Το «Μαύρο Πρόβατο του Press Café» συνεχίζει δυνατά

Ζωντανό και νόστιμο, εκπέμπει vibes μοντέρνας ελληνικής κουζίνας στην Πλατεία Προσκόπων. Και μια ωραία αλεγρία…

Το «Μαύρο Πρόβατο του Press Café» συνεχίζει δυνατά

Ζωντανό και νόστιμο, εκπέμπει vibes μοντέρνας ελληνικής κουζίνας στην Πλατεία Προσκόπων. Και μια ωραία αλεγρία…

Το «Μαύρο Πρόβατο του Press Café» συνεχίζει δυνατά - εικόνα 1

Από την πρώτη στιγμή που άνοιξε το μικρούτσικο μαγαζάκι επάνω στην πλατεία Προσκόπων, μέχρι σήμερα, 5 χρόνια μετά, δεν μένει στιγμή χωρίς να το βλέπεις γεμάτo. Το περιβάλλον συνδυάζει την αφαιρετική απλότητα και την άνεση, έργο της Ολλανδής interior designer Λιάν Βερμέερ. Μαύρο φόντο με τα γνωστά προβατάκια και τα μότο των πελατών γραμμένα με στους τοίχους, μεγάλα μαρμάρινα τραπέζια με αναπαυτικές καρέκλες από ακατέργαστο ξύλο στη σάλα που ενώνονται σε ένα συνεχές με αυτά του πεζοδρομίου, ανοιχτή κουζίνα. Η φιλική διάθεση φέρνει εδώ κάθε λογής κόσμο με δυνατή την παρουσία των πολιτικών, των καλλιτεχνών και των δημοσιογράφων. Η ζωντανή γειτονιά, το χαλαρό ύφος bistrot, η «αλεγρία» που εκπέμπει ο χώρος έχουν κάνει τούτο δω το down town σημείο ιδιαίτερα γνωστό και στους ξένους επισκέπτες της Αθήνας, απλούς τουρίστες και celebrities, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι. Άλλωστε όπως μας είπαν οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού Ευδοξία Πάντου και Νίκος Κρασσάς, πριν δύο μήνες έγραψαν σχετικά οι Times του Λονδίνου όπως είχαν γράψει και πριν 2 χρόνια οι New York Times. Σαφώς ελληνική η γραμμή της κουζίνας από τους σεφ Νίκο Μεντή, Σωκράτη Σιταρίδη και Στέλιο Σιδεράκη που δημιουργούν τα πιάτα τους σχεδόν αποκλειστικά με ελληνικά προϊόντα, επιχειρεί μια σύγχρονη προσέγγιση μένοντας όμως σταθερά πιο κοντά στα κλασσικά παρά στην ανατροπή περιλαμβάνοντας και αρκετά μαγειρευτά.

Το «Μαύρο Πρόβατο του Press Café» συνεχίζει δυνατά - εικόνα 2

Δοκιμάσαμε το πολύ μαλακό μοσχαρίσιο συκώτι με μπαχαρικά και ωμό κρεμμύδι, το βελούδινο χουνκιάρ μπεγιεντί με πουρέ μελιτζάνας και τα καλοτηγανισμένα κεφτεδάκια με κυμινάτη σάλτσα ντομάτας που το μενού τα εντάσσει στους μεζέδες, αν και θα μπορούσαν να θεωρηθούν και κυρίως πιάτα έτσι που έρχονται σε μεγάλες μερίδες. Από τα κυρίως, που περιλαμβάνουν τα ψητά κρεατικά της ώρας συν δύο τυλιχτά στη λαδόκολλα (το «κλέφτικο» με χοιρινό και τυρί και το το αρνάκι με μυρωδικά) και ή Τσουχτή», δηλαδή μια ελληνότροπη καρμπονάρα με λιγκουίνι, καβουρδισμένη μυζήθρα και αβγό, δοκιμάσαμε την τελευταία και αν η σάλτσα έντυνε λίγο πιο γενναιόδωρα τα ζυμαρικά το πιάτο θα μπορούσε να είναι μεγάλο hit. Άλλο κεφάλαιο είναι τα πιάτα ημέρας.

Ο φευγάτος μουσακάς με κοτοκιμά και μπεσαμέλ από σπανάκι που παραγγείλαμε ήταν ένα ελαφρύ και γευστικό πιάτο, αλλά το αρνί confit, πραγματικό λουκούμι, ήταν υπερπαραγωγή: ψημένο σε λάδι όλη τη νύχτα μέσα σε γάστρα και μετά περασμένο από το φούρνο για να κάνει κρούστα, συνοδεύεται από πατάτες φούρνου με τη φλούδα κομμένες λεπτές –όπως γίνονται οι πατάτες Ντοφινουάζ και από μουστάρδα. Τα επιδόρπια, όλα φτιαγμένα στην κουζίνα τους, περιλαμβάνουν μια γερή γκάμα επιλογών. Η μους λεμόνι με καραμελωμένα αμύγδαλα ήταν αιθέρια, η τάρτα με bitter σοκολάτα, αλμυρή καραμέλα και παγωτό φιστικοβούτυρο κατόρθωνε παρά την πληθωρικότητά του γευστικές ισορροπίες, αλλά είναι το σούπερ αρωματικό «μιλφέιγ» με βάση από ψημένο μήλο, καρύδι και σταφίδες κάνει τη διαφορά. Για την ιστορία, το μενού είναι ίδιο και στο αδελφό Μαύρο Πρόβατο στα Μελίσσια που κινείται στους ίδιους επιτυχημένους ρυθμούς.

Αρριανού 33, Παγκράτι, 2107223466

Περισσότερες πληροφορίες

Το Μαύρο Πρόβατο του Press Cafe

Αρριανού 31-33, Παγκράτι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη απολαμβάνει δείπνο με θέα στο "Zale Rooftop Restaurant Bar"

To HERITAGE HILL HOTEL, στη λεωφόρο Συγγρού 61, βυθισμένο στην ατμόσφαιρα της αστικής γοητείας, αποκαλύπτει στην καρδιά της Αθήνας ένα από τα πιο ξεχωριστά μυστικά της πόλης: το ZALE, το ατμοσφαιρικό rooftop restaurant του.

27/10/2025

Το διαφορετικό ιταλικό του αθηναϊκού κέντρου

Εσάνς ιταλικής πλατείας, νόστιμα aperitivo cocktails και ακόμη νοστιμότερη κουζίνα από έναν βραβευμένο σεφ.

Τα κοσμικά εστιατόρια της Αθήνας. Πώς, πού, γιατί;

Τί έχει αλλάξει στα νέα κοσμικά εστιατόρια της πόλης; Καταρχάς, όντως, λέγονται ακόμα "κοσμικά";

Λένε πως αυτό είναι το πιο σέξι ιταλικό εστιατόριο του ιστορικού κέντρου

Πανέμορφος χώρος, φίνα ιταλιάνικη κουζίνα, ωραία ποτά και μουσικές βραδιές στην πλατεία Καρύτση.

Στην Κυψέλη, για το πρώτο Athens Asian Food Festival

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.

Για νόστιμη World Pasta Day, σε αυτά τα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για τη σημερινή, μεγάλη γιορτή των μακαρονάδων.

"Bottomless Brunch + Βeats" στο "Sebastian" του "Ace Hotel"

Από 1 Νοεμβρίου, κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για brunch, διαφορετικό όμως από τα συνηθισμένα.