4 music restaurants για γιορτινό ξεφάντωμα!

Έντεχνα και λαϊκά ελληνικά, μεσογειακές άριες, σπανιόλικα πάθη, ρομαντικό καμπαρέ­, ρυθμικά σουίνγκ, όλα μετά φαγητού βεβαίως, για να γλεντήσετε δεόντως χρονιάρες ­μέρες.

4 music restaurants για γιορτινό ξεφάντωμα!

Έντεχνα και λαϊκά ελληνικά, μεσογειακές άριες, σπανιόλικα πάθη, ρομαντικό καμπαρέ­, ρυθμικά σουίνγκ, όλα μετά φαγητού βεβαίως, για να γλεντήσετε δεόντως χρονιάρες ­μέρες.

«MALVAZIA»

4 music restaurants για γιορτινό ξεφάντωμα! - εικόνα 1

O χώρος ξεχωριστός, φτιαγμένος με μεράκι από Μονεμβασίτες τεχνίτες της πέτρας και εμπνευσμένος από το κάστρο τους. Το πρόγραμμα με τίτλο «Όταν οι νότες συναντούν τη Μεσόγειο» ξεκινάει από Χατζιδάκι και ιταλικές καντσονέτες και πηγαίνει σε fado, tango και έντεχνο ελληνικό. Ο Βαγγέλης Ζούλας σε καθηλώνει με συνοδεία στο πιάνο από τον Ζώη Πατέλη, ενώ Παρασκευή και Σάββατο μαζί τους εμφανίζονται η σοπράνο Αγάπη Παπαμήτσου και ο βιολιστής Ζήσιμος Σουλκούκης. Απ’ το μενού ζήλεψα τις τριπλομαγειρεμένες πατάτες με χειμερινή μαύρη τρούφα και κρέμα από κατσικίσιο τυρί Μονεμβασιάς.

«PIEDRA»

4 music restaurants για γιορτινό ξεφάντωμα! - εικόνα 2

Σ’ ένα μεσαιωνικό κελάρι στην Πειραιώς, η πέτρα, το ξύλο και το σίδερο υπό το φως των κεριών συνδυάζονται με τη μουσική καλαισθησία και αλεγκρία. Λυρικοί καλλιτέχνες και σολίστες ερμηνεύουν (κάθε Παρασκευή και Σάββατο) με μοναδικό τρόπο μεσογειακά κατά βάση κομμάτια, όπου η «Κάρμεν» συναντά την «Τόσκα» και το «Χορό των μεταμφιεσμένων» του Βέρντι. Ο αυτοσχεδιασμός των τενόρων είναι η κορύφωση της μουσικής περιπλάνησης, ενώ παρεμβάλλονται μοναδικά ελληνικά κομμάτια εκτελεσμένα με λυρικό τρόπο. Από την κουζίνα μου γυάλισε κότσι αρνιού σιγομαγειρεμένο με κρασί Vinsanto, μαντζουράνα, νεροκάρδαμο και λαχανικά μπρεζέ.

«ΟMU»

4 music restaurants για γιορτινό ξεφάντωμα! - εικόνα 3

Το bar restaurant πάνω απ’ το «Oozora» παίρνει ξεχωριστό χρώμα το σαββατοκύριακο. Κάθε Σάββατο, ο δημοφιλής καλλιτέχνης Κωνσταντίνος Φραντζής παρουσιάζει το ξεχωριστό concept διασκέδασης «S(w)inging around»! Ένα ταξίδι, δηλαδή, στο τραγούδι, το χρόνο και το χώρο, συνοδεία φωνητικών και πλήκτρων από τη Γεωργία Κωνσταντίνου, η οποία έχει και την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος, με τον Κωνσταντίνο να ερμηνεύει ελληνικά και ξένα τραγούδια από τη δεκαετία του ’30 έως και σήμερα σε αυθεντικούς αλλά και σε πειραγμένους swing ρυθμούς. Τις Κυριακές έχει «Mono Greek Vibes» πάρτι με πολύ μπουζούκι και στα decks τον Richard Horn. Ο διακεκριμένος σεφ Andy Lay δημιουργεί μοναδικά sushi roll, maki, nigiri, sashimi, αλλά και ιδιαίτερα burgers. Εντυπωσιακά τα κοκτέιλ του Marek Petrik.

