Μια «Pala» κατεβαίνει στο γευστικό τερέν

Mοντέρνο, νόστιμο, μόλις άνοιξε τις πόρτες του στον Πύργο Αθηνών με προτάσεις για όλες τις ώρες και την pizza alla pala στο επίκεντρο.

Μια «Pala» κατεβαίνει στο γευστικό τερέν

Mοντέρνο, νόστιμο, μόλις άνοιξε τις πόρτες του στον Πύργο Αθηνών με προτάσεις για όλες τις ώρες και την pizza alla pala στο επίκεντρο.

Μια «Pala» κατεβαίνει στο γευστικό τερέν - εικόνα 1

Ένα υγιεινό, καθημερινό και περιβαλλοντικά ανήσυχο all-day spot ονόματι «Pala» έφεραν ο Λουκάς Παπασπύρου (βλ. «Σπίτι» στη Φιλοθέη και «Ο Φούρνος του Γεράσιμου» στη Μύκονο) και οι συνεργάτες του στο ισόγειο του Πύργου Αθηνών. Το όνομα του νέου χώρου παραπέμπει στο φτυάρι με το οποίο φουρνίζεται η πίτσα και όντως η pizza alla pala σε διαφορετικές εκδοχές, πολλές από τις οποίες και χορτοφαγικές, έχει κεντρικό ρόλο. Η ζύμη της, με αλεύρι σιταριού, σόγιας και ρυζιού, που «ξεκουράζεται» από 24 έως 72 ώρες για να εμφανιστεί ελαφριά, κυψελωτή κι ευκολόπεπτη.

Μια «Pala» κατεβαίνει στο γευστικό τερέν - εικόνα 2

Το concept συμπληρώνουν σαλάτες με superfoods, κάποια μαγειρευτά ημέρας, καθώς και κρουασάν, muffins, χειροποίητα παστέλια, κέικ καρότου, καφές και φρέσκοι αποτοξινωτικοί χυμοί. Μπορείς να καθίσεις σε κάποια από τα τραπέζια ή τα πάσα απέναντι από τις βιτρίνες που είναι φορτωμένες καλούδια, να τα πάρεις μαζί σου ή να τα παραγγείλεις τηλεφωνικά. Όλα τα σκεύη σερβιρίσματος είναι ανακυκλώσιμα, ενώ έξω σε λίγο καιρό θα υπάρχουν ειδικές θέσεις για τη στάθμευση των ποδηλάτων^ το «Pala», για το οποίο θα σας γράψω περισσότερα μόλις το δοκιμάσω, έχει «πράσινη» λογική.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για νόστιμη World Pasta Day, σε αυτά τα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για τη σημερινή, μεγάλη γιορτή των μακαρονάδων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
25/10/2025

"Bottomless Brunch + Βeats" στο "Sebastian" του "Ace Hotel"

Από 1 Νοεμβρίου, κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για brunch, διαφορετικό όμως από τα συνηθισμένα.

'Πλυτά': Το καθημερινό στέκι που ψάχναμε για αστεράτους μεζέδες

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο Πλυτά είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.

Δύο ταβέρνες, ένα μενού, για μια μόνο μέρα στην Αθήνα

Η Taverna Paris έρχεται από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.

Στο BurntBone οι εκλεκτές κοπές έχουν τον πρώτο λόγο

Το καρνιβορικό στέκι της Αγίου Κωνσταντίνου μπορεί να περηφανεύεται για άρτια ψησίματα σε premium κρέατα.

Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας δίνουν και φέτος ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Βραβευμένοι σεφ από δέκα εστιατόρια της χώρας έρχονται να μαγειρέψουν την ξεχωριστή κουζίνα τους στο Symposio at Ark, το φεστιβάλ-θεσμό που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.