Το «The Sowl» αλλάζει

Tο νέο κόνσεπτ θα συνδυάζει μεξικάνικη κουζίνα, tequileria και αίσθηση σπιτιού.

Το «The Sowl» αλλάζει

Tο νέο κόνσεπτ θα συνδυάζει μεξικάνικη κουζίνα, tequileria και αίσθηση σπιτιού.

Το «The Sowl» αλλάζει - εικόνα 1
O Σπύρος Κερκύρας (αριστερά) και ο Γιώργος Μελισσάρης

Ο πολυχώρος των Γιάννη Μωράκη, Γιώργου Μελισσάρη και Αλεξάνδρας Δράκου στην οδού Ηρακλειδών θα ξανανοίξει τις πόρτες του με νέο όνομα γύρω στα τέλη Σεπτεμβρίου. Το ντεκόρ, πάντοτε με την υπογραφή του Γιώργου Παντελούκα, θα παίζει πάντα με την ιδέα του υποστατικού της Λατινικής Αμερικής, εντείνοντας τη σπιτική ατμόσφαιρα –ενίοτε και με αναπάντεχους τρόπους. Από ό,τι μάθαμε, στο δωμάτιο στα αριστερά της εισόδου θα δημιουργηθεί μια τραπεζαρία/chef’s table σε τετ α τετ με την πιο ανοικτή, πλέον, κουζίνα, το ακριβώς απέναντι θα έχει στοιχεία… κρεβατοκάμαρας, ενώ και η εσωτερική αυλή θα έχει τις αλλαγές της. Εκεί θα δούμε μια σειρά από επίπεδα, που θα μοιάζουν με υπερυψωμένα μπαλκόνια.

Manager θα είναι ο Δημήτρης Μπενάκης (βλ. «Cinco», «The Τrap»). Η κουζίνα θα είναι μεξικάνικη μεν, στο ρυθμό της εποχής δε, με το νέο μενού να επιμελείται ο Σταμάτης Λουμουσιώτης του λονδρέζικου «Peyote»^ ρόλο σεφ έχει αναλάβει ο Παναγιώτης Μουτσόπουλος (βλ. «Αστοιβή» στην Πάτμο). Όσο για το μπαρ, το οποίο θα επιμελείται και πάλι ο γνωστός bartender Σπύρος Κερκύρας, θα έχει χαρακτήρα tequileria, oπότε αναμείνατε μια εκτενή συλλογή από tequilas, κλασικές και πειραγμένες Margaritas και μεξικανο-εμπνευσμένα κοκτέιλ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για νόστιμη World Pasta Day, σε αυτά τα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για τη σημερινή, μεγάλη γιορτή των μακαρονάδων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
25/10/2025

"Bottomless Brunch + Βeats" στο "Sebastian" του "Ace Hotel"

Από 1 Νοεμβρίου, κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για brunch, διαφορετικό όμως από τα συνηθισμένα.

'Πλυτά': Το καθημερινό στέκι που ψάχναμε για αστεράτους μεζέδες

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο Πλυτά είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.

Δύο ταβέρνες, ένα μενού, για μια μόνο μέρα στην Αθήνα

Η Taverna Paris έρχεται από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.

Στο BurntBone οι εκλεκτές κοπές έχουν τον πρώτο λόγο

Το καρνιβορικό στέκι της Αγίου Κωνσταντίνου μπορεί να περηφανεύεται για άρτια ψησίματα σε premium κρέατα.

Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας δίνουν και φέτος ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Βραβευμένοι σεφ από δέκα εστιατόρια της χώρας έρχονται να μαγειρέψουν την ξεχωριστή κουζίνα τους στο Symposio at Ark, το φεστιβάλ-θεσμό που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.