4 music restaurants για γιορτινό ξεφάντωμα!

Έντεχνα και λαϊκά ελληνικά, μεσογειακές άριες, σπανιόλικα πάθη, ρομαντικό καμπαρέ­, ρυθμικά σουίνγκ, όλα μετά φαγητού βεβαίως, για να γλεντήσετε δεόντως χρονιάρες ­μέρες.

4 music restaurants για γιορτινό ξεφάντωμα!

Έντεχνα και λαϊκά ελληνικά, μεσογειακές άριες, σπανιόλικα πάθη, ρομαντικό καμπαρέ­, ρυθμικά σουίνγκ, όλα μετά φαγητού βεβαίως, για να γλεντήσετε δεόντως χρονιάρες ­μέρες.

«MALVAZIA»

4 music restaurants για γιορτινό ξεφάντωμα! - εικόνα 1

O χώρος ξεχωριστός, φτιαγμένος με μεράκι από Μονεμβασίτες τεχνίτες της πέτρας και εμπνευσμένος από το κάστρο τους. Το πρόγραμμα με τίτλο «Όταν οι νότες συναντούν τη Μεσόγειο» ξεκινάει από Χατζιδάκι και ιταλικές καντσονέτες και πηγαίνει σε fado, tango και έντεχνο ελληνικό. Ο Βαγγέλης Ζούλας σε καθηλώνει με συνοδεία στο πιάνο από τον Ζώη Πατέλη, ενώ Παρασκευή και Σάββατο μαζί τους εμφανίζονται η σοπράνο Αγάπη Παπαμήτσου και ο βιολιστής Ζήσιμος Σουλκούκης. Απ’ το μενού ζήλεψα τις τριπλομαγειρεμένες πατάτες με χειμερινή μαύρη τρούφα και κρέμα από κατσικίσιο τυρί Μονεμβασιάς.

«PIEDRA»

4 music restaurants για γιορτινό ξεφάντωμα! - εικόνα 2

Σ’ ένα μεσαιωνικό κελάρι στην Πειραιώς, η πέτρα, το ξύλο και το σίδερο υπό το φως των κεριών συνδυάζονται με τη μουσική καλαισθησία και αλεγκρία. Λυρικοί καλλιτέχνες και σολίστες ερμηνεύουν (κάθε Παρασκευή και Σάββατο) με μοναδικό τρόπο μεσογειακά κατά βάση κομμάτια, όπου η «Κάρμεν» συναντά την «Τόσκα» και το «Χορό των μεταμφιεσμένων» του Βέρντι. Ο αυτοσχεδιασμός των τενόρων είναι η κορύφωση της μουσικής περιπλάνησης, ενώ παρεμβάλλονται μοναδικά ελληνικά κομμάτια εκτελεσμένα με λυρικό τρόπο. Από την κουζίνα μου γυάλισε κότσι αρνιού σιγομαγειρεμένο με κρασί Vinsanto, μαντζουράνα, νεροκάρδαμο και λαχανικά μπρεζέ.

«ΟMU»

4 music restaurants για γιορτινό ξεφάντωμα! - εικόνα 3

Το bar restaurant πάνω απ’ το «Oozora» παίρνει ξεχωριστό χρώμα το σαββατοκύριακο. Κάθε Σάββατο, ο δημοφιλής καλλιτέχνης Κωνσταντίνος Φραντζής παρουσιάζει το ξεχωριστό concept διασκέδασης «S(w)inging around»! Ένα ταξίδι, δηλαδή, στο τραγούδι, το χρόνο και το χώρο, συνοδεία φωνητικών και πλήκτρων από τη Γεωργία Κωνσταντίνου, η οποία έχει και την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος, με τον Κωνσταντίνο να ερμηνεύει ελληνικά και ξένα τραγούδια από τη δεκαετία του ’30 έως και σήμερα σε αυθεντικούς αλλά και σε πειραγμένους swing ρυθμούς. Τις Κυριακές έχει «Mono Greek Vibes» πάρτι με πολύ μπουζούκι και στα decks τον Richard Horn. Ο διακεκριμένος σεφ Andy Lay δημιουργεί μοναδικά sushi roll, maki, nigiri, sashimi, αλλά και ιδιαίτερα burgers. Εντυπωσιακά τα κοκτέιλ του Marek Petrik.

«EL CONVENTO DEL ARTE»

4 music restaurants για γιορτινό ξεφάντωμα! - εικόνα 4

Σ’ ένα υπέροχο πετρόχτιστο κτίριο του Μεταξουργείου, μέσα σ’ ένα ρομαντικό, μαξιμαλιστικό, μοναστηριακό σκηνικό με μανουάλια, αναγεννησιακές αγιογραφίες και μπορντό βελούδινες κουρτίνες και τον DJ να παίζει από άμβωνα, εναλλάσσονται: η ηθοποιός Ευαγγελία Μουμούρη (15 και 22/12) που ανάμεσα σε ευχές, παράπονα, ερωτικές εξομολογήσεις και αφορισμούς τραγουδάει Αττίκ, Σουγιούλ, Μουζάκη, Χιώτη, Ζαμπέτα, Μάνου, Κραουνάκη αλλά και Βάιλ, σουίνγκ, λάτιν, μποσανόβα και τάνγκο· ο ηθοποιός Παναγιώτης Πετράκης (18-19/12) στο σπανιόλικο «El fuego de la Pasión»· η περφόρμερ Pavlina Styl (21/12) στην παράσταση «Sidewalks de la rue Pigalle» με ακούσματα της Belle Époque και του καμπαρέ από το μεσοπολεμικό Βερολίνου μέχρι το σήμερα. Την επιμέλεια της κουζίνας έχει ο Μιχάλης Ντουνέτας.

Περισσότερες πληροφορίες

Malvazia

Αγαθημέρου 1, Ρουφ
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.