Ένα γευστικό project καινούργιο, ιταλικό και… nice

Έναν χώρο σε στιλ τρατορίας, με βασικά συστατικά την πίτσα στον ξυλόφουρνο και τα ζυμαρικά, ετοιμάζουν –δίπλα ακριβώς στο «Νice ‘n’ easy» – ο Δημήτρης Χριστοφορίδης και ο Χρήστος Αθανασιάδης.

Ένα γευστικό project καινούργιο, ιταλικό και… nice

Ένα νέο γευστικό project σε στιλ τρατορίας, που θα εστιάζει στην πίτσα στον ξυλόφουρνο και στα ζυμαρικά, σχεδιάζουν ο Δημήτρης Χριστοφορίδης και ο Χρήστος Αθανασιάδης. Στο χώρο που επί χρόνια στέγαζε το «Rosebud», ακριβώς δίπλα από το «Nice ’n’ Easy» της Σκουφά, το καινούργιο δημιούργημα του δραστήριου ντουέτου, το οποίο θα ανοίξει τις πόρτες του τον Οκτώβριο, θα έχει ζεστό χαρακτήρα και ιταλικές αναφορές στο ντεκόρ, παίζοντας μεταξύ ρουστίκ και μοντέρνου.

Η ανοιχτή κουζίνα, με ένα τραπέζι-πάγκος όπου θα παρασκευάζουν pasta fresca μπροστά σου, θα βρίσκεται στο πιο χαλαρό επάνω επίπεδο του χώρου. Με την ομάδα να κάνει συχνά ταξίδια στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, δεν είναι απίθανο, εκτός από πιάτα της γειτόνισσας χώρας, το μενού να έχει και μια γεύση από Little Italy. Όσο για το όνομα, συνεχίζοντας την παράδοση του «Nice ’n’ Easy», όπου τρως πιάτα ονόματι «Μέριλιν Μονρό», «Όντρι Χέπμπορν» και «Έλβις Πρίσλεϊ», θα είναι κι εκείνο αναφορά σε μια σπουδαία φιγούρα του αμερικάνικου Hall of Fame. Εμείς το μόνο που θα πούμε είναι ότι υπήρξε γιος Ιταλών μεταναστών και ήθελε τα ζυμαρικά του αυστηρά al dente και την κοτολέτα αλά Μιλανέζε έξτρα λεπτή. Περισσότερα σύντομα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για νόστιμη World Pasta Day, σε αυτά τα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για τη σημερινή, μεγάλη γιορτή των μακαρονάδων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
25/10/2025

"Bottomless Brunch + Βeats" στο "Sebastian" του "Ace Hotel"

Από 1 Νοεμβρίου, κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για brunch, διαφορετικό όμως από τα συνηθισμένα.

'Πλυτά': Το καθημερινό στέκι που ψάχναμε για αστεράτους μεζέδες

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο Πλυτά είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.

Δύο ταβέρνες, ένα μενού, για μια μόνο μέρα στην Αθήνα

Η Taverna Paris έρχεται από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.

Στο BurntBone οι εκλεκτές κοπές έχουν τον πρώτο λόγο

Το καρνιβορικό στέκι της Αγίου Κωνσταντίνου μπορεί να περηφανεύεται για άρτια ψησίματα σε premium κρέατα.

Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας δίνουν και φέτος ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Βραβευμένοι σεφ από δέκα εστιατόρια της χώρας έρχονται να μαγειρέψουν την ξεχωριστή κουζίνα τους στο Symposio at Ark, το φεστιβάλ-θεσμό που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.