«Raminο»: To μικρό, νόστιμο ιταλικό του Ομίλου Καστελόριζο

Χαλαρό καλοκαιρινό τετ-α-τετ με φαγητό, ιταλικά κρασιά και ιταλικά καντσόνι στ’ αυτιά, στην Αγγέλου Μεταξά, στην Γλυφάδα.

«Raminο»: To μικρό, νόστιμο ιταλικό του Ομίλου Καστελόριζο

Ενάμισης χρόνος πάει από τότε που πρωτοεμφανίστηκε το χαλκοντυμένο «Raminο» («rame» είναι στα ιταλικά ο χαλκός) στη Γλυφάδα κι ενδιάμεσα έχει... μεγαλώσει: το μεν εξωτερικό ντεκ επεκτάθηκε λίγο προς τα αριστερά, ο δε κατάλογος αύξησε τις προτάσεις του, ενώ φρεσκαρίστηκε και με νέες συνταγές. Στο cosy ιταλικό εστιατόριο του ομίλου Καστελόριζο ο Χρήστος Γιατράκος φτιάχνει ένα δαντελωτό, δροσερό καρπάτσιο χταπόδι με πέρλες από παλαιωμένο βαλσάμικο, που του πάνε πολύ. Το κεντημένο με καππαρόκουμπα vitello tonnato είναι καλό, αν και λόγω του ότι το μοσχάρι είναι κομμένο σε χοντρές φέτες, η σάλτσα τόνου χάνεται λιγάκι – θέλει παραπάνω.

Οι σαλάτες του είναι πλούσιες, ιδίως η Caprino, που συνδυάζει σπανάκι, ρόκα, εσκαρόλ, κατσικίσιο τυρί, καραμελωμένα καρύδια και φρούτα του δάσους, χωρίς να το παρακάνει με τη βινεγκρέτ, ενώ και η πίτσα, που στην προκειμένη είναι και hit, καλά κρατεί. Οι ταλιατέλες Alfredo, με κεφτεδάκια και λεμονάτη λευκή σάλτα, ήταν σωστά βρασμένες, τα ίδια τα κεφτεδάκια όμως τα βρήκα λίγο άτονα. πιο νόστιμο, ευχάριστα ρουστίκ το ριζότο Milanese, με σαφράν και βοδινή ουρά, ποτισμένο με το ζωμό της. Μια τραγανή, ζεστή μηλόπιτα με παγωτό καραμέλα κι ένα τιραμισού σε ποτηράκι, που κρύβει το αλκοόλ σε goji berries εμβαπτισμένα σε κρασί Μarsala, γράφουν φινάλε σε ένα χαλαρό καλοκαιρινό τετ-α-τετ με φαγητό, ιταλικά κρασιά και ιταλικά καντσόνι στ’ αυτιά, σε ένα μικρό στέκι που θα ήθελες να έχεις στη γειτονιά σου.

Αγγ. Μεταξά 36, Γλυφάδα, 2108944430. Τιμή: € 25-30.

Περισσότερες πληροφορίες

Ramino

Ι. Μεταξά 36, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για νόστιμη World Pasta Day, σε αυτά τα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για τη σημερινή, μεγάλη γιορτή των μακαρονάδων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
25/10/2025

"Bottomless Brunch + Βeats" στο "Sebastian" του "Ace Hotel"

Από 1 Νοεμβρίου, κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για brunch, διαφορετικό όμως από τα συνηθισμένα.

'Πλυτά': Το καθημερινό στέκι που ψάχναμε για αστεράτους μεζέδες

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο Πλυτά είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.

Δύο ταβέρνες, ένα μενού, για μια μόνο μέρα στην Αθήνα

Η Taverna Paris έρχεται από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.

Στο BurntBone οι εκλεκτές κοπές έχουν τον πρώτο λόγο

Το καρνιβορικό στέκι της Αγίου Κωνσταντίνου μπορεί να περηφανεύεται για άρτια ψησίματα σε premium κρέατα.

Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας δίνουν και φέτος ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Βραβευμένοι σεφ από δέκα εστιατόρια της χώρας έρχονται να μαγειρέψουν την ξεχωριστή κουζίνα τους στο Symposio at Ark, το φεστιβάλ-θεσμό που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.