«EL CONVENTO DEL ARTE»

4 music restaurants για γιορτινό ξεφάντωμα! - εικόνα 4

Σ’ ένα υπέροχο πετρόχτιστο κτίριο του Μεταξουργείου, μέσα σ’ ένα ρομαντικό, μαξιμαλιστικό, μοναστηριακό σκηνικό με μανουάλια, αναγεννησιακές αγιογραφίες και μπορντό βελούδινες κουρτίνες και τον DJ να παίζει από άμβωνα, εναλλάσσονται: η ηθοποιός Ευαγγελία Μουμούρη (15 και 22/12) που ανάμεσα σε ευχές, παράπονα, ερωτικές εξομολογήσεις και αφορισμούς τραγουδάει Αττίκ, Σουγιούλ, Μουζάκη, Χιώτη, Ζαμπέτα, Μάνου, Κραουνάκη αλλά και Βάιλ, σουίνγκ, λάτιν, μποσανόβα και τάνγκο· ο ηθοποιός Παναγιώτης Πετράκης (18-19/12) στο σπανιόλικο «El fuego de la Pasión»· η περφόρμερ Pavlina Styl (21/12) στην παράσταση «Sidewalks de la rue Pigalle» με ακούσματα της Belle Époque και του καμπαρέ από το μεσοπολεμικό Βερολίνου μέχρι το σήμερα. Την επιμέλεια της κουζίνας έχει ο Μιχάλης Ντουνέτας.

Περισσότερες πληροφορίες

Malvazia

Αγαθημέρου 1, Ρουφ
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ταβέρνες με ιστορία: Η Κληματαριά στη Βυτίνα κατέχει ένα σπάνιο ρεκόρ

Κοντά 95 χρόνια συνεχούς λειτουργίας από την ίδια οικογένεια μετράει η ταβέρνα Κληματαριά στη Βυτίνα, ένα σπάνιο ρεκόρ που δηλώνει συνέπεια, ποιότητα και, βέβαια, αγάπη…

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
21/09/2025

Τρεις ιωδιούχοι λόγοι για φθινοπωρινή απόδραση στη Λευκάδα

Ακροβολισμένα σε τρία διαφορετικά σημεία του νησιού, αυτά τα εστιατόρια σηκώνουν ψηλά τη θαλασσινή παράδοση της Λευκάδας, συνδυάζοντας εξαιρετική πρώτη ύλη και μαγειρική φινέτσα σε ατμοσφαιρικά σκηνικά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Αποκαλόκαιρο στην Πάρο με κορυφαίες γεύσεις σε τιμές - έκπληξη

Τα καλύτερα εστιατόρια της Πάρου που κατέκτησαν τις γαστρονομικές κορυφές της χρονιάς, μας καλούν να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι με ειδικά μενού σε μειωμένες τιμές, χάρη στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς

"Nobilis Rooftop": Η Κηφισιά είναι ακόμα πιο ωραία από ψηλά

Ένα κρυμμένο rooftop στην Κηφισιά αποκαλύπτει την πιο δροσερή πλευρά της γαστρονομίας.

Πόσο προσιτό είναι τελικά το φαγητό στα εστιατόρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης;

Μια νέα παγκόσμια μελέτη από το Chef’s Pencil κατέταξε 177 πόλεις παγκοσμίως, συγκρίνοντας το κόστος φαγητού σε εστιατόρια, καφέ και μπυραρίες σε σχέση με τους τοπικούς μισθούς. Ας δούμε τι παίζει - και στα μέρη μας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Δείπνο σε μεγάλα αθηναϊκά σαλόνια με τιμές - έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.

Da Bruno: Επετειακό δείπνο με Michelin σεφ για τα 40 χρόνια λειτουργίας

Το ιταλικό εστιατόριο–σταθμός της Αθήνας, συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής και τα γιορτάζει με τον πιο γαστρονομικό τρόπο.