Η «Βella Vespa» παρκάρει στο Κολωνάκι

To bar-restaurant της Γλυφάδας ετοιμάζει μια δεύτερη έδρα στο κέντρο της πόλης.

Η «Βella Vespa» παρκάρει στο Κολωνάκι

Στη Γλυφάδα έχει αποκτήσει τους πιστούς της. Τώρα, η «Bella Vespa» ετοιμάζει μια δεύτερη έδρα στο κέντρο της πόλης. Ο χώρος όπου βρίσκαμε το «La Pierrade» στη Σπευσίππου είναι υπό κατασκευή από τους Under the spell (η ίδια ομάδα επιμελήθηκε το ντεκόρ και στο μαγαζί της οδού Κύπρου) οι οποίοι, απ’ ό,τι μαθαίνουμε, θα προσθέσουν λονδρέζικες αναφορές, το φαγητό θα έχει πάντα βάση την Ιταλία αλλά με ευρύτερη μεσογειακή προσέγγιση. Ο σεφ Δημήτρης Χατζηδημητρίου διαφοροποιεί λίγο την πρόταση της κουζίνας, που θα δίνει πάντα έμφαση στην πίτσα και στα χειροποίητα ζυμαρικά, αλλά θα βάζει και το μαχαίρι στο κόκαλο μ’ ένα tomahawk. Στην κολωνακιώτικη εκδοχή, μάλιστα, θα υπάρχει κι ένα μπαρ με δική του είσοδο από τη Χάρητος, για το οποίο θα πούμε σύντομα περισσότερα. Το πλάνο είναι ν’ ανοίξει τις πόρτες της στα τέλη Οκτωβρίου,

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για νόστιμη World Pasta Day, σε αυτά τα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για τη σημερινή, μεγάλη γιορτή των μακαρονάδων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
25/10/2025

"Bottomless Brunch + Βeats" στο "Sebastian" του "Ace Hotel"

Από 1 Νοεμβρίου, κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για brunch, διαφορετικό όμως από τα συνηθισμένα.

'Πλυτά': Το καθημερινό στέκι που ψάχναμε για αστεράτους μεζέδες

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο Πλυτά είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.

Δύο ταβέρνες, ένα μενού, για μια μόνο μέρα στην Αθήνα

Η Taverna Paris έρχεται από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.

Στο BurntBone οι εκλεκτές κοπές έχουν τον πρώτο λόγο

Το καρνιβορικό στέκι της Αγίου Κωνσταντίνου μπορεί να περηφανεύεται για άρτια ψησίματα σε premium κρέατα.

Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας δίνουν και φέτος ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Βραβευμένοι σεφ από δέκα εστιατόρια της χώρας έρχονται να μαγειρέψουν την ξεχωριστή κουζίνα τους στο Symposio at Ark, το φεστιβάλ-θεσμό που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.