To λένε «Εl Catrin» κι έχει πνεύμα λατίνο

Στην οδό Φοίβης θα ακούσεις latin μουσικές, θα πιεις Margaritas και θα έρθεις αντιμέτωπος με ένα burrito…γίγαντα.

To λένε «Εl Catrin» κι έχει πνεύμα λατίνο

Στην οδό Φοίβης θα ακούσεις latin μουσικές, θα πιεις Margaritas και θα έρθεις αντιμέτωπος με ένα burrito…γίγαντα.

To λένε «Εl Catrin» κι έχει πνεύμα λατίνο - εικόνα 1

Πολύχρωμες φιγούρες με αναφορές στη μεξικάνικη ιστορία και λαογραφία, γκράφιτι και νέον επιγραφές βάζουν τη στάμπα τους στους τοίχους, το μπαρ, το οποίο αγαπά ιδιαίτερα την τεκίλα, έχει ζωγραφιστά κρόσσια κι οι καρέκλες μαξιλαράκια με λατινοαμερικάνικα μοτίβα. Βάλε και μερικούς κάκτους, κι έχεις μια πρώτη ιδέα για το «El Catrin» του Παναγιώτη Λεκκάκου και του Ανδρέα Δούκα που ανοίγει όπου να ’ναι τις πόρτες του στην οδό Φοίβης στη Γλυφάδα – στον χώρο όπου βρισκόταν, πριν μετακομίσει, το «Σαρδελάκι».

To λένε «Εl Catrin» κι έχει πνεύμα λατίνο - εικόνα 2

Το γευστικό προφίλ του νέου αυτού casual χώρου το έχει διαμορφώσει ο Στέφανος Στεφανίδης (του «Big Kahuna» στον Κεραμεικό). Η κουζίνα θα έχει μεξικάνικη βάση, θα διανθίζεται όμως και με ευρύτερα λατινοαμερικάνικα στοιχεία. Θα βρείτε tacos, chimichangas, nachos και burgers, ανάμεσα στα οποία και ένα πικάντικο Sloppy Joe που το λένε Sloppy Jose. Να σας πούμε και για ένα buritto-γίγαντα, το μαξιμαλιστικό El Titan (για έξι άτομα) που μάλλον πιάνει όλο το τραπέζι, κι έχει τέσσερις γεμίσεις: κοτόπουλο, χοιρινό, brisket σιγομαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα και chili con carne με αζτέκικο κακάο.

Φοίβης 15, Γλυφάδα, 2108946002.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Σούσι α λα ελληνικά στο 'Φίτα'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
19/01/2026

Μία από τις ομορφότερες ταράτσες της Αθήνας μας συστήνεται ξανά

Ποιος δεν έχει να μοιραστεί μια υπέροχη ιστορία με θέα την Ακρόπολη και το ζωντανό αθηναϊκό κέντρο από τα τραπέζια και τη μπάρα του;

Λονδίνο à la grecque: Η Premier League της ελληνικής γεύσης

Το Λονδίνο δεν σταμάτησε στιγμή να τρώει ελληνικά τα τελευταία χρόνια. Εσχάτως το κάνει καλύτερα από ποτέ. Φροντίζουν γι’ αυτό εστιατόρια και σεφ σαν αυτούς που ακολουθούν στις παρακάτω γραμμές.

Botrini’s: Τι παίζει φέτος σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Ο Έκτορας Μποτρίνι γυρίζει σελίδα στο αθηναϊκό του εστιατόριο έχοντας πλέον δίπλα του τον ταλαντούχο σεφ Ηλία Ντούκα. Αναθεωρημένες εμβληματικές σπεσιαλιτέ και ολοκαίνουργιες που συναρπάζουν.

AbraOvata: Τα Σαββατοκύριακα τρώμε ράμεν στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Κάθε ΣΚ, το γοητευτικό εστιατόριο στο προνομιακό location των νοτίων προαστίων, σερβίρει 'σούπα' με τη δική του φιλοσοφία.

Το νέο Artisanal είναι ο ορισμός του fine comfort

Ο βραβευμένος σεφ (και εστιάτορας, πια) Γιάννης Παρίκος επανασυστήνει στο κοινό το αγαπημένο σποτ των ΒΠ, με μια κουζίνα βαθιάς νοστιμιάς και αυτοπεποίθησης.

Μερικά από τα πιο 'exotic' εστιατόρια της Αθήνας

Ιαπωνία και fusion, Ταϊλάνδη και dim sum, καθώς και μπόλικες ακόμη γαστρονομικές κουλτούρες εμπλουτίζουν τον αθηναϊκό ευ τρώγειν χάρτη.