Στη Γλυφάδα, «Στον αφρό»

Μια λιτά μοντέρνα θαλασσινή ταβέρνα με σύγχρονο, κατά βάση, ρεπερτόριο περνάει το πρώτο της καλοκαίρι στην οδό Φοίβης.

Στη Γλυφάδα, «Στον αφρό»

Πίσω από τη θαλασσινή ταβέρνα «Στον Αφρό», που δεν έχει πολύ καιρό που εμφανίστηκε στην οδό Φοίβης στη Γλυφάδα, βρίσκονται ο Δημήτρης Δρυς και οι Χάρης Σταμνόπουλος και Γιώργος Πασπαράκης του ιαπωνικού «Kazoku». Σε γκρι και «σπασμένο» λευκό με φιστικί λεπτομέρειες, το εσωτερικό της έχει τραπέζια στρωμένα με πλακάκι που θυμίζει Μαρόκο και μια χαρακτηριστική χειροποίητη οινοθήκη, οι ξύλινες επιφάνειες της οποίας μοιάζουν με κύματα. Πράσινες και μαύρες καρέκλες παίρνουν τον αέρα τους στην πρασιά, και στην κουζίνα ο Στέλιος Αλεξανδρόπουλος ετοιμάζει μοντέρνας λογικής πιάτα όπως χταπόδι ξιδάτο με λιαστή ντομάτα και κάππαρη, σολομό gravlax σε ούζο και παντζάρι, καλαμαράκι τηγανητό με ντιπ αγιολί με εστραγκόν, σπιτικά fish & chips, σαλάτα «σπανακόπιτα», λινγκουίνι με καραβιδοουρά και λάδι τρούφας, καθώς επίσης και ψάρια ημέρας στη σχάρα ή σε κρούστα αλατιού. Περισσότερα για τις επιδόσεις τους θα σας γράψουμε μόλις τα δοκιμάσουμε.

Στη Γλυφάδα, «Στον αφρό» - εικόνα 1

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για νόστιμη World Pasta Day, σε αυτά τα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για τη σημερινή, μεγάλη γιορτή των μακαρονάδων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
25/10/2025

"Bottomless Brunch + Βeats" στο "Sebastian" του "Ace Hotel"

Από 1 Νοεμβρίου, κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για brunch, διαφορετικό όμως από τα συνηθισμένα.

'Πλυτά': Το καθημερινό στέκι που ψάχναμε για αστεράτους μεζέδες

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο Πλυτά είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.

Δύο ταβέρνες, ένα μενού, για μια μόνο μέρα στην Αθήνα

Η Taverna Paris έρχεται από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.

Στο BurntBone οι εκλεκτές κοπές έχουν τον πρώτο λόγο

Το καρνιβορικό στέκι της Αγίου Κωνσταντίνου μπορεί να περηφανεύεται για άρτια ψησίματα σε premium κρέατα.

Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας δίνουν και φέτος ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Βραβευμένοι σεφ από δέκα εστιατόρια της χώρας έρχονται να μαγειρέψουν την ξεχωριστή κουζίνα τους στο Symposio at Ark, το φεστιβάλ-θεσμό που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.