Το φαγητό του δρόμου ανεβαίνει στην ταράτσα

Ψωμάκια ατμού, βιετναμέζικα ρολάκια και mini burgers φλερτάρουν με δροσερά κοκτέιλ –και Ακρόπολη– στην κορυφή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Το φαγητό του δρόμου ανεβαίνει στην ταράτσα

Ψωμάκια ατμού, βιετναμέζικα ρολάκια και mini burgers φλερτάρουν με δροσερά κοκτέιλ –και Ακρόπολη– στην κορυφή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Το φαγητό του δρόμου ανεβαίνει στην ταράτσα - εικόνα 1

Είναι πολύ ωραίο σημείο για να χαζέψεις την αυγουστιάτικη νυχτερινή Αθήνα από τα ψηλά η ταράτσα του εστιατορίου «Hytra» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Πέρα από το να καθίσει κανείς για φαγητό διαλέγοντας ανάμεσα στην πολύ ενδιαφέρουσα, βραβευμένη με Χρυσό Σκούφο κουζίνα του Τάσου Μαντή ή την πιο casual/bistrot πρόταση του «Hytra Αpla», μπορεί να πιάσει θέση και στο μπαρ, βάζοντας δίπλα σε ένα από τα δροσιστικά κοκτέιλ της λίστας του Παναγιώτη Φράγκου κάποιες από τις καινούργιες –σε λογική ψαγμένου φαγητού του δρόμου– γεύσεις που προστέθηκαν πρόσφατα στο street food μενού. Aνάμεσά τους, βιετναμέζικα ρολάκια με πράσινο μήλο, καρότο και μυρωδικά και nigiri, spare ribs, αλλά και ψωμάκια ατμού ή mini burgers, όμορφα σερβιρισμένα.

Το φαγητό του δρόμου ανεβαίνει στην ταράτσα - εικόνα 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για νόστιμη World Pasta Day, σε αυτά τα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για τη σημερινή, μεγάλη γιορτή των μακαρονάδων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
25/10/2025

"Bottomless Brunch + Βeats" στο "Sebastian" του "Ace Hotel"

Από 1 Νοεμβρίου, κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για brunch, διαφορετικό όμως από τα συνηθισμένα.

'Πλυτά': Το καθημερινό στέκι που ψάχναμε για αστεράτους μεζέδες

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο Πλυτά είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.

Δύο ταβέρνες, ένα μενού, για μια μόνο μέρα στην Αθήνα

Η Taverna Paris έρχεται από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.

Στο BurntBone οι εκλεκτές κοπές έχουν τον πρώτο λόγο

Το καρνιβορικό στέκι της Αγίου Κωνσταντίνου μπορεί να περηφανεύεται για άρτια ψησίματα σε premium κρέατα.

Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας δίνουν και φέτος ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Βραβευμένοι σεφ από δέκα εστιατόρια της χώρας έρχονται να μαγειρέψουν την ξεχωριστή κουζίνα τους στο Symposio at Ark, το φεστιβάλ-θεσμό που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.