ark», όπου φιλοξενείται το φεστιβάλ

Για πάνω από 30 χρόνια ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης πρωτοστατεί στην εξέλιξη της ελληνικής κουζίνας και τιμά τα μοναδικά προϊόντα της ελληνικής γης. Το «Σελήνη Meze» αντιπροσωπεύει το όραμά του για το πώς θα έπρεπε να είναι η ελληνική ταβέρνα: να βγαίνει μέσα από το μενού η γεύση του τόπου, να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή τα προϊόντα του, να εξελίσσεται η παράδοση με ανώτερες τεχνικές, να υπάρχουν απλά, αλλά όχι απλοϊκά και πρόχειρα φαγητά. Την ίδια ιδεολογία με τον Χατζηγιαννάκη μοιράζεται εδώ και χρόνια ο ικανότατος κι εμπειρότατος σεφ Βασίλης Ζαχαράκης, ο οποίος φέτος έχει αναλάβει την κουζίνα του «Σελήνη Meze».

«Σελήνη Meze»: Η εμβληματική γεύση της Σαντορίνης στο «Ark» - εικόνα 2
Βασίλης Ζαχαράκης

Γέννημα θρέμμα Σαντορινιός, με μια ολόκληρη σειρά από εξαιρετικά εστιατόρια στο ιστορικό του –το θρυλικό «Νυχτέρι», το «Περιβόλι», το «Assyrtiko» κ.λπ.–, πατάει στην ιδέα τού «μοιράζομαι και δοκιμάζω» και δημιουργεί πιάτα που, ξεκινώντας από την παράδοση, την εξελίσσουν με καλαισθησία κι έξυπνες τεχνικές. Άλλωστε, η μεγάλη συλλογή κυκλαδίτικων και γενικότερα ελληνικών προϊόντων, που προωθεί η γωνιά ντελικατέσεν μέσα στο εστιατόριο, και η εκπληκτική κάβα του, αποκλειστικά με σαντορινιά κρασιά, του προσφέρουν ένα γερό υπόβαθρο.

Χαρακτηριστικό δείγμα της τέχνης και της γαστρονομικής ταυτότητας του σεφ η πανσέτα με τριλογία φάβας (κρέμα, κανονική και σε αφρό με τόνκα), η οποία περιλαμβάνεται στο μενού που έχει φτιάξει ειδικά για το event στο «Ark». Μάλιστα, η κρούστα που θα καλύπτει την πανσέτα είναι ένα ολοκαίνουργιο, υπέροχο προϊόν που δημιούργησε ειδικά για τη SANTO, την Ένωση Παραγωγών Θηραϊκών Προϊόντων: πελτές ντομάτας διπλής συμπύκνωσης με ελαιόλαδο και μέλι, αρωματισμένος με μαστίχα και πιπερόριζα! Θα κάνει πρεμιέρα στα τραπέζια του «Ark» και το κοινό που θα βρίσκεται στο event θα είναι και ο πρώτος δοκιμαστής ενός μοναδικού γκουρμέ προϊόντος!

Δείτε το μενού

SYMPOSIO AT ARK | ΣΕΛΗΝΗ MEZE 8 Μαρτίου

To καλωσόρισμα του σεφ
Ντοματοκεφτές: γαρίδα, λευκός ταραμάς

Ορεκτικό
Κυκλαδίτικη γούνα: φιλέτο κολιού μαριναρισμένο σε ελαιόλαδο, μους καπνιστής μελιτζανοσαλάτας

Κυρίως
Πανσέτα - φάβα: χοιρινή πανσέτα, σαντορινιός πελτές, μαστίχα, μέλι, τόνκα

Επιδόρπιο
Χαλβάς: ζελέ μέλι-θυμάρι, κρέμα πορτοκάλι, παγωτό κανέλα

€ 45/άτομο

Κρατήσεις online στο
www.symposioatark.gr.

Χορηγοί του Symposio at Ark είναι η Diners, το Ούζο 12 και η Σαμαρόπετρα Κυρ Γιάννη.

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
04/11/2025

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.

4 νέα ζαχαροπλαστεία και pastry shops που γλυκαίνουν τους Αθηναίους

Λουκουμάδες, πίτες, τάρτες, κρουασάν και πολλές ακόμα γλυκές λιχουδιές στα καινούργια spots της πόλης.

Στο Cookie Spot για κορυφαία cookies και εξαιρετικό καφέ

Στο μέρος που κανείς δε σταμάτησε ποτέ στο ένα μπισκότο, υπάρχει και εξίσου θελκτικός καφές.

To διαφορετικό από τα συνηθισμένα brunch της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για... "Bottomless Brunch + Βeats".