Για ένα Spritz στο «Drupes & Drips»

Τα ποτήρια γεμίζουν από νωρίς σ' αυτό το λιλιπούτειο café, deli και spritzeria που θα βρεις σε ένα στενάκι στο Κουκάκι.

Για ένα Spritz στο «Drupes & Drips»

Τα ποτήρια γεμίζουν από νωρίς στο λιλιπούτειο café, deli και spritzeria που έχουν στήσει κυριολεκτικά δύο βήματα από το φημισμένο φούρνο του Τάκη στο Κουκάκι οι γιοι του Τάκη και της Άννας Αρτέμης και Θόδωρος. Ήδη από το μεσημέρι στο στενάκι της Ζήτρου ο espresso και ο cold brew δίνουν σταδιακά τη σκυτάλη στο χαμηλόβαθμο αλκοόλ. Βρίσκεις το spot σου μέσα ή έξω, αν δεν έχει πολύ κρύο, στον ξύλινο πάγκο στην είσοδο, στα δύο μπαρ, τα παράθυρα και τα αναδιπλούμενα «τραπεζάκια» στον τοίχο απέναντι και είτε πίνεις Spritz με αφρώδες ή ξηρό κρασί, Campari ή Aperol, είτε προτιμάς μία από τις 8 ετικέτες του οινοποιείου Buglioni στη Valpolicella –αυτές τις ημέρες κάνει θραύση το αφρώδες Spudorato (Garganega & Durella).

Για ένα Spritz στο «Drupes & Drips» - εικόνα 1

Για συνοδεία διαλέγεις μια παρτίδα από τα τυριά και αλλαντικά που φιγουράρουν στο ψυγείο – γραβιέρα Κρήτης και μυκονιάτικο ξινοτύρι, παρμεζάνα και γλυκιά γκοργκοντζόλα, μπλε τυριά ωριμασμένα σε μούστο, λούζα, παστράμι, ιταλική soppressata, prosciutto, coppa και όχι μόνο, που έρχονται αλά μπρατσέτα με χωριάτικο ψωμί από το φούρνο του Τάκη –εννοείται–, με λάδι και χοντρό αλάτι. Απλή και ωραία συνταγή χαλαρού τρωγοπίνειν, σε κλίμα που ευνοεί την παρέα και την κουβέντα με τους δίπλα, το «Drupes & Drips» είναι καλή ιδέα και για μια δόση γιορτής και... μετά τις γιορτές. Αρκεί να κρατήσεις το σωστό state of mind.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στον Χολαργό, για ένα εστιατόριο που τιμά την πεμπτουσία του ελληνικού τραπεζιού

Στο επίκεντρο της γευστικής διεργασίας εδώ ο μεζές, με εκλεκτές πρώτες ύλες του, που προέρχονται από μικρούς παραγωγούς από κάθε γωνιά της χώρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
08/12/2025

Νέος σεφ στα εστιατόρια 'Barbarossa' ο Αθανάσιος Κακαράς

Αλλαγή καπετάνιου στο πηδάλιο της γευστικής διεργασίας για τα δημοφιλή εστιατόρια Πάρου και Αθήνας.

Nonnas Athens

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της Πλάκας, όμως οι "Nonnas" του χρειάζονται σαφέστερη ταυτότητα και λίγη παραπάνω χάρη, για να εξασφαλίσουν το στίγμα τους στην περιοχή.

Τα κυριακάτικα τραπέζια της Αθήνας που αξίζει να δοκιμάσεις

Και brunch και lunch, σε τραπέζια που αξίζουν την προσοχή σου για την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.

Λένε πως αυτά τα κεμπαπάκια στην Κυψέλη είναι από τα πιο ζουμερά της πόλης

Με φόντο την πλατεία του Άγιου Γεώργιου, τα απολαμβάνεις μαζί με άλλες λιχουδιές σε έναν χώρο γεμάτο ζεστασιά.

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.