Fooding latino: 6 εστιατόρια που μας ταξιδεύουν από το Μεξικό ως το Περού

Με κλασική κουζίνα ή μοντέρνες σπεσιαλιτέ, οι Latino γεύσεις μας εξάπτουν!

Fooding latino: 6 εστιατόρια που μας ταξιδεύουν από το Μεξικό ως το Περού

Με κλασική κουζίνα ή μοντέρνες σπεσιαλιτέ, οι Latino γεύσεις μας εξάπτουν!

«K for Kiku»

Fooding latino: 6 εστιατόρια που μας ταξιδεύουν από το Μεξικό ως το Περού - εικόνα 1

Για πρώτη φορά το εστιατόριο του Ψυχικού βγαίνει σε έναν ατμοσφαιρικά διαμορφωμένο κήπο πνιγμένο στα μπαμπού. Ιαπωνική και περουβιανή κουζίνα παντρεύονται σε... Nikkei, με πιάτα όπως το μαγιάτικο tiradito με aji amarillo και τζίντζερ, τα καλοφτιαγμένα dumplings ατμού με γέμιση πάπιας και τα νοστιμότατα καραμελωμένα χοιρινά spare ribs.

«Nikkei»

Fooding latino: 6 εστιατόρια που μας ταξιδεύουν από το Μεξικό ως το Περού - εικόνα 2

Το περουβιανό του Κολωνακίου βγαίνει στην Πλατεία Δεξαμενής, στον κήπο κάτω από το «St George Lycabettus», έχει ντυθεί με χρυσούς ελέφαντες και στο επάνω lounge κομμάτι του μπορείς να καθίσεις και μόνο για ποτό. Ταρτάρ τόνου, αχνιστά buns με πάπια Πεκίνου και nigiri με Wagyu beef είναι από τα νέα πιάτα του Θάνου Στασινού.

«Che»

Fooding latino: 6 εστιατόρια που μας ταξιδεύουν από το Μεξικό ως το Περού - εικόνα 3

Εντυπωσιακό, πολύχρωμο σκηνικό στον πλακόστρωτο κήπο του «Che Cocina y Barra Sudamericana». Στο πειραιώτικο νεοκλασικό έχει στηθεί ένα tiki bar με μια τοιχογραφία της Φρίντα Κάλο. Tacos, chimichangas, asados, μάγουλο ιβηρικού χοιρινού με παπαρδέλες σε σάλτσα κακάο, μυλοκόπι σε μπανανόφυλλα, πικάνια με περουβιανές πατάτες.

«Pantera Negra»

Fooding latino: 6 εστιατόρια που μας ταξιδεύουν από το Μεξικό ως το Περού - εικόνα 4

O Δημήτρης Κατριβέσης δεν χάνει ευκαιρία να μας εκπλήσσει στο συνεχώς εξελισσόμενο «Pantera Negra», το οποίο πλέον έχει βγάλει τα τραπεζάκια του στην Πλατεία Αγοράς και οι πολύχρωμες λάμπες από πάνω του δίνουν αύρα γιορτής. Κουζίνα Nikkei περιωπής και πολύ πρωτότυπα κοκτέιλ σε ένα από τα πιο hype εστιατόρια της πόλης.

«Ancho Μexican Grill»

Fooding latino: 6 εστιατόρια που μας ταξιδεύουν από το Μεξικό ως το Περού - εικόνα 5

Θέρμη και οικειότητα εκπέμπει το ντεκόρ στο «Ancho». Το νεανικό στέκι παίζει ευέλικτα, σε Κηφισιά και Χαλάνδρι, το Μexican food. Διαλέγεις τη βάση σου ανάμεσα σε taco, burrito, burrito bowl, quesadilla, nachos bowl και σαλάτα κι έπειτα προσθέτεις διάφορα παρελκόμενα. Τα βρέχεις με Margarita, μπίρα ή horchata.

«Dos Hermanos»

Fooding latino: 6 εστιατόρια που μας ταξιδεύουν από το Μεξικό ως το Περού - εικόνα 6

Αλμοδοβαρική πολυχρωμία με μεξικάνικα στοιχεία στον κήπο αυτού του πολύπειρου εστιατορίου. Fajitas στο μαντέμι με όλα τους τα παραφερνάλια (ρύζι, guacamole, pico de gallo, sour cream), πικάντικες quesadillas με μεξικάνικο chorizo κι enchiladas με μοσχάρι φούρνου και σος ranchero είναι από τις νόστιμες προτάσεις.

Περισσότερες πληροφορίες

Dos Hermanos

Κυριαζή 24, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Ancho Mexican Grill

Γυφτοπούλου Γρηγορίου 9 & Κολοκοτρώνη, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Ancho Mexican Grill

Κασσαβέτη 9, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Che

Καραΐσκου 151, Πειραιάς
  • Ethnic κουζίνες

Nikkei Peruvian Resto Bar

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Πλ. Δεξαμενής, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η συλλεκτική φιάλη του Ούζου Πλωμαρίου υποκλίνεται στα καΐκια

Ζήτω τα τρεχαντήρια και τα λίμπερτι, οι βαρκαλάδες και οι γάιτες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου αφιερώνει τη δεύτερη συλλεκτική του φιάλη στην ομορφιά και την ξυλοναυπηγική τέχνη των ελληνικών καϊκιών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
23/09/2022

Ένα ξεχωριστό γαστρονομικό event έρχεται στο "Saradari" της Κρήτης

Ο ταλαντούχος σεφ Χρήστος Λάπας υποδέχεται τον Άγγελο Λάντο και τον Ηλία Σκουλά για ένα μοναδικό six hands dinner.

Selene (Σαντορίνη)

Η κουζίνα της "Σελήνης", με επικεφαλής τον Έκτορα Μποτρίνι, μπήκε στη σαντορινιά της φάση και δίνει την ιδανική ευκαιρία για ένα long weekend στο νησί.

Άνταμ Κοντοβά, τι ετοιμάζεις στο Κάιρο;

Ο Άνταμ Κοντοβάς μιλά στο Δημήτρη Αντωνόπουλο για τα νέα του πλάνα στην Αίγυπτο.

Σαμοΐλης-Pronzato-Κατάρας αποχαιρετούν το καλοκαίρι στην "Cantina" της Σίφνου

Το ιδιαίτερο spot του Γιώργου Σαμοΐλη αποχαιρετά το καλοκαίρι με ένα ιδιαίτερο "six-hands" event.

"The Best Chef Awards": Ο Ισπανός Dabiz Muñoz ξανά στην κορυφή των 100 καλύτερων σεφ του κόσμου

Η προβοκατόρικη high-end γαστρονομική άποψη του εκκεντρικού Dabiz Muñoz τον καθιστά για μια ακόμη χρονιά ως κορυφαίο σεφ του πλανήτη σύμφωνα με το θεσμό των "The Best Chef Awards".

Ανακαλύπτουμε το γαστρονομικό χαρτοφυλάκιο του Πειραιά στο "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More"

Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, διοργανώνεται για πρώτη χρονιά το "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More" με παράλληλες εκδηλώσεις στο Μικρολίμανο, την Πλατεία Αλεξάνδρας, το Πασαλιμάνι και την Πειραϊκή.