Η εξωτική ταράτσα του «Andaman Sky»

Είναι η τρίτη χρονιά που το ταϊλανδέζικο εστιατόριο στήνει τους αστικούς του τροπικούς στην κορυφή ενός κόκκινου κτιρίου στα Κάτω Πετράλωνα.

Η εξωτική ταράτσα του «Andaman Sky»

Είναι η τρίτη χρονιά που το «Andaman» στήνει τους αστικούς του τροπικούς στην ταράτσα ενός κόκκινου κτιρίου στα Κάτω Πετράλωνα. Εκεί, στα ψηλά, με ισχυρές δόσεις έντονων χρωμάτων, χειροποίητα φωτιστικά, ένα στέγαστρο από φύλλα πάνω από το μπαρ, φοίνικες και μπανανιές στα παρτέρια, σε περιμένει ένα από τα πιο καλοκαιρινά σποτ του κέντρου. Και μαζί του, μια νόστιμη πάπια μαρινάτη/καπνισμένη που σερβίρεται είτε με γλυκιά hoisin είτε με σάλτσα σόγιας με λαχανικά, λουκουμεδένιες τηγανητές γαρίδες με μαυροσούσαμο που περιχύνονται με σάλτσα λάιμ (θα την προτιμούσα σερβιρισμένη χωριστά, γιατί έτσι ποτίζουν και χάνεται η τραγανή αίσθηση της γαρίδας), καθώς και γαρίδες σε γήινη σάλτσα τεσσάρων διαφορετικών ειδών μανιταριών, με λαχανικά, ξερό κρεμμύδι και φρέσκο τζίντζερ.

Η εξωτική ταράτσα του «Andaman Sky» - εικόνα 1

Άμα είσαι φαν της κάψας και των μπαχαρικών, πάρε το κόκκινο κάρι που φτιάχνει η Ταϊλανδέζα κυρία Τικ και σου μουδιάζει τη γλώσσα, είτε με κοτόπουλο, είτε με πάπια, είτε με χοιρινό, είτε με γαρίδες, είτε σε χορτοφαγική εκδοχή. Για αντίβαρο, μπορείς πιεις ένα φρουτώδες Thai tea (τζιν αρωματισμένο με πράσινο τσάι, γλυκό κουταλιού άγριο μύρτιλο και καπνιστή κανέλα) που το φέρνουν σε πορσελάνινο ταϊλανδέζικο τσαγιερό ή ένα Wasabee, με τζιν κι αυτό, αγγούρι, wasabi και εσπεριδοειδή^ το wasabi ίσα-ίσα που ακούγεται και το αποτέλεσμα είναι περισσότερο δροσερό παρά καυτερό.

Η εξωτική ταράτσα του «Andaman Sky» - εικόνα 2

Ανεβαίνοντας τη στριφογυριστή σιδερένια σκάλα, θα βρεθείς στο πάνω επίπεδο της ταράτσας, σ’ ένα μικρό «μπαλκόνι» που έχει το δικό του μικρό μπαράκι, απέναντι από μια τοιχογραφία σε στιλ γκράφιτι της Καταρίνα Βασίλκοβα κι ένα τραπέζι-κροκόδειλο που το περιτριγυρίζουν πολύχρωμα πουφ. Εκεί μπορείς να καθίσεις και μόνο για ποτό, χαζεύοντας ουρανό και Πειραιώς την ώρα που στην κονσόλα εναλλάσσονται world, jazzy, lounge μουσικές. Εμείς φύγαμε με το «Τajabone» του Σενεγαλέζου Ιsmael Lo στ’ αφτιά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για νόστιμη World Pasta Day, σε αυτά τα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για τη σημερινή, μεγάλη γιορτή των μακαρονάδων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
25/10/2025

"Bottomless Brunch + Βeats" στο "Sebastian" του "Ace Hotel"

Από 1 Νοεμβρίου, κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για brunch, διαφορετικό όμως από τα συνηθισμένα.

'Πλυτά': Το καθημερινό στέκι που ψάχναμε για αστεράτους μεζέδες

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο Πλυτά είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.

Δύο ταβέρνες, ένα μενού, για μια μόνο μέρα στην Αθήνα

Η Taverna Paris έρχεται από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.

Στο BurntBone οι εκλεκτές κοπές έχουν τον πρώτο λόγο

Το καρνιβορικό στέκι της Αγίου Κωνσταντίνου μπορεί να περηφανεύεται για άρτια ψησίματα σε premium κρέατα.

Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας δίνουν και φέτος ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Βραβευμένοι σεφ από δέκα εστιατόρια της χώρας έρχονται να μαγειρέψουν την ξεχωριστή κουζίνα τους στο Symposio at Ark, το φεστιβάλ-θεσμό που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.