Για ένα Spritz στο «Drupes & Drips»

Τα ποτήρια γεμίζουν από νωρίς σ' αυτό το λιλιπούτειο café, deli και spritzeria που θα βρεις σε ένα στενάκι στο Κουκάκι.

Για ένα Spritz στο «Drupes & Drips»

Τα ποτήρια γεμίζουν από νωρίς στο λιλιπούτειο café, deli και spritzeria που έχουν στήσει κυριολεκτικά δύο βήματα από το φημισμένο φούρνο του Τάκη στο Κουκάκι οι γιοι του Τάκη και της Άννας Αρτέμης και Θόδωρος. Ήδη από το μεσημέρι στο στενάκι της Ζήτρου ο espresso και ο cold brew δίνουν σταδιακά τη σκυτάλη στο χαμηλόβαθμο αλκοόλ. Βρίσκεις το spot σου μέσα ή έξω, αν δεν έχει πολύ κρύο, στον ξύλινο πάγκο στην είσοδο, στα δύο μπαρ, τα παράθυρα και τα αναδιπλούμενα «τραπεζάκια» στον τοίχο απέναντι και είτε πίνεις Spritz με αφρώδες ή ξηρό κρασί, Campari ή Aperol, είτε προτιμάς μία από τις 8 ετικέτες του οινοποιείου Buglioni στη Valpolicella –αυτές τις ημέρες κάνει θραύση το αφρώδες Spudorato (Garganega & Durella).

Για ένα Spritz στο «Drupes & Drips» - εικόνα 1

Για συνοδεία διαλέγεις μια παρτίδα από τα τυριά και αλλαντικά που φιγουράρουν στο ψυγείο – γραβιέρα Κρήτης και μυκονιάτικο ξινοτύρι, παρμεζάνα και γλυκιά γκοργκοντζόλα, μπλε τυριά ωριμασμένα σε μούστο, λούζα, παστράμι, ιταλική soppressata, prosciutto, coppa και όχι μόνο, που έρχονται αλά μπρατσέτα με χωριάτικο ψωμί από το φούρνο του Τάκη –εννοείται–, με λάδι και χοντρό αλάτι. Απλή και ωραία συνταγή χαλαρού τρωγοπίνειν, σε κλίμα που ευνοεί την παρέα και την κουβέντα με τους δίπλα, το «Drupes & Drips» είναι καλή ιδέα και για μια δόση γιορτής και... μετά τις γιορτές. Αρκεί να κρατήσεις το σωστό state of mind.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο Καβούρι και τον Παπαϊωάννου ο Μάικλ Τζόρνταν: Οι λόγοι της επιλογής του

Ο μύθος του ΝΒΑ προτίμησε το θαλασσινό εστιατόριο της Βουλιαγμένης κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Και υπάρχουν λόγοι γι' αυτό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/07/2025

Στο Αιγάλεω παίζει ένα από τα κορυφαία σουβλάκια της Αθήνας

To "Κομπλέ", στη δημοφιλή γειτονιά των ΔΠ, συνεχίζει την πεντανόστιμη παράδοση του Πειραιώτη "Γιώργου".

To Pelagos on Tour σερβίρει τις καλύτερες στιγμές του

O πολυβραβευμένος σεφ Luca Piscazzi συγκεντρώνει τις αγαπημένες δημιουργίες των τελευταίων τριών ετών σε ένα ειδικό μενού "Best Of".

Λακάνη: Σεβασμός στη γεύση

Στη "Λακάνη" της Ρόδου, η ελληνική παράδοση συναντά τη μοντέρνα γεύση, υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Κονταράτου.

Τρία αθηναϊκά εστιατόρια με κορυφαίες λίστες κρασιών ξεχωρίζει το περίφημο Wine Spectator

Basegrill, Travolta και Ateno απέσπασαν τη σημαντική διάκριση του "Award of Excellence" από το κορυφαίο περιοδικό Wine Spectator για τις λίστες κρασιών τους.

Γιατί το Aleria είναι ένα ιδιαίτερο case study της ελληνικής γαστρονομίας

Το Aleria είναι το μοναδικό εστιατόριο που βραβεύεται για χρόνια με τον ίδιο ιδιοκτήτη και σεφ. Κάτι κάνουν καλά ο Νικηφόρος Κεχαγιαδάκης και ο Γκίκας Ξενάκης και μιλούν γι' αυτό στο 'α'.

Αυτό το καφενείο της Κυψέλης παντρεύει την Κρήτη με τη Χώρα των Βάσκων

Οι δύο ίσως πιο περήφανες περιοχές της Μεσογείου συναντιούνται σε τραπεζάκια με θέα τη Φωκίωνος Νέγρη, και το αποτέλεσμα γεμίζει το στόμα με επαναστατικό ενθουσιασμό.