Ένας master της ζύμωσης στον «Vezene»

Το παρατσούκλι του Sandor Ellix Katz είναι «Sandorkraut» (από Sandor και το sauerkraut, το γερμανικό ξινολάχανο), περιγράφει τον εαυτό του ως «φετιχιστή της ζύμωσης», κι έρχεται για μια μέρα στην Αθήνα.

Ένας master της ζύμωσης στον «Vezene»

Το παρατσούκλι του Sandor Ellix Katz είναι «Sandorkraut» (από Sandor και το sauerkraut, το γερμανικό ξινολάχανο), περιγράφει τον εαυτό του ως «φετιχιστή της ζύμωσης», κι έρχεται για μια μέρα στην Αθήνα.

Ένας master της ζύμωσης στον «Vezene» - εικόνα 1
(c) Catherine Opie

«Vezene», «The Clumsies», και στη μέση ο χαρισματικός κύριος Sandor Ellix Katz, o οποίος κηρύττει το λόγο της... ζύμωσης. Στο workshop που θα πραγματοποιηθεί στο εστιατόριο του Άρη Βεζενέ στις 30/5 στις 2 μ.μ. (€ 30 το άτομο) o Αμερικανός φανατικός των ζυμώσεων, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του δύο πολύ ενδιαφέροντα βιβλία, το «Wild Fermentation» και «το Art of Fermentation» που κέρδισε κι ένα James Beard Award το 2013, καθώς και εκατοντάδες εργαστήρια περί του θέματος, θα σας μιλήσει για την ιστορία, τις θεραπευτικές ιδιότητες και την πολιτισμική σημασία της ζύμωσης, ακόμη και για την πνευματική και την ηθική της πλευρά, και θα σας μάθει να φτιάχνετε μόνοι σας kimchi και διάφορα ακόμη τουρσιά.

Ένας master της ζύμωσης στον «Vezene» - εικόνα 2

Στο δείπνο που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στο «Vezene» (το κόστος είναι € 50 το άτομο) θα έχετε την ευκαιρία να δείτε στην πράξη τη γαστρονομία και τη σύγχρονη mixology –κι εδώ έρχεται το team του «The Clumsies», που στο νέο του κατάλογο έχει πολλά τέτοια στοιχεία– να αξιοποιούν τη δυναμική μιας τεχνικής με μεγάλο παρελθόν που γεννήθηκε από την ανάγκη διατήρησης των τροφών, επανέρχεται όμως και εμπνέει, δυναμιτίζοντας εξελίξεις τόσο στην κουζίνα όσο και στο μπαρ. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και η συμμετοχή γίνεται μόνο με κρατήσεις, όσοι πιστοί λοιπόν, βιαστείτε.

Περισσότερες πληροφορίες

Vezene Athens

Βρασίδα 11, περιοχή Χίλτον, Iλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για νόστιμη World Pasta Day, σε αυτά τα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για τη σημερινή, μεγάλη γιορτή των μακαρονάδων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
25/10/2025

"Bottomless Brunch + Βeats" στο "Sebastian" του "Ace Hotel"

Από 1 Νοεμβρίου, κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για brunch, διαφορετικό όμως από τα συνηθισμένα.

'Πλυτά': Το καθημερινό στέκι που ψάχναμε για αστεράτους μεζέδες

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο Πλυτά είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.

Δύο ταβέρνες, ένα μενού, για μια μόνο μέρα στην Αθήνα

Η Taverna Paris έρχεται από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.

Στο BurntBone οι εκλεκτές κοπές έχουν τον πρώτο λόγο

Το καρνιβορικό στέκι της Αγίου Κωνσταντίνου μπορεί να περηφανεύεται για άρτια ψησίματα σε premium κρέατα.

Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας δίνουν και φέτος ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Βραβευμένοι σεφ από δέκα εστιατόρια της χώρας έρχονται να μαγειρέψουν την ξεχωριστή κουζίνα τους στο Symposio at Ark, το φεστιβάλ-θεσμό που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.