Το «Food mafia» προσγειώθηκε στα βόρεια

Σ’ αυτό το μενού χωράνε burgers, bao buns, tacos, κόντρα φιλέτα, Τomahawk και κριθαράκι με μοσχαράκι στα ξύλα. Καθόλου περίεργο, το έχει φτιάξει ο Ηλίας Σκουλάς.

Το «Food mafia» προσγειώθηκε στα βόρεια

Σ’ αυτό το μενού χωράνε burgers, bao buns, tacos, κόντρα φιλέτα, Τomahawk και κριθαράκι με μοσχαράκι στα ξύλα. Καθόλου περίεργο, το έχει φτιάξει ο Ηλίας Σκουλάς.

Το «Food mafia» προσγειώθηκε στα βόρεια - εικόνα 1

Μαχητικό τόσο στο κομμάτι του street food όσο και του κρέατος θα βρείτε το «Food Mafia» και στην καινούργια εκδοχή του στη Νέα Ερυθραία (στο πρώην «Dirty Burger») όπου ο Ηλίας Σκουλάς και η Εργίνα Βεντούρη συνεργάζονται με τον Γιάννη Μωράκη και τον Δήμο Στασινόπουλο. Τo στιλ του χώρου, που θα ανοίξει επίσημα στις 30/6, κρατάει τον προγενέστερο αμερικάνικο χαρακτήρα του, πλέον όμως στα τραπέζια και στους πάγκους μέσα κι έξω θα βασιλεύουν πιάτα με πολύστροφο ταμπεραμέντο.

Το «Food mafia» προσγειώθηκε στα βόρεια - εικόνα 2

Τα bao buns θα τα βρεις σε ασυνήθιστα ramixes – με κροκέτα πάπιας, καρπούζι κονφί, φουαγκρά και ραντίτσιο στα κάρβουνα, λόγου χάρη, ή με τραγανό τηγανητό κοτόπουλο και χαβιάρι. Το καινούργιο burger με Aberdeen Angus Beef, διπλό τσένταρ, αγιολί κάππαρης, μανιτάρια king oyster και καραμελωμένα κρεμμύδια αντλεί, όπως λέει ο δημιουργός του, έμπνευση από ένα παλιό χιτ των Wendy's (Mushroom melt, μεν περπαραγωγή δε), τα Steak & Fries έχουν την γκάμα τους κι ο ξυλόφουρνος Josper συμπληρώνει το ευρύ, αλά Σκουλάς ρεπερτόριο με καπόνι γεμιστό με άγρια μανιτάρια και πορκέτα σε μια σιτσιλιάνικη συνταγή του 1912.

Το «Food mafia» προσγειώθηκε στα βόρεια - εικόνα 3

Έχε υπόψη σου ότι θα «παίζει» κι ένα πριβέ κομμάτι που το λένε «Jungle Room» το οποίο δεν θα έχει έξτρα χρέωση, απλά θα πρέπει κανείς να προλάβει να το κλείσει, βάλε και κρασιά, ελληνικά και διεθνή, και τα κοκτέιλ του πολύ καλού Γιώργου Μαρκαδάκη κι έχεις αρκετούς λόγους να τραβήξεις βόρεια. (Λεωφ. Κηφισίας & Χαριλάου Τρικούπη, Νέα Ερυθραία, 2106233600)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για νόστιμη World Pasta Day, σε αυτά τα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για τη σημερινή, μεγάλη γιορτή των μακαρονάδων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
25/10/2025

"Bottomless Brunch + Βeats" στο "Sebastian" του "Ace Hotel"

Από 1 Νοεμβρίου, κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για brunch, διαφορετικό όμως από τα συνηθισμένα.

'Πλυτά': Το καθημερινό στέκι που ψάχναμε για αστεράτους μεζέδες

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο Πλυτά είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.

Δύο ταβέρνες, ένα μενού, για μια μόνο μέρα στην Αθήνα

Η Taverna Paris έρχεται από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.

Στο BurntBone οι εκλεκτές κοπές έχουν τον πρώτο λόγο

Το καρνιβορικό στέκι της Αγίου Κωνσταντίνου μπορεί να περηφανεύεται για άρτια ψησίματα σε premium κρέατα.

Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας δίνουν και φέτος ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Βραβευμένοι σεφ από δέκα εστιατόρια της χώρας έρχονται να μαγειρέψουν την ξεχωριστή κουζίνα τους στο Symposio at Ark, το φεστιβάλ-θεσμό που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.