Στο «Γίδι» Ο κ. «Ψάριστον» πιάνει το κρέας απ’ τα κέρατα

Εδώ δεν έχει φούσκες και καραβίδες. Έχει γαρδούμπες και αρνίσιες συκωταριές. Στη Μεταμόρφωση ο Βασίλης Ακρίβος πιλοτάρει σε άλλη πίστα, αυτήν της χασαπο­ταβέρνας.

Στο «Γίδι» Ο κ. «Ψάριστον» πιάνει το κρέας απ’ τα κέρατα

Εδώ δεν έχει φούσκες και καραβίδες. Έχει γαρδούμπες και αρνίσιες συκωταριές. Στη Μεταμόρφωση ο Βασίλης Ακρίβος πιλοτάρει σε άλλη πίστα, αυτήν της χασαπο­ταβέρνας.

Στο «Γίδι» Ο κ. «Ψάριστον» πιάνει το κρέας απ’ τα κέρατα - εικόνα 1

Ανήσυχο πνεύμα ο Βασίλης Ακρίβος. Μετά το αντισυμβατικό «Ψάριστον», τις πολύστροφες θαλασσινές μεζεδο-ιστορίες του «Αιόλου 68» και το ντελικατέσεν «Umami Tales» στη Σοφοκλέους, όπου βρίσκεις από τσάγια μέχρι φύκια και κάτι καυτερές σάλτσες που σχεδόν τερματίζουν την κλίμακα Scovilles, αποφάσισε να παίξει και στο τερέν του κρέατος. Κάπως έτσι προέκυψε το «Γίδι» στη Μεταμόρφωση, που πήρε πριν από λίγο καιρό τη θέση τουεπίσης δικού του «Tsipoutapas» – εδώ έχει στο πλευρό του την κόρη του Σταυρούλα. Καθώς η κλεισμένη με γυαλί κουζίνα έχει πιάσει πόστο έξω, στα αριστερά της εισόδου του κτίσματος του ’50 με τους παλιούς πέτρινους τοίχους, από κάθε τραπέζι της αυλής βλέπεις τον Γιάννη Κουστένη επί το έργον και μαζί του τα φορτωμένα τσιγκέλια, τον ξύλινο πάγκο του χασάπη και τις ψησταριές – σαν κρεατολαγνικό ταμπλό βιβάν.

Στο «Γίδι» Ο κ. «Ψάριστον» πιάνει το κρέας απ’ τα κέρατα - εικόνα 2

Κάτω από τις μεγάλες μουριές και τα κρεμασμένα λαμπιόνια, δίπλα στις γλάστρες με τα γεράνια, εκκίνηση σφυρίζουν απλά και ωραία αγγουροντομάτα με μπόλικο κρεμμύδι, τραγανή αλμύρα και απαλή, βουτυράτη φέτα. Οι μακαρούνες, στακάτες στο δόντι, βρασμένες σε ζωμό από κόκαλα και κεφαλάκια, ποτίζουν μπόλικη γεύση προτού πασπαλιστούν με μυζήθρα και θα σας έλεγα να μην τις χάσετε, το μοσχαρίσιο λουκάνικο που φτιάχνουν οι ίδιοι είναι άκρως κρεατένιο και στην τρυφερή αρνίσια συκωταριά λαδορίγανη, που προσγειώνεται στο τραπέζι μέσα στο τηγάνι της, είναι πραγματικά δύσκολο να αντισταθείς.

Στο «Γίδι» Ο κ. «Ψάριστον» πιάνει το κρέας απ’ τα κέρατα - εικόνα 3

Το χοιρινό μπριζολάκι από Iberico ελληνικής εκτροφής είναι πολύ καλό και το μοσχαρίσιο μπιφτέκι –κατά το ήμισυ με κιμά από σιτεμένο κρέας– σου κάνει εντύπωση με το γευστικό του βάθος. Μόνο το πρόβατο (παρότι σιτεμένο για ένα μήνα) ήταν, αν και νόστιμο, λίγο παραπάνω σκληρό από ότι θα ήθελα. Όσο για εκείνο το μικρούτσικο γαρδουμπάκι, με γλυκάδια κι εντεράκια, που έρχεται πάνω σε πίτα στρωμένη με ψιλοκομμένη ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και γιαούρτι με κάρι –του πάει–, είναι μερακλίδικη παραδοσιακο-εμπνευσμένη μοντερνιά με τσαγανό, από εκείνες που ξεπηδάνε συχνά πυκνά από το μυαλό του κ. Ακρίβου.

Περισσότερες πληροφορίες

Γίδι

Λεωφ. Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για νόστιμη World Pasta Day, σε αυτά τα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για τη σημερινή, μεγάλη γιορτή των μακαρονάδων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
25/10/2025

"Bottomless Brunch + Βeats" στο "Sebastian" του "Ace Hotel"

Από 1 Νοεμβρίου, κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για brunch, διαφορετικό όμως από τα συνηθισμένα.

'Πλυτά': Το καθημερινό στέκι που ψάχναμε για αστεράτους μεζέδες

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο Πλυτά είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.

Δύο ταβέρνες, ένα μενού, για μια μόνο μέρα στην Αθήνα

Η Taverna Paris έρχεται από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.

Στο BurntBone οι εκλεκτές κοπές έχουν τον πρώτο λόγο

Το καρνιβορικό στέκι της Αγίου Κωνσταντίνου μπορεί να περηφανεύεται για άρτια ψησίματα σε premium κρέατα.

Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας δίνουν και φέτος ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Βραβευμένοι σεφ από δέκα εστιατόρια της χώρας έρχονται να μαγειρέψουν την ξεχωριστή κουζίνα τους στο Symposio at Ark, το φεστιβάλ-θεσμό που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.